Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 11:43, 28 lut 2019

Hania, ja po latach wracam kiedyś uczyłam się i dziergałam i jeszcze kasa z tego była, dziś na razie dla frajdy.
U mnie słonecznie, ale wiatr straszny, jak nic 60km/h, wszystko lata, ciśnienie dokucza, ciężko mi się robi przy tym wietrze. Wczoraj przy drutach odpoczywałam, dziś tnę, co w ręce wleci, coby nie wracać potem do poszczególnych rabat. Pączki jakoś nie lubię, wolę chruściki, ale już czasu brak, aby je zrobić i wzajemnie, też miłego tłustego
Milka 11:45, 28 lut 2019

inka74 napisał(a)
Szyszkowe kwiaty - super! Bardzo jestem ciekawa efektu końcowego.
Zdolna jesteś z tymi robótkami ręcznymi.

Fajne, ale bardzo, ale to bardzo ciężko je wycinać. Dlatego natnę ile wlezie, a potem malowanie i klejenie.
Dzięki jeszcze szyję i haftuję, czyli sporo, tylko kiedy robić jak skończę pokażę, również poduchy uszyte na maszynie, swoje i te co dla koleżanki
sylwia_slomc... 11:52, 28 lut 2019

Zdolności w tobie drzemie moc
Cudne robótki
Na szyszkowe wianki czekam, na bank nas zachwycą
Emusia od nas wyściskaj, pracowity człowiek, bardzo
Pocieszę Cię ja mam ogród nawet nie zaczęty, teraz się cieszę, że zimą skosiłam rabaty bo większość tylko wyzbierać i plewienie, może dziś wrzosy poodkrywać się uda, kiepsko się przy tym wietrzysku czuję jakoś.
anpi 12:03, 28 lut 2019

Działania u Ciebie na wielu frotach.Że też człowiek tyle zajęć potrafi sobie nawymyślać!Ale jaka frajda jak się wszystko uda zakończyć,a nie zalegają rozpoczęte
Fajne podusie,też kiedyś sporo dziergałamA najbardziej czekam na efekt wianuszków
karlos 12:13, 28 lut 2019

Piękny masz ogród (wizytówka) do tego jaki różnorodny, z ciekawymi zakątkami, ale i roślinnie bogactwo gatunków jeśli ma 24a jak pisałeś no to ręce pełne roboty
Ewa777 12:25, 28 lut 2019

Irenko, pozdrawiam i podziwiam wszelkie prace, i w ogrodzie i robótki ręczne. Wszystko piękne i wymaga czasu
mira 13:09, 28 lut 2019

Milka napisał(a)

Z szyszek wianki i obrazy i takie motywy na desce, ileś stron wcześniej pokazywałam
taki robię dla koleżanki, bo jej pod kolor domu i drzwi pasuje
https://pl.pinterest.com/pin/427067977162903708/
a na domek letni dla siebie taki
https://pl.pinterest.com/pin/427067977162867490/
Druty są proste na szydełku też robię. W kolejce poducha dla syna, z motywem kotabo mają kicię
a dla wnusia jeszcze czołg musi być na podusi.
Chciałabym mieć wszystko zrobione w obejściu i ogrodzie i tylko rękodziełem się zająć póki co, kawałek po kawałku czyszczę ogród
tu prawie koniec

ten wianek dla Ciebie będzie cudowny i mega pracowity - wzięło Cię widzę na maksa to i ogród szybciej ogarniesz

ja też po kawałku ale dziś jest szalony wiatr nie wytrzymałam tego brr
Milka 15:07, 28 lut 2019

Wianków sporo zrobię, ale w wolnych chwilach, rzucam się to ciut tu, to ciut tam
Mnie też ten wiatr wykańcza, przyszłam na chwilę do domu, bo stopy mi zmarzły, muszę buty zmienić, jeszcze z 2 godziny i kończę, a prawie nic nie ubyło, a robię od 9 cały czas.
Milka 15:08, 28 lut 2019

Ewa777 napisał(a)
Irenko, pozdrawiam i podziwiam wszelkie prace, i w ogrodzie i robótki ręczne. Wszystko piękne i wymaga czasu

Ewa, miło cię widzieć
Tak, czas najcenniejszy, na równi ze zdrowiem i potem kasa, ale ważne mieć cel i hobby, to daje powera, buź
Milka 15:10, 28 lut 2019

karlos napisał(a)
Piękny masz ogród (wizytówka) do tego jaki różnorodny, z ciekawymi zakątkami, ale i roślinnie bogactwo gatunków jeśli ma 24a jak pisałeś no to ręce pełne roboty

Nawet 25a ma, pracy ogrom, zwłaszcza w dojrzałym ogrodzie, nie ma zim, to i przerwy w pracy nie mabędę się pozbywać roślin, nie obrobię tego na bank
Dzięki za odwiedziny