Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

Kasiek 20:51, 26 mar 2022

Ruszyl sezon w sklepach ogrodniczych...

Kasiek 20:52, 26 mar 2022

Kasiek 21:04, 26 mar 2022

I.... Sa, betonowe misy. Moje byly strzalem w 10, teraz i inne firmy zaczely je produkowac

sylwia_slomc... 21:04, 26 mar 2022

Kasiek napisał(a)

W przyszlym tygodniu bedzie padac przez kilka dni, moze dojdzie i do Ciebie

Lotosowo rosnie, liscie sa coraz wieksze, w jednej szklance juz jeden lisc sie nie miesci objetosciowo, mam nadzieje ze na dniach pojdzie ostro do gory.
Korzenie sa coraz dluzsze, a to oznacza, ze niedlugo juz, nadejdzie czas na przesadzenie do ziemi...
Kiedy dam? Nie wiem Robie to po raz pierwszy, nie wiem kiedy jest ten moment kiedy pestka przestaje zywic rosline, a zaczyna juz utworzone klacze... Bede dzialac na wyczucie

Sylwia, kocham piwonie, wiesz przeciez Moglabym o nich dzien i noc rozprawiac...Pare dni temu kupilam 4 sztuki i jeszcze czekaja na swoja kolejke...
Red charm- i tu jestem bardzo ciekawa Twojej opinii o jej zapachu- bo jestem pewna ze Ci w pierwszym roku zakwitnie. Informuj

Wiesz jakie było moje zdziwienie gdy wsadziłam noc w którąś z odmianowych i zamiast cudnego zapachu poczułam, że śmierdzi , a są i takie bez zapachu. Ale te co pachną to pachną cudownie Czekam na kilka w tym roku, że zakwitną pierwszy raz, choc mam obawy czy ich za głęboko nie zamuliło. Ja dzisiaj dosadzałam kolejne 10 szt, ale wszystkie jednakowe, ratowane od sąsiada po jego babci. Takie 40 letnie krzaki się marnują bo zarosły podagrycznikiem, a potem po wichurze lilak się na nie wywalił też wiekowy( obwód pnia ze 40 cm i teraz puszcza liście na leżąco. Piwonie bez miejsca i bez światła, umrą śmiercią okrutną po tylu latach, wzięłam szczepki by choc tak przedłużyć im życie, może za rok, albo dwa się odwdzięczą kwiatem, one z tych ciemno różowych dawnych odmian o ile dobrze pamiętam
Twoje lotosy to już dorodne roślinki
Kasiek 21:07, 26 mar 2022

Dorosli ogladali rosliny i dekoracje a dzieci...

Znalazlam octowca, ale nie podoba mi sie ta odmiana, musze szukac dalej.
Kasiek 21:09, 26 mar 2022

Kasiek 21:12, 26 mar 2022

I w domku
Figowe prezenty, Figus pozdrawiam cieplutko, odezwij sie Slonko

Kasiek 21:41, 26 mar 2022

Zobaczymy czy z tych resztek cos urosnie...tz z tej golej pestki.

Kasiek 21:54, 26 mar 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Wiesz jakie było moje zdziwienie gdy wsadziłam noc w którąś z odmianowych i zamiast cudnego zapachu poczułam, że śmierdzi , a są i takie bez zapachu. Ale te co pachną to pachną cudownie Czekam na kilka w tym roku, że zakwitną pierwszy raz, choc mam obawy czy ich za głęboko nie zamuliło. Ja dzisiaj dosadzałam kolejne 10 szt, ale wszystkie jednakowe, ratowane od sąsiada po jego babci. Takie 40 letnie krzaki się marnują bo zarosły podagrycznikiem, a potem po wichurze lilak się na nie wywalił też wiekowy( obwód pnia ze 40 cm i teraz puszcza liście na leżąco. Piwonie bez miejsca i bez światła, umrą śmiercią okrutną po tylu latach, wzięłam szczepki by choc tak przedłużyć im życie, może za rok, albo dwa się odwdzięczą kwiatem, one z tych ciemno różowych dawnych odmian o ile dobrze pamiętam
Twoje lotosy to już dorodne roślinki

Wlasnie dlatego napisalam, ze jestem ciekawa Twojego zdania Gdzies czytalam, ze wlasnie ta Red taki zapach ma...
Cieszy mnie ze tak ratujesz rosliny, stare odmiany, pamiatke po kims, to szlachetne z Twojej strony...Wykopuj ile sie da
Lotosy rosna i u Ciebie i u mnie
sylwia_slomc... 22:11, 26 mar 2022

a wiesz, ze moje pierwsze piwonie to też takie ratowane od innej sąsiadki babuni, która swój ogródek lilkwidowała i nie wiedziała co z nimi zrobić bo żal Jej było. Przygarnęłam, rosły w moim pierwszym ogrodzie, a teraz rosną w podwórku pod magnolią stellata rosea