Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

mirkaka 17:51, 18 kwi 2017

Czytam u innych jak piszesz że u Ciebie sporo śniegu, to przyszłam zobaczyć jak Twoje montany to znoszą? Przykryjesz je na noc skoro może być taki mróz? Jakieś płachty z włókniny?
Kasiu u Ciebie je zobaczyłam i w zeszłym roku zdecydowałam się kupić. Czekam teraz na piękne kwitnienie
Bogdzia 20:12, 18 kwi 2017

Piękne roslinki pokazujesz, wolę te bez śniegu. U mnie dzis tez taki śnieg rano leżał , potem stopniał ale na noc zapowiadaja -2 stopnie i nastepne noce tez z przymrozkiem niestety.
Kasiek 13:07, 20 kwi 2017

Kawa napisał(a)
Kasia ...
no ja rozumiem i ten kominek i czekoladę i zbijanie baków
ale ten śnieg to zupełnie niepotrzebny jest..

Ogladam zdjecia z innych ogrodow jak mocno zasypane sa....
sylwia_slomc... 13:13, 20 kwi 2017

Kurcze mam nadzieję, że Ci roślin nie poniszczy za bardzo. Jak montany znoszą ten śnieg?
Wczoraj wrzuciłam mojego judaszowca i tą amanogawę
Kasiek 13:14, 20 kwi 2017

Kindzia napisał(a)
O zonk...chociaż trochę śnieg ochroni, jakby przypadkiem przymrozki chciały...

Ale kikusia kwitnie, cudnie!!!

Sniegu juz nie mam, za to dzisiaj ma byc mrozna noc....
Kasiek 13:15, 20 kwi 2017

ewa004 napisał(a)
o cholercia !!!!

Ewa, lepiej buziaka dawaj
Kasiek 13:18, 20 kwi 2017

zawitka napisał(a)
o rany śnieg tak nie przeraża ale -12 o niiiiieee. U nas też dziś padał śnieg ,ale nie taki .Było pięknie kolorowo u Ciebie .Zapoluję na wiśnię czerwoną i tego kolorowego rodka.Buziaki po świętach

Zawitko, ta czerwona wisnia nie jest taka czerwienia..To raczej taki karminowy kolor, przynajmniej ja taka widzialam
Kasiek 13:21, 20 kwi 2017

_Martini_ napisał(a)
Wchodzę sobie do Ciebie, myślę, no poogladąm słoneczne zdjęcia, a tu co?? ujęcia zrobiłaś urocze, ale ogólnie to załamka z tym śniegiem.

W przyszlym tygodniu ma sie troszke ocieplic, narazie przed moim ogrodem jest jeszcze dzisiejsza noc, i to wcale nie najcieplejsza.
Kasiek 13:23, 20 kwi 2017

Edytko, Haniu, czekam na Wasza magnolie
Kasiek 13:29, 20 kwi 2017

mirkaka napisał(a)
Czytam u innych jak piszesz że u Ciebie sporo śniegu, to przyszłam zobaczyć jak Twoje montany to znoszą? Przykryjesz je na noc skoro może być taki mróz? Jakieś płachty z włókniny?
Kasiu u Ciebie je zobaczyłam i w zeszłym roku zdecydowałam się kupić. Czekam teraz na piękne kwitnienie

Nigdy nie zabezpieczalam ani moich montan, ani innych roslin. Snieg, gdy nie jest ciezki, jest swietna ochrona dla roslin, mokry i w duzej ilosci, rosliny polamie ale u mnie nie bylo go tym razem duzo. Ogrod byl przykryty naturalna kolderka i tak sie obronil przez zimnem.
Milo mi slyszec ze komus podobaja sie montany i tez je zaprosil do swojego ogrodu.

Na temat ochrony przed zimnem napisze za moment jeszcze slowko...bo dzisiejsza noc ma byc zimna. I chyba tym razem pomoge roslinom...