Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Matki...

U Matki...

Juzia 21:42, 05 kwi 2016

Ale się narobiłaś!!!
Brawo!
kitek81 22:39, 05 kwi 2016

a zakwasy są? narobiłaś się Kochana!
blyxa 23:47, 05 kwi 2016

Wiosny nigdy dość
beta 08:37, 06 kwi 2016

Tess napisał(a)
W temacie wody: ja mam dwa pojemniki na deszczówkę. Wprawdzie zbierają wodę z dachów wiatek, nie z domu, ale warto takie rozwiązanie rozważyć.
Trawnikiem się na razie nie przejmuj.
Po pierwsze - wiosną wszystkie gorzej wyglądają.
Po drugie - niech no się zapełnią rabaty, to mniej będzie się rzucał w oczy trawnik.
A po trzecie - to ja bym nie wcale orała. Opowiadałam onegdaj, jak to wyprowadziłam na prostą trawnik nad Rozlewiskiem, choć po wieloletnim działaniu kretów i mrówek oraz braku koszenia wyglądał jak zapuszczona łąka. Doły wyrównałam, i tam dosiewki zrobiłam. Ale wertykulacja i koszenie zrobiły swoje.

Kwitnie coś?

Tess dajesz mi nadzieje z tym trawnikiem...u mnie tez w nie najlepszej kondycji...on właściwie nigdy nie był siany...ale ja się nie poddaje...porządnie go wygrabiłam metalowymi grabiami...córka wczoraj trochę napowietrzyła....teraz go skoszę i będę nawozić..w między czasie może coś tam podrównam...taki mam plan...a zaorać zawsze zdążę
Bogna...zaglądam do Ciebie...fajnie, że wróciłaś...zazdroszczę ręki do rozmnażania roślinek...a nad oraniem trawnika pomyśl jeszcze...pozdrawiam
kaisog1 08:43, 06 kwi 2016

Bogda jak sie tak rozpędziłaś zajrzyj do mnie z tą łopatą hahahahha
fasolka 12:06, 06 kwi 2016

Znalazłam cie kochana jakiś czas też nie zaglądałam na forum, aż pewnego razu mnie naszło żeby powrócić i przeglądam obserwowane wątki, a Ciebie nie ma aż mi się smutno zrobiło bo lubiłam "podglądać" Twoje dokonania i myśleć, że może wkońcu i mi się coś uda zadziałać a tu dziś, dokształcając się z pewnego tematu... patrze... to ona czy nie ona? hmmm, zaglądam, kukam i już na pierwszej stronie widząc uśmiecham się sama do siebie... ONA witaj, witaj pozwole sobie w dalszym ciągu troszkę Cię poobserwować
Matka 12:13, 06 kwi 2016

Juzia napisał(a)
Ale się narobiłaś!!!
Brawo!

nom, się narobiłam-czekam na deszcz(u Ciebie padało czytałam)ale nic
kiszka
Matka 12:14, 06 kwi 2016

kitek81 napisał(a)
a zakwasy są? narobiłaś się Kochana!

Kitek zakwasów już od dawna nie posiadam, bo codziennie pokonuje 5 kilosów pieszkom z jednaj roboty do drugiejtakże...sprawnam
Matka 12:15, 06 kwi 2016

blyxa napisał(a)
Wiosny nigdy dość

Blyxa-elipsakocham ten wiosenny stan!
Matka 12:16, 06 kwi 2016

beta napisał(a)

Tess dajesz mi nadzieje z tym trawnikiem...u mnie tez w nie najlepszej kondycji...on właściwie nigdy nie był siany...ale ja się nie poddaje...porządnie go wygrabiłam metalowymi grabiami...córka wczoraj trochę napowietrzyła....teraz go skoszę i będę nawozić..w między czasie może coś tam podrównam...taki mam plan...a zaorać zawsze zdążę
Bogna...zaglądam do Ciebie...fajnie, że wróciłaś...zazdroszczę ręki do rozmnażania roślinek...a nad oraniem trawnika pomyśl jeszcze...pozdrawiam

Beta, a no jestem!czy fajnie nie wiem...trochę szkoda tego utraconego(tzn. zlikwidowanego)wątku-sama chciałam w tamtym czasie, teraz żałuję bo tyle tam było zapisków!!!ale co nas nie zabije to wzmocni!cycki do przodu