hanka_andrus
22:18, 15 wrz 2016
Violetko, przyznam szczerze, że nie wiem. Jesienią jest dużo sadzonek kopanych z gruntu z gołym korzeniem. Ja takich nie kupowałam. Zawsze miałam albo doniczkowe, kupione, albo prezentowe tez w doniczkach,
Róże już ukorzenione chyba lepiej sadzić jesienią, nawet jeżeli nie są doniczkowane. Przed sadzeniem trzeba moczyć w wodzie co najmniej pół dnia, a nawet więcej. No i sadzić w błotko, i przez 1 tydzien mocno nawilżać. Zdążą do zimy puścić nowe korzenie, a wiosną wystartują już z właściwych oczek.
Popytaj dziewczyn/ madzęnka, Bogdzia, Aniap-monteverde/, one maja dużo róż.
Róże już ukorzenione chyba lepiej sadzić jesienią, nawet jeżeli nie są doniczkowane. Przed sadzeniem trzeba moczyć w wodzie co najmniej pół dnia, a nawet więcej. No i sadzić w błotko, i przez 1 tydzien mocno nawilżać. Zdążą do zimy puścić nowe korzenie, a wiosną wystartują już z właściwych oczek.
Popytaj dziewczyn/ madzęnka, Bogdzia, Aniap-monteverde/, one maja dużo róż.