Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 16:28, 07 sie 2016

eee_taam napisał(a)

drugi rok rekomendujesz ta róże ...u mnie miejsce czeka od jesieni ...ale normalnie popyt sie na nią zrobił i wykupili ... może na jesiennego golaska się załapię ...muszę w tym tygodniu złożyć zamówienie żeby mi nie brakło!

A ja pasuję z różami.. mam na nie nerwa.. najpierw muszę istniejącą różankę rozpierdzielić i zrobić na nowo, bo wygląda jak byle co.. i chętnie bym Bonice wymieniła na inne.. u innych są one ładne, a u mnie byle jakie.. i są za wielkie na to miejsce, cięcie niewiele daje.

Te królewny też wymagają demolki na rabacie..

Przejścia nie ma... zamiast wychylać się do słońca to ona dupą do słoneczka.

I kolejna królewna, wypuściła baty łyse i długie..

Jedna róża idzie na 100% out do Johan Laing, Reine des Violettes chyba też.... mam nerwa na drapaki.

Piotr_ 16:35, 07 sie 2016

Chociaż my się rozumiemy (głuptasy ) kto widział ogórki tyle robić, Mam nadzieje że mikołajka wsadziłaś ja po robocie jeszcze bez spania i padam już ale jeszcze do wieczora daleko
Mala_Mi 16:40, 07 sie 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

U nas też ta jesień zalatuje, a od wczoraj jeszcze zimno ani się obejrzymy będzie trzeba okrywać przed zimą.....tego okrywania nie lubię Ale już wiosenne odkrywanie bardzoTeraz jeszcze wrzosy , a potem już przebarwienia.....ciekawa jestem jak to u mnie będzie w tym sezonie wyglądało.....może już coś będzie widać jak się zanosi z barwami jesieni na przyszłość

Nic nie okrywam... ma rosnąć to co przeżyje mój klimat. jedynie dalie do wykopania i lotosy do wyjęcia. Wycinania bylin i zbierania liści wystarczy na zabawę jesienną.

Może lawender i Pashminę okopczykuję. Reszta ma sobie radzić sama.

Dużo roślin przewinęło się przez mój ogród.. ale nie wytrzymały klimatu: belamkanda, bodziszki różne, budleje żółte i inne dziwaczne, sporo chryzantem, delosperma zimowała pod okryciem ładnie), gaury, lewizje i wiele innych. Myślałam, że jak ogród urośnie to roboty będzie mniej, teraz to dopiero jest roboty od cholery...

Werbena też nie zimuje, ale się rozsiewa i zimuje w szklarni bez problemu.

Tu widać na pierwszym planie werbenę miniaturowa, a w tle tę normalna.. fajna jest ... ciekawe czy też będzie jak "zemsta ogrodowiska"

Mala_Mi 16:43, 07 sie 2016

Piotr_ napisał(a)
Chociaż my się rozumiemy (głuptasy ) kto widział ogórki tyle robić, Mam nadzieje że mikołajka wsadziłaś ja po robocie jeszcze bez spania i padam już ale jeszcze do wieczora daleko

Wsadziłam... do wody I siedzi... potem go posadzę, bo zapomniałam o nim.. nadrabiam robotę i przy niedzieli zaglądam na forum (jestem rozgrzeszona).. taki mały relaksik..

Kolejny grubas w blokach startowych.. i zapominam dać nawozu.. tak dużo pąków, pasuje zasilić..

Margarete 16:47, 07 sie 2016

Lotosy śliczne, pal sześć tę kapiel i to krótkie kwitnienie, i tak warto je mieć.
Zachwyt budzą twoje jeżówkowe łany i ten wysoki niebieski dzwonek, żę o Lavender nie wspomnę
O daliach nie pisze bo one mi razem z rozchodnikami niezaprzeczalny koniec lata symbolizuja, a ja nie chcę jeszcze końca lata....
U mnie na różach też coraz więcj czarnych plam na dolnych lisciach i tez długie bicze wypuszczone zakończone kwiatem. Mam ciasno na rabatach i muszą w drugim kwitnieniu walczyc o światło....
Pozdrawiam i podziwiam te rabate formalna na wejściu, jak ci te kulki szybko urosły do duzych rozmiarów...z resztą czemu ja sie dziwie ...przecież u ciebie wszystko dobrze rosnie...
Buzka!
Mala_Mi 16:50, 07 sie 2016

gobasia napisał(a)
noo jesien już się zbliża wielkimi krokami....u mnie jeszcze astry zakwitną

Moje astry w tym roku słabe.. tylko niskie się zachowują przyzwoicie..

Zrobiłam foto moich skrzydlatych gości.. a raczej domowników.. można kręcić horrory z ptakami w roli głównej

Wczoraj wnusio wychodzi a tu kosy buszują w trawniku i na rabatach metr od dziecka.. wiec młody siadł na schodkach i mówi cicho.. Wyszli rodzice i pytają czy te ptaki są chore bo nie uciekają???

One nie chore tylko takie oswojone...

agata19762 20:32, 07 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)
Agata .. dzięki... jeszcze żyje.. podlewam..

Buźka
Bogdzia 21:58, 07 sie 2016

Nie straszcie jesienia. Jeszcze lato i wakacje trwaja. Ptaszkowo masz sliczne.
GorAna 22:08, 07 sie 2016

Aniu, dawno mnie u ciebie nie było....nie ma szans na nadrobienie wszystkiego, ale serdeczności zostawiam
Pooglądam jeszcze trochę pismo obrazkowe
Kasik 22:08, 07 sie 2016

Ptaki wyglądają jakby czekały na coś bardzo interesującego. Super sie poustawiały - prawie jak w loży. Mają -jak wiemy wszyscy-cudne widoki, to co im się dziwić.