Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Matki...

U Matki...

Matka 12:17, 06 kwi 2016

kaisog1 napisał(a)
Bogda jak sie tak rozpędziłaś zajrzyj do mnie z tą łopatą hahahahha

dawaj adres, biere łopatu i lece

Wczoraj tak sobie popatrzyłam na mój ugorek i stwierdziłam, że sama przekopałam już z pół ogrodu
Matka 12:18, 06 kwi 2016

fasolka napisał(a)
Znalazłam cie kochana jakiś czas też nie zaglądałam na forum, aż pewnego razu mnie naszło żeby powrócić i przeglądam obserwowane wątki, a Ciebie nie ma aż mi się smutno zrobiło bo lubiłam "podglądać" Twoje dokonania i myśleć, że może wkońcu i mi się coś uda zadziałać a tu dziś, dokształcając się z pewnego tematu... patrze... to ona czy nie ona? hmmm, zaglądam, kukam i już na pierwszej stronie widząc uśmiecham się sama do siebie... ONA witaj, witaj pozwole sobie w dalszym ciągu troszkę Cię poobserwować

Fasolka, a zaglądaj do wolikawka u mnie zawszeale dopiero po robocie, hehe...ciekawe po czym mnie poznałaś?
fasolka 13:59, 06 kwi 2016

Matka napisał(a)

Fasolka, a zaglądaj do wolikawka u mnie zawszeale dopiero po robocie, hehe...ciekawe po czym mnie poznałaś?

pewna osoba na zadane przez Ciebie pytanie odpowiedziała Tobie po imieniu niby nic ( bo nie jednej tak na imie ) ale coś mnie tkneło i warto było to sprawdzić nie żałuje nic a nic a zdjęcia na piewszej stronie juz same odpowiedziały mi na pytanie hihi
mało sie wypowiadam, nie chwale sie bo nie mam jeszcze czym, ale śledziłam Cie od początku Twoich poczynań dlatego zdjęcia wszystko zdradziły teraz musze nadrobić ten wątek ale to lektura na wieczór
Matka 18:40, 06 kwi 2016

Zimno, dopiero wróciłam z pracy, ale wyskoczyłam do ogrodu zobaczyć jak tam moja wiosenka.

Powiększamy ta rabate, dlatego taka bez kancikowa

Myślałam, że zgubiłam sasanke ale jest
Tess 19:48, 06 kwi 2016

beta napisał(a)

Tess dajesz mi nadzieje z tym trawnikiem...u mnie tez w nie najlepszej kondycji...on właściwie nigdy nie był siany...ale ja się nie poddaje...porządnie go wygrabiłam metalowymi grabiami...córka wczoraj trochę napowietrzyła....teraz go skoszę i będę nawozić..w między czasie może coś tam podrównam...taki mam plan...a zaorać zawsze zdążę
Bogna...zaglądam do Ciebie...fajnie, że wróciłaś...zazdroszczę ręki do rozmnażania roślinek...a nad oraniem trawnika pomyśl jeszcze...pozdrawiam

Beatko, mój nad Rozlewiskiem też nie siany. W każdym razie nie jako trawnik. Babcia Danusia opowiadała, że to była łąka. Po prostu.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie jest perfekcyjny, ale gdyby był koszony dwa razy w tygodniu (jak ten miastowy), to w niczym nie ustępowałby ogrodowym.
Matka 19:34, 07 kwi 2016

fasolka 19:38, 07 kwi 2016

Matka napisał(a)

coś taka ucieszona?
Matka 19:40, 07 kwi 2016

Pozory, miałam mieć dobry dzień i doooopka pupka odpoczywam bo pada to nic nie zdziałam. Kiedy będzie słonko i to nie tylko to na gorze?no powiedzta
fasolka 19:45, 07 kwi 2016

Matka napisał(a)
Pozory, miałam mieć dobry dzień i doooopka pupka odpoczywam bo pada to nic nie zdziałam. Kiedy będzie słonko i to nie tylko to na gorze?no powiedzta

Po "deszczu" zawsze przychodzi słonko głowa do góry u mnie przestało padać ale juz dziś też nie podziałam, niby ładna pogoda dopołudnia była, ale dzień na czym innym zleciał...
Matka 19:15, 08 kwi 2016

Dzisiaj źle się czuje,ale jutro lecę ogarniać warzywnik...rozpiski i nasiona czekają...co mi z tego wyjdzie, nie wiem