Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 09:04, 15 cze 2016

JulkAd napisał(a)

Powoli usiłuję zaległości nadrobić Aniu i pismo obrazkowe u Ciebie oglądam. Już wcześniej pamiętam, że ją chwaliłaś...jak dużo miejsca u Ciebie potrzebuje? No i na jakim stanowisku rośnie?

Pozdrówka zostawiam

Rośnie na różnych stanowiskach, bo mam ich sporo.. było 14, ale po przesadzaniu , którejś zimy coś tam padło, wiec może być 10. Wszędzie daje radę. ja jej nie tnę wiec buja sobie ile chce. Wycinam tylko to co przeszkadza i brzydkie.. W największej za szklarnią nic nie robię bo z wielka.
To sadzone w 2013 roku, to jeden krzew..

A to przesadzane w 2013 roku w szpalerku, wysokość ponad 2 metry, pod ciężarem kwiatów się pokłada..
Mala_Mi 09:11, 15 cze 2016

Alicja169 napisał(a)
Porządek w grupowaniu róż, staranność i opisy nie do powtórzenia (przynajmniej dla mnie)
Gratuluję Mała Mi skrupulatności!
A róże są piękne, bo są piękne!!

Dziękuję za uznanie dla mojego jednego oka co nie spało i złożyło podpisy do róż..

Dokładam brakujące portrety dla Nostalgii, którą lubię nie tylko za to że jest zdrowa, długo kwitnie, pachnie.. ale za liście.. wyjątkowe jak dla róży, bo te kolczaki piękne są z kwiatów. a reszta to już nieszczególna.
Robertop 09:24, 15 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Dziękuję za uznanie dla mojego jednego oka co nie spało i złożyło podpisy do róż..

Dokładam brakujące portrety dla Nostalgii, którą lubię nie tylko za to że jest zdrowa, długo kwitnie, pachnie.. ale za liście.. wyjątkowe jak dla róży, bo te kolczaki piękne są z kwiatów. a reszta to już nieszczególna.

Aniu, róża na zdjęciu ładna ale na żywo to istne cudo... Na jesień poluje na Nostalgie. Masz sprawdzone miejsce na zakup róż?
Mala_Mi 09:27, 15 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Mysle, ze po tegorocznym seoznie w wielu ogrodach zawita Lady of Szalet

Moja Comte de Chambord upierdytam po kwitnieniu nisko!! Rozlałza jest

Co patrzę na moje Comte to dziękuję Reni za radę.. są w tym roku OBŁĘDNIE PIĘKNE. Ucięcie pomogło.. a jak patrzyłam na 5 gołych i grubych patyków to już wątpiłam co z tego będzie..
Próbowałam zrobić fotę by pokazać ile kwiatów i jakie zgrabne krzaki.. Queen przesadzę z rabaty, Langa wypierdutam, a te 3 Comte posadzę luźniej.. i po 3 latach dumania co z tą rabatą już wiem co zrobić Niestety nowe pędy ma zawsze wiotkie.. taki jej urok, ale jak na razie moja po cieciu do grubych badyli jest sztywna.
Iggia 09:32, 15 cze 2016

Ania, czy Ty masz jakieś małe żółte lilie? Zerknij proszę do mnie.
Mala_Mi 09:35, 15 cze 2016

Robertop napisał(a)

Aniu, róża na zdjęciu ładna ale na żywo to istne cudo... Na jesień poluje na Nostalgie. Masz sprawdzone miejsce na zakup róż?

Kupuje przez internet w dużych szkółkach i sprawdzonych. Nostalgia i większość jest z Rosarium. Ale zwykle patrzę gdzie taniej Floribunda, Rosaplant, Rozarium. Wszystkie z wyjątkiem pierwszych kupionych w lokalnej szkółce bez nazwy kupowałam w tych szkółkach. Była jeszcze jedna ale nie wpisuję bo róża chociaż w doniczce to zdechła.
Mala_Mi 09:40, 15 cze 2016

Katkak napisał(a)
A.ia fajny przeglad roz. Pomponelle zgapilam od Ciebie, a mshorn posadze kiedys przy garazu na duzej kratce. Podobaja mi sie roze tak porozrzucane miedzy bylinami. Moze upchne jeszcze co nieco u siebie. Mam juz dlugo chec na królowa, a po twoich fotach wiecej chciejstw by sie znalazlo .

Królowa ma jedną wadę. kwitnie dość krótko..

Edit .. jakiś obrazek za kolędę w moim wątku..
Mala_Mi 09:44, 15 cze 2016

agata19762 napisał(a)
Ania bardzo mi się podoba ta rabata z białymi różami przy katalpie.
Róże kochają Cię bardzo i nie tylko one.
Kubuś był dwa razy na Lego w Rz.w maju i teraz w czerwcu.Był bardzo zadowolony...no bo Lewy był nawet.

Kiedy u mnie będzie taki busz...???w sensie, że takie alejki pomiędzy rabatami.
Dwa trzy lata jeszcze...pewnie.
Twój ogród ciągle jest dla mnie inspiracją.

Pozdrówka.

Urośnie
Rzut oka na Nostalgię i .. niskei pomarańczowo - morelowe lilie (info dla Agnieszki)

Mala_Mi 09:49, 15 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)

I ponownie ciekawa kolorystycznie kompozycja. Choć rozchodnik i wiązówka w jednym to ciekawe stanowisko pod względem zapotrzebowania na wodę. Jak to jest?

WIĄZÓWKA BULWKOWA PLENA rośnie u mnie w każdych warunkach. Rozchodniki są też mało wymagające.
Tu jest pół cieniście, wystawa zachodnia. Dlatego się wszytko wyciąga do światła i to jedyny mankament.
To fajne połączenie, ale nieodpowiednie.. hosty są tymczasowo, by nie podlewać.. szkoda, bo wygląda luks. Ale tu hosty przypala
Mala_Mi 09:52, 15 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Świetny pokaz!

Łapie u Ciebie co?

Czarną ospę Kwitnie fajnie, ale te plamy na liściach i gołe badyle latem doprowadzają mnie do szewskiej pasji.
Dzwonek kosmaty (albo jakoś tak się to nazywało) zaczyna kwitnąć. jestem go ciekawa ..