Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

BKosimkArt 07:11, 30 paź 2018

Jakie ładne jeszcze kwiatuchy ale może jeszcze pobędą, dziś zapowiadają 20 stopni prawie...
Kasya 07:21, 30 paź 2018

Kwiatki cudne tylko aż nie pasują do temperatury na dworze
Chryzantemy się kojarzą z zimną jesienią a tu lato mamy
Agania 07:50, 30 paź 2018

Jak Ty z boląca ręką tyle róż posadziłaś, od czwartku u siebie mam zamiar więcej jesiennych prac wykonać, trochę wolnego mam

Kocurek fajowski...rośnie...to on nie domowy?

Mojego zabieram dzisiaj na sterylizację, bo męskość w nim już buzuje
zoja 09:46, 30 paź 2018

Kasya napisał(a)
Kwiatki cudne tylko aż nie pasują do temperatury na dworze
Chryzantemy się kojarzą z zimną jesienią a tu lato mamy

może będzie jak w zeszłym roku - w grudniu jeszcze kwiatki kwitły
chryzantemom chyba za ciepło - tym czerwonym, bo straciły blask
zoja 09:48, 30 paź 2018

Agania napisał(a)
Jak Ty z boląca ręką tyle róż posadziłaś, od czwartku u siebie mam zamiar więcej jesiennych prac wykonać, trochę wolnego mam

Kocurek fajowski...rośnie...to on nie domowy?

Mojego zabieram dzisiaj na sterylizację, bo męskość w nim już buzuje

Z reką już tak, że prawie nie boli - ochraniam tylko usztwniając nadgarstek - w sobotę podwójnie wzmocniłam i jakoś się udało.

kociak jest kotką - dzikuskiem, który przychodzi na jedzenie, ale niespecjalnie daje się dotykać, nie chcę z niej domowego kota robić bo przy pierwszej próbie wlazła na stół
sarenka 11:18, 30 paź 2018

Zoja,co masz z ręką? Bo u mnie oba nadgarstki są w kiepskim stanie
zoja 11:33, 30 paź 2018

sarenka napisał(a)
Zoja,co masz z ręką? Bo u mnie oba nadgarstki są w kiepskim stanie

też nadgarstek - w zeszłym roku miałam zdiagnozowane skręcenie z naderwaniem, to w tym chyba echo kontuzji się odezwało
Aurelllia 11:53, 30 paź 2018

Dziękuję Zojka rozczulajaca jest znowu ciepełko wróciło to kwiatki będą jeszcze długo kwitly
zoja 13:16, 30 paź 2018

Aurelllia napisał(a)
Dziękuję Zojka rozczulajaca jest znowu ciepełko wróciło to kwiatki będą jeszcze długo kwitly

przyznaję, że na sam widok jej wyrazu pyszczka - tych wielkich zdziwionych oczu i mnie i eM humor się poprawia
Urszulka 15:07, 30 paź 2018

zoja napisał(a)

Oj, kusza inni to i ja zasadzilam
Tak sobie mysle, ze moze gdyby te chryzantemy bardziej uszczykiwac to moze by sie nie rozłożył... Za rok przeyestuje.

Hej, nie chcę martwić, ale to uszczykiwanie to niezbyt wiele daje, testowałam na swojej, tylko ja mam jakąś ogrodową odmianę niemarznącą. W tym roku to chyba dwa razy "uszczyknełam" ją sekatorem po całości, mimo to osiągnęła wysokość jak co roku za kolano i jak co roku znowu ... leży, już nie mam do niej zdrowia.

I humorystycznie, moja mama podpytala znajomą zajmującą się produkcją i sprzedażą chryzantem co robi, żeby nie były takie wysokie, ta mówi, że jest preparat specjalny, na to moja mamcia że to se taki zamówi, ja sprawdzam cenę ( chociaż tego się spodziewalam, ale ona nie), prawie 300 zł za op. 300 gram, porcja na 100 litrów oprysku.
Do opryskania 1 krzaczek, dałysmy spokój

Pozdrawiam