Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 06:51, 12 mar 2019

Czyli z wiekiem ograniczamy szaleństwa doniczkowe tez stawiam na trwałe rozwiązania, można przeczekać ten wiosenny czas, dobre rozwiązanie wybrałaś
Miałam lilie drzewiaste, ale gdzieś mi wyginęły, może trawy je zdusiły. Kupuje po kilka pachnących, co rok, nie szaleję. Mnie w tej chwili druty odprężają, ale zaraz biorę się za szycie i robótki szyszkowe, mam już zapas kwiatków szyszkowych, pozdrawiam
dana1s 14:13, 12 mar 2019

Ja nigdy nie szalałam doniczkowo ani w domu ani na tarasie, zawsze wolałam rośliny ogrodowe. Może mi się zmieni jak będę miała swój tarasik w ogrodzie
Uwielbiam Twój roślinny busz, masz cudowny ogród taki bogaty, już nie mogę się doczekać pełni sezonu i podziwiać te wszystkie kwitnąc cuda
Ewa777 15:20, 12 mar 2019

Czyli u Ciebie pogoda wcale nie lepsza. Z donicami czekam jeszcze na obsadzanie. Nie chce mi się z nimi biegać, jak przyjdą przymrozki, więc czekam na cieplejsze noce.
Gardenarium 15:21, 12 mar 2019

Milka napisał(a)
Czyli z wiekiem ograniczamy szaleństwa doniczkowe tez stawiam na trwałe rozwiązania, można przeczekać ten wiosenny czas, dobre rozwiązanie wybrałaś
Miałam lilie drzewiaste, ale gdzieś mi wyginęły, może trawy je zdusiły. Kupuje po kilka pachnących, co rok, nie szaleję. Mnie w tej chwili druty odprężają, ale zaraz biorę się za szycie i robótki szyszkowe, mam już zapas kwiatków szyszkowych, pozdrawiam

A ja wracam do lat młodości, kiedy to miałam ogród w 300 donicach

Instagram Ogrodowiska
Kociamama 19:07, 12 mar 2019

Gardenarium napisał(a)

Danusiu popełniłaś błąd. Powinnaś napisać 3.000
Urszulla 21:53, 12 mar 2019

Milka napisał(a)

Ula, u nas aura też taka, po prostu skokami coś się robi. O przesadzaniu nawet jeszcze nie myślę, tak 2 lata się już zbieram

Ja też do wielu rzeczy się zbierałam długo, za moj kawałek do zmian też 2 lata się zbieram i ciągle tam mam prowizorki do przeróbki. Kopać mogę tylko na wiosnę, najlepiej w marcu.

Ty jesteś na inym etapie ogrodniczkowania. Podziwiam możliwości utrzymywania wszystkiego w takim super stanie
Milka 05:16, 13 mar 2019

dana1s napisał(a)
Ja nigdy nie szalałam doniczkowo ani w domu ani na tarasie, zawsze wolałam rośliny ogrodowe. Może mi się zmieni jak będę miała swój tarasik w ogrodzie
Uwielbiam Twój roślinny busz, masz cudowny ogród taki bogaty, już nie mogę się doczekać pełni sezonu i podziwiać te wszystkie kwitnąc cuda

Danusia dziękuję
Na razie z doskoku ogarniam ogród, nie wiem kiedy skończę. Donic trochę mam, nawet na nowej pergoli przybedzie 8 nowych, w ktorych będą begonie, bo to twardzielki bezobsługowe. U mnie w ogrod trzeba iść, dlatego koło domu mam sporo donic, ale stale nasadzenia.
Milka 05:22, 13 mar 2019

Gardenarium napisał(a)

W młodości nie miałam ogrodu. Teraz mam spory i na jedna moją parę rąk do roboty, nie ma co szaleć. Dzis idę wnuczke uczyć na drutach, potem kilka spraw do załatwienia, potem jakoś trzeba 2 zaprzyjaźnionym osobom wyzbierac moje nadwyżki, wiec juz znowu nic w ogrodzie nie zrobię, ani w domu, a wiosenne porządki czekają. Wczoraj cały dzien na wyjeździe, późno wrocilam, od 4 na nogach, to pewnie jak bym te 300 donic jeszcze miała, padłabym na amen...ale z 50 donic mam.
Milka 05:29, 13 mar 2019

Urszulla napisał(a)

Ja też do wielu rzeczy się zbierałam długo, za moj kawałek do zmian też 2 lata się zbieram i ciągle tam mam prowizorki do przeróbki. Kopać mogę tylko na wiosnę, najlepiej w marcu.

Ty jesteś na inym etapie ogrodniczkowania. Podziwiam możliwości utrzymywania wszystkiego w takim super stanie

Ula, wiem, rodzaj ziemi upraszcza moje prace, twoje nie.
W sumie w jednym czasie na O. zaczynałyśmy, ale miałam pomoc męża i starą cześć ogrodu, dokładałam w stary układ nowe, nawet wyszło spójne, po wielu przeróbkach.
Staram się utrzymać to, ale lekko nie jest, cale ciecie, formowanie, plewienie, kanciki, robie tylko ja sama. Dlatego nigdy nie bedzie idealnie, bo zanim dotrę od domu, do domku letniego, to juz nowe chwasty i inne pieroństwa wylaźą; )
Teraz idę po kolei i od razu poza plewieniem i kancikami robię wszystko, czyli tnę róże, cisy, bukszpany, hortensje, usuwam resztki starych bylin, dlatego idzie wolno, bo czasu nie mam za wiele i pogoda też nie zawsze współpracuje, buź
Milka 05:39, 13 mar 2019

Ewa777 napisał(a)
Czyli u Ciebie pogoda wcale nie lepsza. Z donicami czekam jeszcze na obsadzanie. Nie chce mi się z nimi biegać, jak przyjdą przymrozki, więc czekam na cieplejsze noce.

Ewa, paskudna, głównie przez wiatr, jutro 2 tygodnie, jak na okrągło wieje, nawet nie sprzątam, bo nie ma kiedy, bo na pierwszym planie cięcie traw i hortensji.
Tez ostatnie 2 noce -2, doniczki stoją na parapecie i czekają, może dziś się uda. A na podjeździe lezy cała sterta piachu i zwiru, za dużo zamówiliśmy i trzeba też to gdzieś powywozic na ogród i posprzątać potem. Pomoc by się przydala, ale dziś kogoś znaleźć to cud.