Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

makkasia 05:56, 17 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

My ogrodnicy mamy przewalone.. bo jak się jest pasjonatem butów to można tego dużo upchnąć w szafie, można wynieść na strych, a z roślinami to już gorzej

Ale Kiku jest cudna Krótko kwitnie, ale jak już ..to czapki z głów
Oj pomęczę nią w najbliższych dniach, nawet jak forum zamuli Przyłożę też ręke do mulenia

Edit.. powtórka foto

Uśmiałam się z tych wynoszonych roślin na strych no przechlapane mamy.
Ale dla takiej Kiku warto... najpiękniejsze buty to pyłek w porównaniu z nią
ściskam Aniu Ultra
PS 10 km przjść aby zrobić trawnik toż to szoook !
paniprzyroda 06:44, 17 kwi 2016

Kiku i kwitnące magnolie... pięknie, chyba też biegałabym rano do ogrodu
Kacha123 06:52, 17 kwi 2016

Wpadłam z poranną kawą i też podziwiam kiku, bo piękna.
Aniu wiem, że Ty nieczasowa i nie ogarniasz forum, ale dzięki że jesteś i dzielisz się z nami swoją wiedzą. Lubię zaglądać do Ciebie na porcję pięknych zdjęć i szczyptę dobrego humoru. Pozdrawiam
Mala_Mi 06:53, 17 kwi 2016

Po burzy świeci słońce

Makkasia - szafę zastąpią mi poszerzone rabaty.. ale już cieczko z poszerzaniem, oj ciężko Grunt, że eMuś się poddał i już tak trawnika ni broni

Margarete - kiedyś, gdy zbiór zboża z pola czy siana trwał dłużej, bo wszystko robiło się ręcznie, to pamiętam nie raz akcję żniw czy zbierania siana w niedzielę. I nikt nie był zdziwiony, bardzie liczyło się by nie stracić plonu. Spalinówkę głupio wyciągnąć przy niedzieli, ale jak masz cichą elektryczna......

Blyxa - gwiazda jest gwiazdą, dominuje w ogrodzie..

Martek
- sentymentalnie pozdrawiam... mam nadzieję, że u Ciebie też już kolorowo.

Kasiek - nie mam pojęcia.. ale liczę, że nie szybko... ale to takie tylko marzenia. A realnie ..na 2 miesiące jest praca pewna, a potem zobaczymy. O ile nie zawalę terminów .. dlatego pilnuję pracy, a nie forum. Wiadomo przyjemniejsze jest Forum

Adom - Agnieszka.. bo jak się nasadzi gęsto i dużo to dużo kwitnie No i już ogród mój i Irenki nie taki młody.. Dziwnie się to pisze, bo mam wrażenie że dopiero robiłam pierwsze rabatki, a od pierwszych jesienią będzie 8 lat. Jest 8 lat jak posadziłam moje pierwsze drzewka

Tusiala - kiku przycinam tylko to co zaburza pokrój (czasami gałęzie potrafią wybić do rośnięcia do góry) i podcinam od dołu, bo jak widać wiszą aż do ziemi i nie daje się kosić trawnika. Kolejny etap zabierania trawnika to pod Kiku

Nawigatorka - znudziło mi się już wybieranie łopatą, a pomysł na życie to świadczyć tego typu usługi.. ale to pomysł, na razie mam swoją robotę.. Tylko ta moja to raz jest a raz jej nie ma.. co bardo denerwuje. Nic nie można zaplanować.

Bogdzia - polało u Ciebie? Bo u Małgosi pada, to może i do Ciebie doszła zlewa.

Mala_Mi 06:59, 17 kwi 2016

Mariola - rano to ja najchętniej bym spałą Niezależnie od widoków za oknem

Kacha - ja z poranną kawą też nadrabiam forum.. i znów u siebie przesiedzę godzinę.. na wiece nie uskrobię czasu..
Sebek [ /b]- cebulki mam tak wymieszane na rabatach że szok. Rewolucje się robi, a cebule się zostają.. i jest jak u Madżen.. same niespodzianki

[b]IzaBela
- dlatego , że krótko to tym bardziej doceniamy to piękno.

Miłego dnia .....

hanka_andrus 08:44, 17 kwi 2016

Może jeszcze odczytasz przy porannej kawie, ale na wpisy w innej porze tez nie mam czasu, mimo, że już nie pracuję dla chleba i kwiatków. Miłego dnia! Może z Muminkami? Cudowni chłopaczkowie! Taki hydraulik by mi się nadał, ale muszę z 2 lata poczekać. Na razie ledwie rączkami przebiera!
Zachwytów nad Twoim ogrodem wiele, więc i ja swoje ochy dołączę.

Tulipany mają tendencję szukać wody w suchą wiosnę i opuszczają swoje młode cebulki nawet o 30 cm niżej niż zostały posadzone. Dlatego potem znajdujemy liście w miejscu gdzie kiedyś rosły. Każdy radzi jak umie, żeby przetrwać! Buziam. Nie odpisuj!
Piorunek 09:38, 17 kwi 2016

Jak wysoka rośnie u Cb turzyca gold fountains?
Ensata 10:05, 17 kwi 2016

Na szybko spoglądam. Niezmiennie w szoku jestem jak Wy sobie radzicie z tymi wielkimi ogrodami. Pomysł na zycie fajny, ale jak tu ogarnać pomysł, robote, którą masz i która terminowa jest, to ja nie wiem. A pózniej Muminek na stanie, doby nie starcza.
Urszulla 12:35, 17 kwi 2016

Zatrzymałam się pod kiku a ona pachnie do tego?
Madzenka 16:34, 17 kwi 2016

U mnie ńie musisz nic nadrabiać bo dopiero w sobotę wieczórem wróciłam do domu.
Kiku zachwyca. Moje w obawie o wycięcie w pien tez sie wzięły w garść w tym roku!

Kosiarkę elektryczna wyciągnęliśmy dzisiaj, bo było kilka godzin bez deszczu, a M tez ciagle w podrózy...