Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

Kasiek 12:44, 11 cze 2017

Joanka napisał(a)
Kaśka byłam w tym zamku. I w jaskini

Nie moglas byc bo...zadnej jaskini tam nie ma Weszlam tam, wejscie jest dosc waskie i mocno zakreca w prawo, z gory na glowe leje sie woda, ale weszlam. Wchodzac za zalom wyszlam...wprost do tego bajorka
,, Przejscie,, ma zaledwie 2,5 metra, to sie tylko wydaje ze tam jest jakas jaskinia, wlasnie przez ten zalom...
Tu jest to wejscie ( przy drzewie)i wyjscie jest prosto pod wodospad

Ostatnio bedac tam znalazlam kilka nowych miejsc i kilka nowych niespodzianek
Jest tez tam porzadna trasa, nie trzeba wchodzic pod gore po chaszczach

Zwiedzalam to miejsce po raz kolejny odkrywajac jego uroki i...strachy

Nie wiem czemu ale mialam wrazenie ze sie na mnie gapil i gapil

wiunia 12:52, 11 cze 2017

Kasiu a zdarzało Ci się znaleźć na różach chrzaszcza ogrodnicy niszczylistki? Dzisiaj na obchodzie mojej różanki zauważyłam kilka osobników i się wsciekłam jestem gotowa prysnąć chemią tylko co będzie najskuteczniejsze? Tyle tego jest! Czytałam o Mospilanie ale nie piszą ile razy w sezonie można go zastosować na roślinie i dla pszczół nieszkodliwy podobno. Masz jakieś doświadczenie z tym szkodnikiem?
Twoje róże mnie zachwycają nieustannie masz do nich serce !
gosika67 13:02, 11 cze 2017

Kasiu czekam z niecierpliwością na swoją New Dawn, napatrzyłam się u Ciebie i nie żałuję ,że ją mam, chociaż czytam,że to śmieciucha, ale czytam Twoje rekomendacje i to mi wystarczy.
Odwiedzasz piękne miejsca. Pokazuj bo bardzo lubię oglądać Twoje reportaże.Róże masz piękne. Jak klon wygląda?Pozdrawiam.
Kasiek 22:56, 11 cze 2017

wiunia napisał(a)
Kasiu a zdarzało Ci się znaleźć na różach chrzaszcza ogrodnicy niszczylistki? Dzisiaj na obchodzie mojej różanki zauważyłam kilka osobników i się wsciekłam jestem gotowa prysnąć chemią tylko co będzie najskuteczniejsze? Tyle tego jest! Czytałam o Mospilanie ale nie piszą ile razy w sezonie można go zastosować na roślinie i dla pszczół nieszkodliwy podobno. Masz jakieś doświadczenie z tym szkodnikiem?
Twoje róże mnie zachwycają nieustannie masz do nich serce !

Wiuniu, az sprawdzialam sobie co to za paskuda, ale nie, nie znam, nie widzialam. Na chemii sie nie znam wiec niestety nie poradze, moze zapytaj Marzenki? No przykro mi bardzo, czlowiek sie cieszy na kazdego kwiata a tu masz
W dwoch moich rozach zauwazylam objedzone paczki i teraz tez musze sprawdzac czy paskudztwo sie dalej roznosi czy nie.
Oj tam oj tam, rosna sobie jakos
Kasiek 23:09, 11 cze 2017

gosika67 napisał(a)
Kasiu czekam z niecierpliwością na swoją New Dawn, napatrzyłam się u Ciebie i nie żałuję ,że ją mam, chociaż czytam,że to śmieciucha, ale czytam Twoje rekomendacje i to mi wystarczy.
Odwiedzasz piękne miejsca. Pokazuj bo bardzo lubię oglądać Twoje reportaże.Róże masz piękne. Jak klon wygląda?Pozdrawiam.

Goniu, dzisiaj posadzilam nastepna Lubie je i juz To kwestia gustu. Mam nadzieje ze Cie nie rozczaruje bo to naprawde smieciucha

Wlasnie przez te miejsca ogrod jest na dalszym planie. Nie wyobrazam sobie dlubac caly czas w ogrodzie, rezygnowac z urlopu, spedzac kazda wolna chwile w nim. No nie, to nie ja. Oprocz ogrodu mamm i inne pasje, przede wszystkim podroze i napewno z nich nie zrezygnuje. Moj ogrod jest tylko dodatkiem do zycia a nie calym moim zyciem
Klony ( wszystkie) maja sie swietnie. Kolejne dwa stoja w doniczkach i czekaja na zmiluj sie
Roze? A tak, tez mi sie podobaja
Kasiek 23:29, 11 cze 2017

Podobne ?

Miejsce ktore ostatnio Wam pokazywalam, ma ciekawa historie...
Podobne?

]

Musze posiedziec troche w archiwum i jeszcze pogrzebac Sporo juz znalazlam, mam kilka fajnych zdjec ale musze poskladac to teraz wszystko do kupy
Znalazlam nawet ten znak ( na rysunku w rogu, trzymany przez postac mezczyzny na tak jakby tarczy)wyryty w kamieniu w lesie...

ewa004 14:08, 12 cze 2017

New Dawn to byla moja pierwsza roza, i zawsze u mnie bedzie
SlonecznyOgrod 20:25, 12 cze 2017

Czytam o róży New Dawn i się dziwię czemu uważacie ,że śmieciuch?
Jest normalna jak płatki czy liście oblecą to tak jak innym różom.
Akacja mojej sąsiadki stojąca przy płocie to jest śmieciuch, jak nie kwiatki, to lecą strąki, potem ości i liście, nie wspomnę o gałązkach.
Kasiek 22:48, 15 cze 2017

ewa004 napisał(a)
New Dawn to byla moja pierwsza roza, i zawsze u mnie bedzie

Ewus i ja dokupie jeszcze kilka
Kasiek 22:55, 15 cze 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Czytam o róży New Dawn i się dziwię czemu uważacie ,że śmieciuch?
Jest normalna jak płatki czy liście oblecą to tak jak innym różom.
Akacja mojej sąsiadki stojąca przy płocie to jest śmieciuch, jak nie kwiatki, to lecą strąki, potem ości i liście, nie wspomnę o gałązkach.

Daria, sa roze ktorym obrywa sie przekwitniete kwiaty, sa takie ktore sie same oczyszczaja. Roza N.D ma duzo malutkich platkow i jak kwiat przekwitnie to je zrzuca. Kwitnie praktycznie caly czas i caly czas sa platki pod krzakiem.

Mi to nie przeszkadza ale sa osoby ktore tego nie lubia i dlatego ta roze okreslaja jako smieciszke ten wpis powyzej nie byl wpisem krytykujacym
Lubie te roze, lubie jej zapach, jej uklad platkow, kolor...I kupie jeszcze kilka, posadze tak by zaslonic moje brzydkie tuje