Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

BasiaLT 18:51, 03 lut 2019

gobasia napisał(a)
Basiu z twojej listy mam tylko Bycze rogi ...smaczny ale taki bardziej wymagajacy

Basiu za twoją radą Bycze rogi miałam w zeszłym roku po raz pierwszy i całkiem fajnie się udały.
BasiaLT 18:52, 03 lut 2019

hanka_andrus napisał(a)
Miałam Anna Russian - dla mnie odpowiedni smak, ale ja wolę takie słodkawe.

Hanulku ja surowych pomidorów nie jem więc nie potrafię określić smaku, bazuję na opinii innych. Ja lubię pomidory o fajnych kształtach i takie nadające się na przeciery.
hanka_andrus 21:11, 03 lut 2019

Zaprosiłaś mnie do magicznego lasu! Dziękuję, było pięknie. Ja swoich nasion jeszcze nie przeglądam i chyba na zakupy do swojego ogrodniczego się wybiorę.

Muszę dokupić cynii.
zbigniew_gazda 07:02, 04 lut 2019

Zima Was troszkę postraszyła, ale piękne widoki. Jak już "dojedziemy" do połowy lutego, to można myśleć o wiośnie. Pozdrawiam Basiu.
Sonka 07:56, 04 lut 2019

BasiaLT napisał(a)
Dzisiaj miałam bardzo pracowity dzień. Juz czas najwyższy posadzić tulipany i opielic rabaty bo są zarośnięte niemożliwe. Liczyłam ze popada i i spulchni ziemię ale niestety. Wieczorem tylko lekko pokropilo.
Przymiarka sadzonek

Podobają mi się takie rabatki z kamieniami ale ciagle mam obawy jak utrzymać je w porządku a jak w nie sadzić cebule ? to już mistrzostwo chyba. Ogród masz bardzo ładny i widać jak pięknieje.
anabuko1 15:33, 04 lut 2019

Basiu zimę masz piękną
I już sporo masz nasionek.
Pomidory już teraz będziesz siala ?
dana1s 08:08, 05 lut 2019

Basiu widzę, że u Ciebie podobne obrazki za oknem jak u mnie.
Zima!
Ale w sercu wiosna i tak samo kolekcjonuję nasiona, marząc o wysiewach. Już bym siała, ale rozum podpowiada, że za wcześnie.
Pomidorów też kilka gatunków nakupiłam, a i tak zawsze najchętniej zjadamy koraliki
Pozdrawiam Cię serdecznie!!
BasiaLT 12:27, 06 lut 2019

anabuko1 napisał(a)
Basiu zimę masz piękną
I już sporo masz nasionek.
Pomidory już teraz będziesz siala ?

Aniu jeszcze nic nie będę siała. Dwa lata z rzędu siałam za szybko i potem miałam takie przerośnięte zdechlaki. Miało być szybciej i lepiej a wyszło jak wyszło. Nie mam też zbyt dobrego miejsca na rosady więc tym bardziej nie będę się spieszyć.
BasiaLT 12:29, 06 lut 2019

Sonka napisał(a)

Podobają mi się takie rabatki z kamieniami ale ciagle mam obawy jak utrzymać je w porządku a jak w nie sadzić cebule ? to już mistrzostwo chyba. Ogród masz bardzo ładny i widać jak pięknieje.

No z sadzeniem cebul w żwirku to jest trochę zabawy, dlatego jak wsadzę raz to już ich nie wykopuję bo mi się nie chce znowu grzebać.
Bardzo dziękuję za pochwały.
Adela 15:08, 06 lut 2019

Pozdrowienia z nadzieją na szybką wiosnę
Piękne słońce u nas, aż by się chciało do ogródka, a tu jeszcze śnieg leży
Jak żyć?...