Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

BasiaLT 16:29, 14 mar 2017

A takie cudności kupiłam sobie dzisiaj w co. Będzie do kompletu z tym od sąsiadki.
ElzbietaFranka 18:06, 14 mar 2017

Witam jestem na str 147 ile arealu przybylo przez to ciecie.
ElzbietaFranka 18:23, 14 mar 2017

Jestem na str. 55 musze przerwac ogladanie, ale jest bardzo,ładnie. Duzo siejesz i masz swoje roslinki.
Świetna kompozycja z tymi perukowcami przy domu w sloncu sa bajeczne.
Jeszcze wroce pozniej. Ja ogladam watki od konca i od poczatku taka moja fanaberia.
Pozdrawiam.
KasiaWB 19:03, 14 mar 2017

piękna wiosna u Ciebie i aż nie dowierzam, że u Ciebie niektóre krokusy już przekwitają, bo u mnie dopiero wyszły i wychodzą lub mają zamiar, ale to jednak inne rejony Polski
Ciemiernik bordowy piękny
Gratuluję cięcia, faktycznie dopiero na zdjęciu na którym jesteś widać jaki on wielki, nic dziwnego, że tyle czasu zajęło jego cięcie. U moich rodziców jest podobny, a pamiętam jak był sadzony - maleńki był, a teraz potwór )
To pokazuje jak trzeba przemyśleć co się sadzi - to uwaga dla mnie, bo mam mały ogródek i w przyszłości mogę mieć problem. Już pewne doświadczenie w tym mam, bo sadziłam różne rośliny obok siebie, a niektóre z nich porosły dość szybko i są/były wielgachne i musiałam się pozbyć, bo straciłam tak kilka innych roślin, które zostały zagłuszone. Sadzimy maluchy, a za parę lat okaże się co nakupiłyśmy )
Pozdrawiam serdecznie
BasiaLT 21:32, 14 mar 2017

paulina_ns napisał(a)

Piękne krokusy u Ciebie Basiu, ja niestety na jesień nie zdążyłam posadzić.
Jakiej odmiany masz tego iryska? Piękny

Paulinko te irysy to Katharine Hodgkin, kupione jesienią w B.
BasiaLT 09:24, 15 mar 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam jestem na str 147 ile arealu przybylo przez to ciecie.

To fakt. Narazie się zastanawiam czy posiać pod nim trawę czy czymś podsadzić. Jeszcze się zobaczy. Miło że do mnie zaglądasz i chce ci się czytać cały wątek, nieważne że od tyłu
BasiaLT 09:28, 15 mar 2017

KasiaWB napisał(a)
piękna wiosna u Ciebie i aż nie dowierzam, że u Ciebie niektóre krokusy już przekwitają, bo u mnie dopiero wyszły i wychodzą lub mają zamiar, ale to jednak inne rejony Polski
Ciemiernik bordowy piękny
Gratuluję cięcia, faktycznie dopiero na zdjęciu na którym jesteś widać jaki on wielki, nic dziwnego, że tyle czasu zajęło jego cięcie. U moich rodziców jest podobny, a pamiętam jak był sadzony - maleńki był, a teraz potwór )
To pokazuje jak trzeba przemyśleć co się sadzi - to uwaga dla mnie, bo mam mały ogródek i w przyszłości mogę mieć problem. Już pewne doświadczenie w tym mam, bo sadziłam różne rośliny obok siebie, a niektóre z nich porosły dość szybko i są/były wielgachne i musiałam się pozbyć, bo straciłam tak kilka innych roślin, które zostały zagłuszone. Sadzimy maluchy, a za parę lat okaże się co nakupiłyśmy )
Pozdrawiam serdecznie

Kasiu zgadzam się z tobą w zupełności. Kiedyś kupowało się i sadziło wszystko bez pomyślunku. Czas zleciał szybciej niż by się wydawało a teraz są efekty że krzaczory porosły jak dzikie. Chociaż teraz też łapię się na tym że sadzę za gęsto. Człowiek chce mieć od razu efekt, a sadząc małe krzaczki w dużych odstępach to tak jakoś pusto
Kindzia 12:57, 15 mar 2017

Basiu...jakie ciemierniory wielkie i piękne...ach kusicie tymi ciemiernikami!

Kawał cięcia zrobiłaś!!!
paulina_ns 13:21, 15 mar 2017

BasiaLT napisał(a)

Paulinko te irysy to Katharine Hodgkin, kupione jesienią w B.

Dzięki Basiu, nazwę zapisałam, mam nadzieję,że w tym roku też będą
Kokesz 10:04, 16 mar 2017

Hej Basiu, wysłałam Ci wiadomość, mogłabyś zerknąć, dzięki