Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Margarete 18:18, 16 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)
Wiosna.... wyszłam dziś do ogrodu..a tu wiosna.. wyszłam na spokojnie.. i przeżyłam szok.. .. trawa do ksenia.. wszytko wybujało ,dużo przekwitło.. Przez tydzień udało mi się wypaść na 2 minuty z aparatem.. nawet nie miałam kiedy sobie spojrzeć co w trawi piszczy.
Niestety już pada deszcz.. może jutro przestanie.. za 2 godzinki bym wypadła do ogrodu.. a tam nie wiadomo w co ręce włożyć

Komp muli... pora iść spać .. nie będę walczyć z internetem

O rany, bratnia dusza...
Ja też mam w tym roku takie tyły w ogrodzie jak nigdy....a jak mam czas i możliwości to....pada....właśnie dziś tak jest....coż nie przeskoczę tego.

Twoje tulipki śliczne. Moje exotic emperior też kwitną, tylko jakieś drobniejsze, ale to skutek niewykopywania ich 2 sezon...

Pozdrawiam. I życzmy sobie czasu dla ogrodowych przyjemności
ewa004 18:39, 16 kwi 2016

Jezzzuuu Andzia zgubiłam Cię !!!!
Ale juz Cię mam ,tylko tyle zaległości że nawet nie próbuję udawać że dam rade nadrobić
Bużka
Olili 18:46, 16 kwi 2016

Może i wiosna brzydka ale u Ciebie i tak mi się podoba
zawitka 19:05, 16 kwi 2016

pokazesz kfffiotki tej piwonii bo liście są cudne;d
Bogdzia 19:55, 16 kwi 2016

Kiku cudnie kwitnie.
Mala_Mi 20:38, 16 kwi 2016

Olili napisał(a)
Może i wiosna brzydka ale u Ciebie i tak mi się podoba

Iza, melduję, że jeżówki się wysiały w ilości masakrycznej.. muszę niestety tam trochę uporządkować na rabacie, ale nawet kopiąc nie jestem w stanie wszystkich siewek zniszczyć.. niestety jeszcze mają 3 mm.

Dziś wreszcie podziałałam w ogrodzie.. .. i gdzie stanęłam tam jest coś pilnego do zrobienia .. rzucałam się jak wesz .. ale trochę zrobione, oczywiście deszcz (ulewa) i burza wygoniło z ogrodu... przelało mnie na wylot, ale musiałam posadzić to co wykopane.

Skosiłam cały trawnik, na drugi raz muszę włączyć Endomondo i sprawdzić ile kilometrów nabiję.. bo na ok to 10 km na pewno robię.

Mąż wieczorem jeszcze mi zdążył zdjąć darń pod poszerzone rabaty... tzn część gdzie będą piwonie (więcej się nie dało bo zlewa).

Wycięłam od cholery krzaków z berberysa i ognika.. bo nie dało się już przejść za choinki by zdeponować darń z poszerzanych rabat..

Zrobiłam ok 60m kantów, pielenie tu i tam.. gdzie gorzej

Przesadziłam 4 wielkie ciemierniki, za ładne by tkwić w krzakach (jeszcze 4 się zostały do przeprowadzki.

Przesadziłam 4 rozplenice, i na nowej rabacie idzie kanalizacja.. posadziłam, ale czy będą rosły nad rurą to nie wiem.. Jak będą grymasić to posadzę seslerie..

Posadziłam jednego miskanta i 2 prymulki...

I od 12 do 20 czas zleciał raz dwa..

I piękna chmura burzowa.. i wycinarka do darni na nowej rabacie Będą piwonie koło grujecznika

Mala_Mi 20:40, 16 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
Kiku cudnie kwitnie.

Kiku się rozkręca.. jak nie zniszczy jej deszcz.. to będzie jej najpiękniejszy rok... napatrzeć się na nią nie mogę

Z telefonu cykałam zdjęcia .. chwilo trwaj
Mala_Mi 20:41, 16 kwi 2016

zawitka napisał(a)
pokazesz kfffiotki tej piwonii bo liście są cudne;d

Jak zakwitnie to pokażę.. dziś widzę, że nawet forum działa..

I kikusia

Mala_Mi 20:43, 16 kwi 2016

ewa004 napisał(a)
Jezzzuuu Andzia zgubiłam Cię !!!!
Ale juz Cię mam ,tylko tyle zaległości że nawet nie próbuję udawać że dam rade nadrobić
Bużka

Ja się dawno poddałam.. myślałam że zimą nadrobię.. naiwna .....

I kikusia.. oj będę ja wstawiać codziennie

I skoszony trawniczek Pierwsze koszenie ..
agata19762 20:47, 16 kwi 2016

Aż dziwne, że forum nie szwankuje.
U mnie bez deszczu...burzy.
Ale odwaliłaś roboty.