Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

jolanka 20:55, 30 maj 2016

Basia, ja czekam aż coś popada, nie będę musiała ciągle podlewać

Na razie nie mam żadnego orlika, o ciągle grzebię ale Twoję są fajne, jak już będą u mnie jakieś rabaty w "całości" na pewno sobie sprawię
Gdzie tu u Ciebie ściernisko
zbigniew_gazda 21:15, 30 maj 2016

Orlików nie mam i trzeba o nich poczytać jak są takie fajne. Dziś pół wiadra mikstury poszłooo pod roślinki. Zaraz następną porcję uszykowałem niech dojrzewa.
Tym razem mieszanka pokrzywa+skrzyp.
BasiaLT 21:22, 30 maj 2016

zbigniew_gazda napisał(a)
Orlików nie mam i trzeba o nich poczytać jak są takie fajne. Dziś pół wiadra mikstury poszłooo pod roślinki. Zaraz następną porcję uszykowałem niech dojrzewa.
Tym razem mieszanka pokrzywa+skrzyp.

Zbyszku a moja mikstura ciągle czeka na użycie. W weekend nie miałam czasu a dzisiaj znowu się chmurzy.
Flower1 22:01, 30 maj 2016

BasiaLT napisał(a)
Alleluja!!! Mój emus zaczął w końcu robić obwodki wokół rabat. Oczywiście teraz będę musiała poprawić nasadzenia no ale trudno. Sprawdza się powiedzenie "jak mężczyzna mówi ze coś zrobi to zrobi i nie trzeba mu co pół roku przypominac" hi hi

Powiedzonko niezłe ),piekne piwonie i obwódki )
anabuko1 11:24, 01 cze 2016

Mojemu jak coś mówię, to zrobi szybko.albo musze poczekać..a jak przypowinam.To słyszę
-Nie mam weny jeszcze . hhaa.haa.

Obwódki Suuper wyszły.Męża trzeba bardzo pochwalić.
Będzie męskiej dumie połechtany i może szybciej coś następnego zrobi
BasiaLT 11:33, 01 cze 2016

anabuko1 napisał(a)
Mojemu jak coś mówię, to zrobi szybko.albo musze poczekać..a jak przypowinam.To słyszę
-Nie mam weny jeszcze . hhaa.haa.

Obwódki Suuper wyszły.Męża trzeba bardzo pochwalić.
Będzie męskiej dumie połechtany i może szybciej coś następnego zrobi

W kolejce do zrobienia obwódek jest następna rabata, tym razem 3 razy większa. Wczoraj w tych już zrobionych poprawiałam nasadzenia i dosadziłam następne roślinki żeby było w miarę symetrycznie. Jakby obwódki były zrobione od razu to bym teraz nie miała dodatkowej roboty, no ale... w ramach dbania o męską dumę już tego nie komentowałam. Widziałam jaki chodzi zadowolony z tych już zrobionych więc jest szansa że te następne zrobi szybciej niż za kolejne pól roku
hanka_andrus 11:39, 01 cze 2016

No to i ja pochwalę, że obwódka jest super, i widać różnicę, między tą co bez i tą zrobioną. No i kosić łatwiej będzie, Mnie niestety, nie ma kto takiej pięknej obwódki machnąć, muszę speca szukać, bo sama też nie za bardzo jestem do takiej ciężkiej pracy.
BasiaLT 11:45, 01 cze 2016

hanka_andrus napisał(a)
No to i ja pochwalę, że obwódka jest super, i widać różnicę, między tą co bez i tą zrobioną. No i kosić łatwiej będzie, Mnie niestety, nie ma kto takiej pięknej obwódki machnąć, muszę speca szukać, bo sama też nie za bardzo jestem do takiej ciężkiej pracy.

Powiem ci Haniu że ja początkowo planowałam nie robić obwódek tylko rabaty wydzielić z trawnika i zadbać o kanciki. To emuś sam zaproponował że zrobi te obwódki. W sumie to i lepiej bo na naszych piaskach ciężko utrzymać ładny zielony trawnik. Już teraz w upały trawa zmarniała a po lecie często jest po prostu ściernisko.
anabuko1 11:48, 01 cze 2016

BasiaLT napisał(a)

W kolejce do zrobienia obwódek jest następna rabata, tym razem 3 razy większa. Wczoraj w tych już zrobionych poprawiałam nasadzenia i dosadziłam następne roślinki żeby było w miarę symetrycznie. Jakby obwódki były zrobione od razu to bym teraz nie miała dodatkowej roboty, no ale... w ramach dbania o męską dumę już tego nie komentowałam. Widziałam jaki chodzi zadowolony z tych już zrobionych więc jest szansa że te następne zrobi szybciej niż za kolejne pól roku

No trzeba tylko pogadać,że następna do ogólnego wizerunku, lepiej pasowałaby.A ciebie wszyscy dalej będą chwalić.
hanka_andrus 12:14, 01 cze 2016

Pewnie, że lepiej! Co komplet to komplet. Z tymi kancikami to się zgadzam. Przy piachu wszystko się osypuje. trzeba by było co tydzień poprawiać, a tak, spokój,