Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 12:52, 13 wrz 2018

roma2 napisał(a)
Do warzywnika ja pierwsza się wpycham . Bo mam braki warzywnikowe i bardzo mi to doskwiera. Ach, wszystko mi się podoba. Może przepuszczę kogoś do warzywnika (może!) i wejdę w bylinówkę. Trzymaj się i będzie dobrze.

Romcia poczęstowałaś się malinkami? Dużo ich jest, a będzie jeszcze więcej.
W przyszłym roku liczę już na bardziej obfite zbiory jeśli chodzi o borówki, a i jeżyna też powinna się już wykazać.
Będzie co podjadać przez cały sezon... obecnie królują maliny - jem codziennie i natka pietruszki - do koktajlu.
mikina34 15:32, 14 wrz 2018

AgataP napisał(a)

Siałam sama, a w zasadzie to Mama w domu. Mieszka w bloku więc ma "ciepłe" parapety Wybrałam odmianę OLA bo czytałam że dobra na nasze polskie warunki. Na razie się sprawdza, najpierw jest żółta, potem robi się fioletowa niczym bakłażan a zbieram ją jak się przebarwia na taki fioletowo-czerwonawy kolor. Jest wtedy mięsita. Jem do kanapek, kilka razy już było z niej leczo. Na obecną chwilę ją polecam, wrócę do niej w przyszłym roku.

Zapisuję odmianę ku pamięci
thx
mikina34 15:25, 02 paź 2018

Haloooo, jest tu kto? Agatko, przysypały Cie kasztany czy jak
Pszczelarnia 18:01, 12 paź 2018

Jesteś? Bardzo brakuje Ciebie tutaj.
Gruszka_na_w... 21:53, 12 paź 2018

Też tęsknię i przesyłam ciepłe myśli.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 22:40, 12 paź 2018

I ja pozdrawiam i wołam halooo
AgataP 10:59, 14 paź 2018

Jestem, musiałam nieco "przetasować" swoje życie. Zmienić priorytety, poszukać innych rozwiązać, obrać nieco inną drogę. Ale powoli wychodzę z niebytu, chyba zaczyna się klarować coś co uspokoi mnie wewnętrznie i pozwoli normalnie spać.

tyle o mojej nieobecności - chyba się usprawiedliwiłam

W tym roku zrobiłam dużo prac fizycznych sama, więc czas wczesnojesienny był dla mnie czasem na odpoczynek. Poza tym dzieci zaczęły szkołę - syn VI klasę, a córka poszła do zerówki. Jest co robić

W ogrodzie jesień jak u każdej z Was.
Początek października na bylinowej. Wymaga już uwagi w przyszłym roku, wiosną floksy muszę wysadzić i podzielić, jak zdążę. Kilka roślin wyleci i wciąż w głowie mam cisy na bylinowej. Może kiedyś

Pięknie "świeci" miskant ballerina

AgataP 11:03, 14 paź 2018

Rozchodnik pięknie kontrastuje z turzycą

dosadzone w ubiegłym roku marcinki

część roślin zamiera, zasycha, pokłada się na inne - ale taki jest urok rabat bylinowych, nie przeszkadza mi to. Kolejny raz się powtórzę nie wyobrażam sobie swojego ogrodu bez tej rabaty - jej zmienność jest tym za co uwielbiam pory roku.

AgataP 11:05, 14 paź 2018

Rabata pod świerkami - nazwana jesienną. To jej drugi rok, jeśli będzie za ciasno będę robić korekty. Na razie kolory są piękne.

AgataP 11:07, 14 paź 2018

A tutaj mój widok z okna kuchennego