Cudowny!
Moje mizerne, twoje wypasione. Piekne wiosenne widoki. Nawet deszcz dostalas.
U nas dzis leje z przerwami, ale cieplo i rosliny rosna w oczach. Cora tydzien nie widziala i szko przezyla, ze taka roznica.
Hanus gratki na seteczke
Haniu, cudna wiosna u Ciebie
U mnie w końcu Góra się zlitowała i dała trochę deszczu, bo zaschlibyśmy na pieprz.....najpierw zjadł nas mróz tej zimy, a teraz pustynna susza
Już koniec, nie narzekam, bo Góra usłyszy i przestanie padać
Pozdrawiam wiosennie
Tak, tak Aniu, lepiej niech polewa, Tylko niech temperatura nie spada poniżej 10 w nocy.
Cudownie na zdjęciach wygląda, jeszcze nie wszystko wylazło spod ziemi. Serduszki jak zahipnotyzowane, wystawiły jeden mały listek jak peryskop i ani du du!
Do ogrodu lecę w ;poniedziałek, podlać pod szkłem, tam nie napada!
Dzień dobry, Haniu ☺
Poradzisz mi co robić z takimi siewkami ślazownika malwowego? Pikować do doniczek, na rabatę, czy zostawia się pod rośliną mateczną?
Udało Ci się kupić Pierwiosnek kandelabrowy?
Gratuluję wnukowi sukcesu, kiedy kolejny etap?
Pozdrawiam z mojego zimnego, mokrego w tej chwili ogrodu, czekam na słońce i ocieplenie.
A u mnie wody wystarczająco, prawie codziennie wieczorem lub w nocy popaduje. Za to czwartek był cudny i cały dzień na działce siedziałam. Co ja mówię - ciężko pracowałam, a przy okazji 'balerony' na placki zmieniałam - oby!
Iwo, jakbyś chciała mieć rośliny gdzie indziej, to do doniczki, a jak chcesz poszerzyć plamę w obecnym miejscu, to zostaw te największe, a resztę usuń..
Kandelabrowego pierwiosnka, czyli pierwiosnka Bessa u nas nie uświadczysz. Ale nie tracę nadziei. Wysiałam za to czubatkę ubiorkolistną i już wschodzi. O Tobie myślę zajadając kiełki!
W imieniu wnuka, dziękuję. Kolejny etap 27 maja.
U mnie weekend domowy, właśnie z uwagi na opady. Ale jutro już drałuję do moich roślinek. Basiu, cieszy zmiana na wadze, nawet o kilka cm.
Miłego tygodnia w ogrodzie!