Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

hanka_andrus 22:18, 15 wrz 2016

Violetko, przyznam szczerze, że nie wiem. Jesienią jest dużo sadzonek kopanych z gruntu z gołym korzeniem. Ja takich nie kupowałam. Zawsze miałam albo doniczkowe, kupione, albo prezentowe tez w doniczkach,

Róże już ukorzenione chyba lepiej sadzić jesienią, nawet jeżeli nie są doniczkowane. Przed sadzeniem trzeba moczyć w wodzie co najmniej pół dnia, a nawet więcej. No i sadzić w błotko, i przez 1 tydzien mocno nawilżać. Zdążą do zimy puścić nowe korzenie, a wiosną wystartują już z właściwych oczek.

Popytaj dziewczyn/ madzęnka, Bogdzia, Aniap-monteverde/, one maja dużo róż.
hanka_andrus 23:42, 15 wrz 2016

BasiaLT napisał(a)
Haniu jesteś niemożliwa! W tak krótkim czasie tyle zrobiłaś.
Mam do ciebie dwa pytanka
1. Czy zbiera się nasiona dzielzana czy ma się sam wysiac?
2. Czy przycina się borowke? Bo tak mi jakoś bardzo urosła w tym roku i nie wiem czy ja tak zostawić czy przyciąć?

Nasion dzielżana osobiście nie zbierałam, co nie oznacza,że nie można. TYlko jak utrafić we właściwy moment?Ja swoje dostałam po jednym patyczku z kortzeniami, Posadziłam, i rozrastają się. Jak się uprzesz na nasiona, to późną jesienią do gruntu.

Borówce trzeba przycinać te gałązki, które nie mają szans na owoce. Tzn chore, zacieniające się nawzajem, albo stare. Te co wyrosły w tym roku raczej zostawiamy, bo na nich mogą już by c zawiązki pąków kwiatowyxgh.
Basilikum 14:43, 16 wrz 2016

Viola ja sie nie znam na rozach ale tak z moich obserwacji to one sa u nas wiosna w sprzedazy, wiec wtedy jest czas sadzenia. Terez tylko doniczkowe widuje
BasiaLT 15:08, 16 wrz 2016

hanka_andrus napisał(a)

Nasion dzielżana osobiście nie zbierałam, co nie oznacza,że nie można. TYlko jak utrafić we właściwy moment?Ja swoje dostałam po jednym patyczku z kortzeniami, Posadziłam, i rozrastają się. Jak się uprzesz na nasiona, to późną jesienią do gruntu.

Borówce trzeba przycinać te gałązki, które nie mają szans na owoce. Tzn chore, zacieniające się nawzajem, albo stare. Te co wyrosły w tym roku raczej zostawiamy, bo na nich mogą już by c zawiązki pąków kwiatowyxgh.

Haniu bardzo dziękuję za rady ty to jednak jesteś guru i wiesz wszystko.
violka171 17:21, 16 wrz 2016

Basilikum napisał(a)
Viola ja sie nie znam na rozach ale tak z moich obserwacji to one sa u nas wiosna w sprzedazy, wiec wtedy jest czas sadzenia. Terez tylko doniczkowe widuje

Dziekuje Izuniu,u nas sa rozne i takie i w doniczkach
Joku 17:25, 16 wrz 2016

Haniu, borówki trzeba jeszcze podlewać? Pytam, bo sucho się u mnie zrobiło.
violka171 17:27, 16 wrz 2016

hanka_andrus napisał(a)
Violetko, przyznam szczerze, że nie wiem. Jesienią jest dużo sadzonek kopanych z gruntu z gołym korzeniem. Ja takich nie kupowałam. Zawsze miałam albo doniczkowe, kupione, albo prezentowe tez w doniczkach,

Róże już ukorzenione chyba lepiej sadzić jesienią, nawet jeżeli nie są doniczkowane. Przed sadzeniem trzeba moczyć w wodzie co najmniej pół dnia, a nawet więcej. No i sadzić w błotko, i przez 1 tydzien mocno nawilżać. Zdążą do zimy puścić nowe korzenie, a wiosną wystartują już z właściwych oczek.

Popytaj dziewczyn/ madzęnka, Bogdzia, Aniap-monteverde/, one maja dużo róż.

Hania,czekalam do dzis na odp od producenta,i dlatego Cie pytam o roze z golym korzeniem bo wykopalam z netu EDEN ROSE ZA 4 ZŁ !!!!!!!!!!!!!!
ZOBACZ SAMA
http://www.olx.pl/oferta/roze-krzewy-roz-sprzedaz-CID628-IDaX9RZ.html
violka171 17:29, 16 wrz 2016

dzis wieczorkiem skladam zamowienie,jak jestes chetna to daj znac bo trzeba minimum 10 szt roz
violka171 17:29, 16 wrz 2016

dubelek
hanka_andrus 17:38, 16 wrz 2016

Violu. za tę cenę ryzykowałabym. Ale trzeba zamówić 10 szt. Czy dostałaś jakąś informację od producenta?