Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

roma2 20:39, 11 wrz 2018

Do warzywnika ja pierwsza się wpycham . Bo mam braki warzywnikowe i bardzo mi to doskwiera. Ach, wszystko mi się podoba. Może przepuszczę kogoś do warzywnika (może!) i wejdę w bylinówkę. Trzymaj się i będzie dobrze.
marba 20:41, 11 wrz 2018

AgataP napisał(a)

Aga teraz to już trzymaj kciuki tylko za mnie...

Dla Ciebie mieszkaniec warzywnika - musiałam ją relokować, bo siedziała w natce pietruszki.

Jaka piękna!
Iwk4 20:52, 11 wrz 2018

A to nie jest gąsienica Pazia Królowej?
jolanka 21:27, 11 wrz 2018

Tak Iwonko, to będzie paź królowej
AnnaCh 09:08, 12 wrz 2018

Agato, podziwiam za ogrom prac. Przepięknie masz już, a po ogarnięciu kolejnych mordorów, będzie cudnie
Pszczelarnia 10:03, 12 wrz 2018

Zrobię sobie kiedyś taki bruk kamienny jak u Ciebie, choćby kawałek .... jest obłędny.
Ogród jest też obłędny.
mikina34 11:48, 12 wrz 2018

AgataP napisał(a)

papryka gotowa już na leczo

Agatko, czy ja dobrze widzę, że to fioletowa papryka? Sama wysiewałaś?
Ja dostałam ładne i sprawdzone sadzonki, ale moja w tym roku jakaś niewydarzona albo ja nie potrafię się nią dobrze zająć dużo papryk było w początkowej już fazie z jakimiś przebarwieniami albo podgniłych... Coś tam dojrzało, ale lekko jestem zniechęcona i nie wiem czy w przyszłym roku znów się porywać na paprykę...
Masz jakiś patent na paprykę?
AgataP 12:47, 13 wrz 2018

mikina34 napisał(a)

Agatko, czy ja dobrze widzę, że to fioletowa papryka? Sama wysiewałaś?
Ja dostałam ładne i sprawdzone sadzonki, ale moja w tym roku jakaś niewydarzona albo ja nie potrafię się nią dobrze zająć dużo papryk było w początkowej już fazie z jakimiś przebarwieniami albo podgniłych... Coś tam dojrzało, ale lekko jestem zniechęcona i nie wiem czy w przyszłym roku znów się porywać na paprykę...
Masz jakiś patent na paprykę?

Siałam sama, a w zasadzie to Mama w domu. Mieszka w bloku więc ma "ciepłe" parapety Wybrałam odmianę OLA bo czytałam że dobra na nasze polskie warunki. Na razie się sprawdza, najpierw jest żółta, potem robi się fioletowa niczym bakłażan a zbieram ją jak się przebarwia na taki fioletowo-czerwonawy kolor. Jest wtedy mięsita. Jem do kanapek, kilka razy już było z niej leczo. Na obecną chwilę ją polecam, wrócę do niej w przyszłym roku.
AgataP 12:49, 13 wrz 2018

jolanka napisał(a)
Tak Iwonko, to będzie paź królowej

Jolcia dobrze napisała, ciekawe tylko czy go zauważę jak wyfrunie. W tamtym roku uganiał się nad cyniami, nie wiedział którą wybrać. Chyba muszę znowu je wysiać, bo ogromnie lubię te kwiaty.
AgataP 12:50, 13 wrz 2018

AnnaCh napisał(a)
Agato, podziwiam za ogrom prac. Przepięknie masz już, a po ogarnięciu kolejnych mordorów, będzie cudnie

Ania, spieszę się z niektórymi rzeczami bo po pierwsze zaraz jesień i będę miała tony liści do grabienia, a po drugie nie wiem czy nie będę musiała być bardziej zajęta po nowym roku... wiec czasu będzie mniej