Ja też jeszcze po ciemku w przydomowym sprzątałam, ale to takie sprzątanie na szybciocha to wiesz jak wygląda, a potem przesiadłam się na babcine okna. E-maila zaraz podaję
Aniu, malutka prośba, zrób proszę zdjęcie Twoim ciemiernikom, ale tym co masz posadzone z runianką, widziałam wrzucałaś dawno dawno temu,kiedyś takie zdjęcie,(zdjęcie jest obłędne, mam go nawet na tapecie)
P.s jeśli wrzucałaś niedawno, może podaj stronę, bo szukając mogłam przeoczyć)
P.s mam zamiar sie zaciemiernikować, tylko nie wiem z czym to sadzić! Myślę o tej runiance i bukszpanach.
W tym roku fotek tam nie robiłam, bo jest jeszcze totalny bajzel.. liście, a raczej dużo starych liści, brzydkie liście ciemierników i runianka która się rozlazła i trzeba ją okiełznać. Inaczej zagłuszy ciemierniki. Poza tym ciemny ciemiernik zaczął kwitnąć w grudniu i mróz załatwił wszystkie pąki, a biały jest późniejszy niż Nigry i dopiero pąki podnosi..
Teraz bym posadziła inaczej.. czyli runianka, ciemierniki i krzewy... ale rosła sobie róża pomarszczona i właziła mi rozłogami we wszytko, to ją wyciepałam.. i w jej miejsce sadzę ciemierniki... krzewy już za wielkie aby przesadzać.. szkoda
To zeszłoroczne, a runiankę dobrze posadzić w ogranicznikach... a i tak będzie próbowała się wydostać.