Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

violka171 21:28, 21 mar 2016

Basilikum napisał(a)
Ania ma racje ja ez mialam napisac, ze fotki sa super i coraz lepsze a te krokusowe wogole najlepsze na forum

Wiolka przd murkiem na dole posadz

Dziekuje Izuś
hanka_andrus 21:30, 21 mar 2016

Violetko, nazywają się okrhywowe, bo mają taki pokrój, że rosną do góry i część łodyg pod wpływem kwiatów się przewiesza na dół, Jak zakwitnie taki krzew, to jest cały obsypany kwiecie, nie pojedynczymi kwiatkami tylko w skupiskach. I wystarczy, że posadzisz je pod murkiem, i masz murek zakryty w dwa sezony, Na tych zdjeciach z Hortulusa, widać, ze one są dość szerokie, Ale to zdjęcie nie z bliska, tylko z oddali. Na kiermaszach będzie zapewne dużo okrywówek, Popatrzysz. Co prawda jeszcze kwiatów nie będzie, ale Ty na tej rabacie i jakieś wiosenne między chcesz sadzić. Kolorowo będziesz miała.

Zajrzyj do wątku u Renaty rozark ona się zna, ona ma róże
violka171 21:33, 21 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Violetko, nazywają się okrhywowe, bo mają taki pokrój, że rosną do góry i część łodyg pod wpływem kwiatów się przewiesza na dół, Jak zakwitnie taki krzew, to jest cały obsypany kwiecie, nie pojedynczymi kwiatkami tylko w skupiskach. I wystarczy, że posadzisz je pod murkiem, i masz murek zakryty w dwa sezony, Na tych zdjeciach z Hortulusa, widać, ze one są dość szerokie, Ale to zdjęcie nie z bliska, tylko z oddali. Na kiermaszach będzie zapewne dużo okrywówek, Popatrzysz. Co prawda jeszcze kwiatów nie będzie, ale Ty na tej rabacie i jakieś wiosenne między chcesz sadzić. Kolorowo będziesz miała.

Zajrzyj do wątku u Renaty rozark ona się zna, ona ma róże

chcialabym jakies cebulkowe tylko na wiosne ,co by mi roz nie zadusily a jednoczesnie by było w marcu juz kolorowo puki roże nie rusza
hanka_andrus 21:34, 21 mar 2016

Aniu, z moimi fotkami to jest tak, jak się przyłożę, to mi co nieco wyjdzie, Trochę mi łapki latają i musze sobie statyw zafundować, chociaż taki mały.
Bez tego większość zdjęć nieostra. Ale się staram,

Dziękuję za miłe słowa. Chyba zbyt pochlebne, ale co tam ! Czuję się mile połaskotana!
Basilikum 21:41, 21 mar 2016

wcale nie zbyt, wcale
violka171 21:45, 21 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Aniu, z moimi fotkami to jest tak, jak się przyłożę, to mi co nieco wyjdzie, Trochę mi łapki latają i musze sobie statyw zafundować, chociaż taki mały.
Bez tego większość zdjęć nieostra. Ale się staram,

Dziękuję za miłe słowa. Chyba zbyt pochlebne, ale co tam ! Czuję się mile połaskotana!

Hania nie przesadzaj,Twoje foty bez statystywu są ful mega wypas,górujesz WIOSNĄ na ogrodowisku ,Ty sama chyba jesteś nie ostra
hanka_andrus 21:50, 21 mar 2016

Violetko z cebulkowych to tak jak u m nie ranniki, śnieżnik, moje krokusy, cebulic a. Najniższe są i w czerwcu zanikają, albo i wcześniej, I nie musisz się martwić, że ci zagłusza róże. I puszkinia jeszcze. kwitną w odstępie 2- 3 tygodni od siebie.
hanka_andrus 21:51, 21 mar 2016

Tylko tych wielkokwiatowych krokusów tam nie dawaj, maja potem więcej "trawy"
violka171 22:02, 21 mar 2016

i mam zagwozdkę....te co mii dałaś są wielkokwiatowe?
kupiłam teraz 5 doniczek ale bij zabij nie wiem czy są wielkokwiatowe
pytam bym miała rozeznanie
Joku 22:34, 21 mar 2016

Zgubiłam ciebie z nowym wątkiem, ale już nadrobiłam zaległości i jestem na bieżąco. Piękne wiosenne obrazki i to w dużej dawce
Mam nadzieję że jutro znowu spędzisz miłe godziny w ogrodzie. Ja dzisiaj kupiłam trochę bratków i posadziłam je w ogrodzie. Ale zimno było, brr.