Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

boguslaw_grz... 20:47, 17 wrz 2016

witam haniu jak tam kliwia?moja jedna ma w miejsce kwiatu cos w rodzaju orzecha laskowego,zachowac i posadzic?
hanka_andrus 20:54, 17 wrz 2016

Bogusiu, raczej nie. Raz, że długo dojrzewa, około pół roku, a po drugie za długo czekać na efekty. Jak widać z Twej praktyki dzielenie odrostów jest skuteczniejsza metodą. I taki owoc osłabia roślinę. Na początku orzeszek jest zielony potem robi się czerwono-pomarańczowy. No i kiedy ma owoce to nie kwitnie.

Moja kliwia jeszcze żyje! Mam nadzieję, że będzie jej u mnie dobrze. Podlewam ją od dołu na podstawkę. Na kwiaty jeszcze za wczenie, dopiero zaschły jej te dwa badyle po poprzednich kwiatkach.
an_tre 21:03, 17 wrz 2016

Haniu ale u ciebie pomidorkowo, będzie pyszna i aromatyczna zupka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 21:07, 17 wrz 2016

Tak Aniu, zabawiłam sie w producenta soków pomidorowych. Udało się nie zmęczyć. Niestety po moich zostało wspomnienie smaku i fotki.

an_tre 21:08, 17 wrz 2016

hanka_andrus napisał(a)
Tak Aniu, zabawiłam sie w producenta soków pomidorowych. Udało się nie zmęczyć. Niestety po moich zostało wspomnienie smaku i fotki.

piękny kolor aż oczy się radują
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
violka171 21:13, 17 wrz 2016

Ja Haniu swoje jeszcze w tuneliku mam z racji tej że jeszcze te maluczkie rosną,a te dojżałe zbieram jak jestem w ogrodzie
ten minus tunelu że wolniej dojżewają niz pod szkłem
hanka_andrus 21:39, 17 wrz 2016

Albo minus, albo plus, Violu. Wolałabym miec bardziej zacieniona te szklarnię, Ale juz jej nie zacieniam, bo może rozebrać niedługo przyjdzie, Szyby potrzaskane, sama wymiany nie zrobie, a spec do naprawy mnie będzie drożej kosztował niż to warte. Praca latem w takiej duchocie tez do przyjemnych nie należy, i zdrowie mus oszczędzać. Jeszcze wiosną i jesienią jest dobrze, ale już latem, razem ze słońcem trzeba pracować o wschodzie, później nie ma możliwości, jak w piekarniku.

Zobaczymy jak się uda przetrzymać okres bezogrodowy. I czy bedą siły.

violka171 22:01, 17 wrz 2016

hanka_andrus napisał(a)
Albo minus, albo plus, Violu. Wolałabym miec bardziej zacieniona te szklarnię, Ale juz jej nie zacieniam, bo może rozebrać niedługo przyjdzie, Szyby potrzaskane, sama wymiany nie zrobie, a spec do naprawy mnie będzie drożej kosztował niż to warte. Praca latem w takiej duchocie tez do przyjemnych nie należy, i zdrowie mus oszczędzać. Jeszcze wiosną i jesienią jest dobrze, ale już latem, razem ze słońcem trzeba pracować o wschodzie, później nie ma możliwości, jak w piekarniku.

wiem wiem ,w tunelu jest też duchota latem i pot się leje wszedzie,15 minut w tunelu i potem na zewnątrz bo nie idzie wytrzymać
w sumie nie wiem co lepsze,co do pracy to tunel bo szybka rozbiorka a w razie awarii to tylko folia ,a ze szklem jest wieszy problem nie oszukujac sie
teraz sa innowacyjne szklarnie ze szklem ale i gro kosztuja-nie na moj obecny budzet
hanka_andrus 08:37, 18 wrz 2016

Witam o poranku! Aktualnie 15 w plusie! I słonecznie. Jest szansa na pogodny dzień, chociaż na południu ponoć leje. Też by się deszcz przydał i u mnie, ale siła wyższa, jest jak jest. Na nadmiar wody jeszcze narzekac będę, a tymczasem cieszę się.

Miłego dnia!

boguslaw_grz... 09:17, 18 wrz 2016

hanka_andrus napisał(a)

Haniu,jak zima nie bedzie warunkow do budowy to moze wpadniemy i pomozemy ze szklarnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies