Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 13:23, 22 lip 2016

Bogdzia napisał(a)
Ogród jak zwykle w pokazowej formie. Macham do Ciebie i Terci.

Przekaże pozdr. na razie Tercia jest okupowana przez Muminki A ja pracuję.... tzn nie w tej chwili..zajrzałam na forum ..

Twoim fotkom motylków nie dorównam, ale się staram .. głównie mam tłok na kwiatach... wszyscy się pchają do nektaru
Mala_Mi 13:26, 22 lip 2016

Urszulla napisał(a)

Och, ten trawnik! to w tym roku numer 1 wszystkich rozmów nawet u fryzjera mówi się o koszeniu koleżanka opowiada że przychodzi do fryzjera mężczyzna, który jeździ w trasy i opowiada jak wygląda jego życie od wiosny "Jadę na tydzień w trasę....wracam....koszę....jadę na tydzień.....wracam....koszę"

więc i ja muszę kosić

róże pod Twoim oknem szaleją, a rabata każda u Ciebie na drugi rok nie do poznania, coś wyjątkowego

Trawnik to najbardziej pracochłonna część ogrodu i by go mieć trzeba zawsze w porę przy nim robić.. rabatki mogą wyglądać nieestetycznie, ale nic im nie jest.

Mąż bronił trawnika, a teraz wcale nie protestuje jak go obkrawam..byle z sensem..

I 3 letnia rabata z różnych ujęć..

Pszczelarnia 13:45, 22 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)

Pięknie.

Ania potwierdzasz żelazność róży 'Hansestadt Rostock'?
roma2 13:56, 22 lip 2016

Niedościgniony wzór. To co pokazujesz. Trawnik..., no cóż, Ty się kłopotasz i denerwujesz, a ja się ze swojego trawnika-nie-trawnika ciesze jak guuuupia!. Ale ja jestem na etapie Twoich początków. Wyprostowane (dziury i doliny - nawet psy sie potykały ) i zielone..., czegóż chcieć więcej! Wiem, wiem Aniu, trawnik-nie-trawnik będzie ograniczany, takiego mam plana . Tylko czasu na wszystko mi brak, jak i Tobie. Życzę więc i Tobie i mnie i Wszystkim, dużo czasu na ogród (bez uszczerbków finansowych rzecz jasna).
Margarete 16:29, 22 lip 2016

Ania nie wyrabiam na forum, duzo pracy w pracy - bo urlopy innych są, na mój urlop muszę jeszcze poczekaćtroche. W tym roku też spędzam u siebie w ogrodzie...no może na 3 dni wyskocze nad jeziora
Odrobiłam zaległości do 350 strony, jeszcze 12 przed mna a jak znam życie to do wieczora bedzie +30 kolejnych

Podziwiam fotki w wizyty dziewczyn, Dorotko - szacun za zdjęcia
Twój ogród znam dobrze i z fotek i w realu go widziałam, ale z przyjemnościa patrzyłam na niego "cudzym okiem"

Porównanie sprzed lat i dzis - dodaje mi skrzydeł i motywacji do pracy w ogrodzie. Kocham tówj ogród miłością nieustająca, nie bede nabijac stron i cytować fotek oraz wstawiac zachwytów pod każdym zdjęciem, ale wierz mi taki zachwyt każdemu miejscu u ciebie sie należy

Jak bys odłozyła dla mnie kiedys siewki tych zwykłych jezówek rózowych które jak piszesz tak sie mnoża to byłabym wdzieczna, nie wiem jak odbiorę ale...pomyslę

Buziaki zostawiam!

Mala_Mi 17:24, 22 lip 2016

Auć auć auć.... zajechałam po drodze do Pans Bylinowego...z 2 miesiace nie byłam... auć oj jo joj... chora jestem ...bardzo chora. Miałam znajomej tylko Gold Fontain kupić... tylko. I na dzczeście w nieszcześciu kasy nie miałam.... nawet miedziaki poszły..... Buuuuu tyle ślicznit... nawet sie przestałam fochac ze czasami zle znosza moja gline zima. Nsjladniej w kepie ale tyle nowych cudnych odmian..... kasy zero.... oj oj oj... po 1 kupilam.... s tyle innych pieknych sie zostało. Oj ja biedna i nieszczesliwa
Mala_Mi 17:32, 22 lip 2016

Slicznoty z telefonu.... pisze tez na telefonie...jak takich nie kochac...jak nie kupic. Gdzie to posadzic... kasy szukam by chociaz po 3 posadzic....Postman... ale czerwien.. duze kwiaty...
Delicious Candy...tez nie moglam sie oprzec ..i kilka innych ale sie pogubilam ktore w koncu kupilam a ktore nie..bo wkładałam i odkładałsm. Jak dziecko w fabryce czekolady. Ups ciemniejsza fuksja niz na foto
Mala_Mi 17:35, 22 lip 2016

Jednego kłosowca o ciemnych kwiatach...ma byc nizszy od tych co mam... jak nie wziać? Ale jeden to tak ni kij ni w oko... oj dziś cierpiałam... trzeba mnie zamknsc w domu odciac od neta i zabrac karty bankowe... dla mego dobra...
Sprawdze co kupilam to sie pochwale..ale potem ..
Alicja169 17:47, 22 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)
Slicznoty z telefonu.... pisze tez na telefonie...jak takich nie kochac...jak nie kupic. Gdzie to posadzic... kasy szukam by chociaz po 3 posadzic....Postman... ale czerwien.. duze kwiaty...
Delicious Candy...tez nie moglam sie oprzec ..i kilka innych ale sie pogubilam ktore w koncu kupilam a ktore nie..bo wkładałam i odkładałsm. Jak dziecko w fabryce czekolady. Ups ciemniejsza fuksja niz na foto

tych jeżówek to faktycznie szkoda byłoby nie wziąć, też bym"ojkała", gdyby kasa się skończyła..
Niektore oferty są ponad siły, nie można przejść obojętnie, dobrze - a może szkoda - że twój sklep tak daleko
alis 17:57, 22 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)

Oj prawdziwa uczta dla oczu, też obojętnie nie przeszłabym obok takich ślicznotek