Elu poca sie ale stosujesz jednorazowo, u mnie przez tyle lat nic sie nie przyplatalo.
Ja te niebieskie nitryle kupuje w necie - ostatnio trafilam na takie 10 zl za pudelko 100 sztuk /z regyluly cena to 12-15 zl w necie/, a w aptece to 25 i 30 chca.
Dziekuje u mnie tez bylo duzo desek to sobie przygarnelam jeszcze kilka zostalo.
Wykopalam z frontowej zurawki i podzielilam na pol dosadzilam wzdluz dalszej czesci rabaty.
Nie chcialam dzielic bardziej zeby nie stracily mocno na urodzie no i az tak duzo ich nie potrzebuje.
Czesciowo donioslam obrzeze z kostki, ale sil mi zabraklo i rozsadek zwyciezyl.
Jeszcze wiecej kory na rabaty i wysiac trawe na srodku - kiedys
Skosilam trawe na ogrodku a teraz sie podlewa bo zwatpilam w deszczowa noc.
Ja też zwątpiłam w deszcz i trochę podlałam Ja dzisiaj wyściółkowałam korą najnowszą rabatę, ale noc mnie zastała i fotek brak Jeszcze mi na niej hortek brakuje, ale poczekam z ich zakupem jeszcze, bo z patyków to tylko jedna mi się ukorzeniła ta którą tam planowałam Vanille fraise
Kupowalam czosnki pierwszy raz mam mieszane uczucia co do wygladu. Co prawda czosnek czosnkowi nie rowny, ale np. Kupila Sredniej wielkosci chyba Zoja je masz piekny fiolet i mi sie podobaja. Te wysokie myslalam, ze glowy beda wieksze kupowane po 9 zl za sztuke, a tekie sobie sredniej wielkosci.
Szybko przekwitly moze to lato za cieple w kwietniu i maju. Chociaz po przekwitnieciu tez dekoracyjne.
Wiem tez, zd trzeba je sadzic w grupie. Moze by byly efektownjejsze.