To bylo ostatnie slowo zimy, co roku tak jest. Mamy troche polamanych drzew bo snieg byl ciezki ale ogolnie jest juz po wszystkim. Od jutra cieplej
Przepraszam ze odpowiadam zbiorowo
A teraz obiecane avokado
Nie uzywam masla, nie jem, fuuuj bleeee. Nie mam juz mozliwosci kupienia masla od gospodarzy wiec tego co lezy w sklepie nie chce. Dla mnie to nie produkt, to odrzut.
Ratuje sie wiec jak moge
Tak zostalismy nauczeni ze kanapki smarujemy maslem...Wielu rzeczy zostalismy nauczeni i tak robimy..A moze warto sprobowac troszke inaczej?...Smaczniej, kolorowo, zdrowiej?...Nie namawiam, wstawie fotke.
Avokado rozdrabniam w robocie, teraz w nowym urzadzeniu, 3 sekundy i juz jest W zaleznosci od tego, do czego bede uzywala, dodaje cytryne, czosnek niedzwiedzi, pokrzywe ( na fotce to ta ciemnozielona plamka) imbir, ziola, kolorowy pieprz... Mozna zrobic tez na slodko np do kanapki z twarozkiem.
Lubie avokado jako sos do spaghetti, dodany do czosnku niedzwiedziego lub oliwy jest po prostu swietny Na dniach bede robic szparagi z sosem avokado. Mozliwosci jest wiele.
O avokada juz napisalam teraz wspomne o pokrzywie
Zawsze troszke sparzam wrzatkiem, chwilke, krociutko. Dodaje do wszystkiego, robie salatki, dodaje do zup, sosow, robie soki. Makaron z sosem pokrzywowym i dodatkami jest po prostu swietny
Smardzie bardzo lubie ale juz dawno nie jadlam.
Wytlaczarka Kuvingsa jest dobra do terapii Dr. Gersona...ale...mnie tez wkurzaly rozne czesci, teraz jestem zadowolona. Soki z sokowirowek szybko sie utleniaja, w moim urzadzeniu nie, fajna sprawa i bez wielkiego mycia.
Mmm, masełko, wypróbuję, bo awokado z różnistymi dodatkami brzmi świetnie. Dodam tylko, że ja robię z awokado "nutellę". Miksuję, dodaję ciemne kakao, a na osłodę miksowane suszone daktyle. Sekund pięć i jest. Można stosować jako dodatek do np. kruchych ciasteczek, czy kto co tam lubi, ale moja córka wpiernicza łyżką.