Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka

Bawarka

katel 18:39, 27 kwi 2016

Śnieg?! No co to się u Ciebie wyprawia.
Kasiek 21:06, 27 kwi 2016

To bylo ostatnie slowo zimy, co roku tak jest. Mamy troche polamanych drzew bo snieg byl ciezki ale ogolnie jest juz po wszystkim. Od jutra cieplej

Przepraszam ze odpowiadam zbiorowo

A teraz obiecane avokado
Nie uzywam masla, nie jem, fuuuj bleeee. Nie mam juz mozliwosci kupienia masla od gospodarzy wiec tego co lezy w sklepie nie chce. Dla mnie to nie produkt, to odrzut.
Ratuje sie wiec jak moge
Tak zostalismy nauczeni ze kanapki smarujemy maslem...Wielu rzeczy zostalismy nauczeni i tak robimy..A moze warto sprobowac troszke inaczej?...Smaczniej, kolorowo, zdrowiej?...Nie namawiam, wstawie fotke.

ZieloneWrota 21:12, 27 kwi 2016

Witaj Smacznego, wygląda apetycznie masło z awokado jestem za, ja już po kolacji.pozdrawiam
Kasiek 21:14, 27 kwi 2016

Avokado rozdrabniam w robocie, teraz w nowym urzadzeniu, 3 sekundy i juz jest W zaleznosci od tego, do czego bede uzywala, dodaje cytryne, czosnek niedzwiedzi, pokrzywe ( na fotce to ta ciemnozielona plamka) imbir, ziola, kolorowy pieprz... Mozna zrobic tez na slodko np do kanapki z twarozkiem.
Lubie avokado jako sos do spaghetti, dodany do czosnku niedzwiedziego lub oliwy jest po prostu swietny Na dniach bede robic szparagi z sosem avokado. Mozliwosci jest wiele.
Kasiek 21:24, 27 kwi 2016

Ensata napisał(a)
A jak robisz? Tzn, miksujesz avocada z odrobiną cytryny? Głupie pytanie, ale ona nie parzy wtedy? Ojciec kolezanki robi sałatke z pokrzywy, zachwyca się nią non stop. Ja mam wytłaczarkę Kuvingsa, ale mycie sitka doprowadza mnie do pasji.

Idę jajecznicę ze smardzami robić, z ogrodka kolezanki

O avokada juz napisalam teraz wspomne o pokrzywie
Zawsze troszke sparzam wrzatkiem, chwilke, krociutko. Dodaje do wszystkiego, robie salatki, dodaje do zup, sosow, robie soki. Makaron z sosem pokrzywowym i dodatkami jest po prostu swietny
Smardzie bardzo lubie ale juz dawno nie jadlam.
Wytlaczarka Kuvingsa jest dobra do terapii Dr. Gersona...ale...mnie tez wkurzaly rozne czesci, teraz jestem zadowolona. Soki z sokowirowek szybko sie utleniaja, w moim urzadzeniu nie, fajna sprawa i bez wielkiego mycia.
roma2 21:29, 27 kwi 2016

Mmm, masełko, wypróbuję, bo awokado z różnistymi dodatkami brzmi świetnie. Dodam tylko, że ja robię z awokado "nutellę". Miksuję, dodaję ciemne kakao, a na osłodę miksowane suszone daktyle. Sekund pięć i jest. Można stosować jako dodatek do np. kruchych ciasteczek, czy kto co tam lubi, ale moja córka wpiernicza łyżką.
Kasiek 21:34, 27 kwi 2016

roma2 napisał(a)
Mmm, masełko, wypróbuję, bo awokado z różnistymi dodatkami brzmi świetnie. Dodam tylko, że ja robię z awokado "nutellę". Miksuję, dodaję ciemne kakao, a na osłodę miksowane suszone daktyle. Sekund pięć i jest. Można stosować jako dodatek do np. kruchych ciasteczek, czy kto co tam lubi, ale moja córka wpiernicza łyżką.

To moze byc pyszne, bardzo pyszne i ...tez slodkie Romeczko, napewno wyprobuje, badzo dziekuje za przepis
Madzenka 22:40, 27 kwi 2016

Nie obrzydzisz m Bawarii tym śniegiem!

Za to pokrzywa fee!
violka171 22:49, 27 kwi 2016

któż tu mówi że pokrzywa fee ?
pokrzywa jak najbardziej zdrowotną roslinką-mało tego
ona wybiera gleby najbardziej zdrowotne
DOCENIAJMY POKRZYWĘ
Mala_Mi 23:16, 27 kwi 2016

Już po śniegu?????