Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

Alicja169 09:31, 18 maj 2016

Zoja, w sklepach można kupić taki preparat do opryskania, żeby koty omijały z daleka. Działa. Miałam obcego kota, który wybrał sobie fotel na moim tarasie i przychodził tu na nocleg. Wielokrotnie rano go znajdowałam, jak smacznie spał, a często pozostawało tylko ciepłe miejsce i trochę sierści po nim.
zaraz zrobię foto.

zoja 10:41, 18 maj 2016

Alicja169 napisał(a)
Zoja, w sklepach można kupić taki preparat do opryskania, żeby koty omijały z daleka. Działa. Miałam obcego kota, który wybrał sobie fotel na moim tarasie i przychodził tu na nocleg. Wielokrotnie rano go znajdowałam, jak smacznie spał, a często pozostawało tylko ciepłe miejsce i trochę sierści po nim.
zaraz zrobię foto.

Czyli psikam na grządki? bo na tarasie to kota chcę widywać...
Dzięki za zdjęcie - poszukam i kupię skoro działa
BasiaLT 10:44, 18 maj 2016

zoja napisał(a)
Ps. Basiu moj zjadl jesienia cala dracene na dworzu stala bo jeszcze cieplo bylo - nie potrafi przejsc obok takich ksztaltow

No nie mów.. przecież dracena ma ostre krawędzie liści i mógł sobie przeciąć język. I nawet to go nie zniechęciło? A to zaraza mała.

Pięknie ci te surfinie rosną. Ja swoje wysiałam wczesną wiosną do doniczek. Na dwie doniczki wzeszło mi chyba ze 3 szt. a i one potem padły. Pojęcia nie mam dlaczego. Nasiona kupiłam dobrej firmy. Co mogłam zrobić źle?
zoja 10:51, 18 maj 2016

BasiaLT napisał(a)

No nie mów.. przecież dracena ma ostre krawędzie liści i mógł sobie przeciąć język. I nawet to go nie zniechęciło? A to zaraza mała.

Pięknie ci te surfinie rosną. Ja swoje wysiałam wczesną wiosną do doniczek. Na dwie doniczki wzeszło mi chyba ze 3 szt. a i one potem padły. Pojęcia nie mam dlaczego. Nasiona kupiłam dobrej firmy. Co mogłam zrobić źle?

Szkodnik i tyle

Co do surfini - wysiewałam do tej samej ziemi, w tym samym terminie i tej samej firmy - z 3 wysianych torebek tylko jedna dotrwała do teraz (sztuk 60 miałam, bo już większość rozdałam), z drugiej uratowałam z 10 roslinek, a z trzeciej mam tylko jedną roślinkę.
W sumie trzebaby oskarżyć nasiona - same w sobie musiały być lepsze i gorsze.
BasiaLT 10:58, 18 maj 2016

Kurcze.. chyba masz rację. Kilka lat temu sama zebrałam trochę nasion z surfinii i w następnym roku wysiałam. Wzeszły mi chyba wszystkie. Miałam dosłownie ich zatrzęsienie.
BasiaLT 11:03, 18 maj 2016

Basiu zostaw zdjecie kotka

Oto wersja urlopu pod palmami w wykonaniu jednego z moich kotów.

zoja 11:12, 18 maj 2016

BasiaLT napisał(a)

Basiu zostaw zdjecie kotka

Oto wersja urlopu pod palmami w wykonaniu jednego z moich kotów.

Super
Sama bym tak poleżała
Mój tak wyleguje się pod jałowcem i wygniata mi jeżówki
margaretka3 11:20, 18 maj 2016

zoja napisał(a)

Co do surfini - wysiewałam do tej samej ziemi, w tym samym terminie i tej samej firmy - z 3 wysianych torebek tylko jedna dotrwała do teraz (sztuk 60 miałam, bo już większość rozdałam), z drugiej uratowałam z 10 roslinek, a z trzeciej mam tylko jedną roślinkę.
W sumie trzebaby oskarżyć nasiona - same w sobie musiały być lepsze i gorsze.

Dlatego najbardziej cenię nasiona zebrane własnoręcznie
Czytam, że też czekasz z wysadzaniem wysiewów. Tak bym już chciała sie pozbyć tych doniczek spod domu.

O płynie na koty zanotowałam. Przyda się.
agnieszka_m 11:34, 18 maj 2016

A ja już wysadziłam wszystko wola nieba
no jedynie trawa pampasowa została w doniczkach i ona chyba tak pozostanie jedynie zmienię na większe
zoja 11:53, 18 maj 2016

Gosiu, ja miałam plan juz wysadzić ale nie zdążyłam i potem przyszła ta zimnica... to mnie uratowało, bo chyba bym żałowała gdyby plan się dał zrealizować...

Agnieszko, u Ciebie cieplej to pewnie będzie dobrze