Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Milka 16:39, 16 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
To jest pierwiosnek ząbkowany, ale zdjęcie przekłamało kolor. Jest różowy z odcieniem fioletu. O taki- chcesz?

Cudowny!
Moje mizerne, twoje wypasione. Piekne wiosenne widoki. Nawet deszcz dostalas.
U nas dzis leje z przerwami, ale cieplo i rosliny rosna w oczach. Cora tydzien nie widziala i szko przezyla, ze taka roznica.
Hanus gratki na seteczke
GorAna 16:52, 16 kwi 2016

Haniu, cudna wiosna u Ciebie
U mnie w końcu Góra się zlitowała i dała trochę deszczu, bo zaschlibyśmy na pieprz.....najpierw zjadł nas mróz tej zimy, a teraz pustynna susza
Już koniec, nie narzekam, bo Góra usłyszy i przestanie padać
Pozdrawiam wiosennie
hanka_andrus 17:09, 16 kwi 2016

Tak, tak Aniu, lepiej niech polewa, Tylko niech temperatura nie spada poniżej 10 w nocy.

Cudownie na zdjęciach wygląda, jeszcze nie wszystko wylazło spod ziemi. Serduszki jak zahipnotyzowane, wystawiły jeden mały listek jak peryskop i ani du du!
Do ogrodu lecę w ;poniedziałek, podlać pod szkłem, tam nie napada!
18:30, 16 kwi 2016
Dzień dobry, Haniu ☺
Poradzisz mi co robić z takimi siewkami ślazownika malwowego? Pikować do doniczek, na rabatę, czy zostawia się pod rośliną mateczną?

Udało Ci się kupić Pierwiosnek kandelabrowy?
Gratuluję wnukowi sukcesu, kiedy kolejny etap?

Pozdrawiam z mojego zimnego, mokrego w tej chwili ogrodu, czekam na słońce i ocieplenie.

violka171 18:31, 16 kwi 2016

Hanus wysadzilaś juz ogorki na rozsady ?zastanawiam się czy już czy poczekać parę dni
Kasiek 20:46, 16 kwi 2016

Haniu ale cudnie...
Basilikum 23:01, 16 kwi 2016

ale sie dzis musze naszukac watkow
macham lapka na dobranoc
barbara_kraj... 23:56, 16 kwi 2016

A u mnie wody wystarczająco, prawie codziennie wieczorem lub w nocy popaduje. Za to czwartek był cudny i cały dzień na działce siedziałam. Co ja mówię - ciężko pracowałam, a przy okazji 'balerony' na placki zmieniałam - oby!

Haniu, Twój miniaturowy przewrotnik pięknie zimę przetrwał. Piękna roślinka!

hanka_andrus 08:05, 17 kwi 2016

Iwa napisał(a)
Dzień dobry, Haniu ☺
Poradzisz mi co robić z takimi siewkami ślazownika malwowego? Pikować do doniczek, na rabatę, czy zostawia się pod rośliną mateczną?

Udało Ci się kupić Pierwiosnek kandelabrowy?
Gratuluję wnukowi sukcesu, kiedy kolejny etap?

Pozdrawiam z mojego zimnego, mokrego w tej chwili ogrodu, czekam na słońce i ocieplenie.

Iwo, jakbyś chciała mieć rośliny gdzie indziej, to do doniczki, a jak chcesz poszerzyć plamę w obecnym miejscu, to zostaw te największe, a resztę usuń..

Kandelabrowego pierwiosnka, czyli pierwiosnka Bessa u nas nie uświadczysz. Ale nie tracę nadziei. Wysiałam za to czubatkę ubiorkolistną i już wschodzi. O Tobie myślę zajadając kiełki!

W imieniu wnuka, dziękuję. Kolejny etap 27 maja.
hanka_andrus 08:10, 17 kwi 2016

barbara_krajewska napisał(a)
A u mnie wody wystarczająco, prawie codziennie wieczorem lub w nocy popaduje. Za to czwartek był cudny i cały dzień na działce siedziałam. Co ja mówię - ciężko pracowałam, a przy okazji 'balerony' na placki zmieniałam - oby!

Haniu, Twój miniaturowy przewrotnik pięknie zimę przetrwał. Piękna roślinka!

U mnie weekend domowy, właśnie z uwagi na opady. Ale jutro już drałuję do moich roślinek. Basiu, cieszy zmiana na wadze, nawet o kilka cm.
Miłego tygodnia w ogrodzie!