Ja kupiłam jedną świdośliwę i posadziłam przy ścieżce w warzywniku, jak za bardzo będzie cieniować mi aronię to będę ciachać. Wszak świetnie to znosi, VIVA ma ją chyba w żywopłocie
Aga aster piękny, bardzo naturalny.
Rutewkę liczę że kupię, pasowałaby mi taka jedna wysoka roślina. Muszę zobaczyć jak zachowuje się u Gochy Jarzmianki też upoluję
A monardy u mnie kiepsko rosły kiedys, od momentu jak podlewanie jest liniowe czyli tylko w nóżki to o mączniaku zapomniałam na nich. Profilaktycznie wiosną tez pryskam całą bylinową miedzianem. Krwawniki jak wywalam, bo rosną jak zwariowane. Dziś też postanowiłam że bodziszek korzeniasty też wyleci, bo zagłuszył mi jeżówki...
Kurna znowu przeróbki będą wiosną
Tymczasem susza jak diabli
Nie pamiętam kiedy był deszcz taki porządny a nie 3 krople na krzyż.
Trawnik spalony już. Wodę leję tylko na rabaty, dobrze że mam trochę dużych drzew to cieniują choć trochę.
Hortki przycięte wyżej w tym roku, niektóre mają już prawie 150-160 cm
Bylinowa się broni, podlewam dużo, bo za płotem pijaczki brzozy i wszelkie dziadostwo jeszcze. Koniecznie muszę tam czystkę zrobić, bo jeżyny się panoszą, samosiejki drzew jakiś.. wszystko pcha sie na moją stronę
Zielono
niedługo rdest zakwitnie swoimi koralowo różowymi kwiatami, tak mi się spodobał że rozmnożyłam i posadziłam go w dwóch miejscach. Z tyłu przetacznikowce wirgilijskie szykują sie do kwitnięcia