W sezonie, choć mnie urzeka zmienność w tym miejscu.
Teraz wiosenne.
I co, nie związałam traw, miskanty super, a rozplenice w środku nie, akurat się tym nie martwię, bo giganty; a one, jak w środku zagniją, idą wkoło i dalej big kępa.
teraz po cięciu
bajzel, ale to wiosna, powolutku...
Ja to wiem, gdzie by te głogowniki u Ciebie sadzić
Trawnik byłby masakrą..to nie dla mnie.
Wiem, wszyscy na forum pragną stipę, ja daję jej ostatni sezon, trawa inwazyjna, wymagająca, bo jak kwitnie, to jak skundlona sierść, chyba nie dla mnie. A mam, ją bez siania wszędzie
odkryta jestem, ale happy
mniej szyszek, patyków i igieł
mniej pracy
ile tu hakonek do cięcia
i sukces ogrodowy
ukorzeniony głogownik, w tyej, mini...mini..donicy
ależ jestem ciekawa
jak przetrwał naszą aurę, to może ciut się dostosował
będzie z 6 patyków, na sadzonki
Dużo roboty już wykonałaś, mam wrażenie , że najwięcej czasu wymagają teraz trawy- trzeba je pościnać a słoma wszędzie się kruszy i widać ją, trzeba wyzbierać źdźbła, nie mówiąc o dzieleniu. Do dzielenia chłop by się przydał, jak masz kogo dorwać to sama się nie męcz.
Trawy piękne masz, bo odchowane
Co do stipy, masz rację i Koliber też, jest takie momenty,że wygląda na zaniedbaną.
Irenko, już znalazłam zdjęcia z lata z hakonkami. Jeśli mogłabyś to zajrzyj do mnie.
Ja co do stipy to mam takie same zdanie. Usunęłam ją całkowicie z ogródka. Miałam ją wszędzie. Całe wrzosowisko to było poletko stipy. Siewek mnóstwo. Mniejsze , wieksze i całkiem malutkie. W jeden sezon chyba kilka pokoleń się wysiało. Usuwałam je ze trzy popołudnia. Jest inwazyjna i na duże ogrody to może i OK. Ale mój mały ogródeczek to niestety ale zawładnęłaby nim całkowicie.
Pozdrawiam.
Irenko, dla całej rodziny wszelkiej pomyślności, a dla solenozantów na dzisiejszy dzień dużo zdrowia!
Irenko doczytałam w artykule o judaszowcu, że posiadasz taki egzemplarz, czy masz może fotkę tego drzewa jest piękny i myślę nad posadzeniem. Problem będzie taki że chcę taki już większy.