Piękna jesien u Ciebie, u nas tez tak wiało, w ogrodzie niezłe śmietnisko wczoraj to sprzatałam a potem znowu zaczęło wiać. U Ciebie już nawet klon japoński Orange Dream pięknie się odbarwia a u umnie jeszcze nic, sucho jest bardzo. Piękne masz te różowe złocienie czu jak u nas mówią marcinki. Trawy cudne. Widze, ze hakonki masz w różnych miejscach czy dokupujesz czy rozsadzasz, dzielisz? Wykopujesz caly czy łopatą ciachasz? Pytam bo wiem, że masz doświadczenie a ja nie. Czy teraz też to moge zrobic czy lepiej na wiosnę? Pozdrawiam
borówki zostały dla ptaków
ubiorek wiecznie zielony, jednoroczny, ale sam się wysiewa i jest na stałe w ogrodzie
w głowach nadal wspaniale kwitną lobelie, acz po macoszemu traktowane
w kolorze granatu
i w kolorze błękitu
robiłam kant i sypałam zmieloną korę, może to pomoże w walce z suszą
kora firmy Avanti, bardzo fajna i dobra cena w LM
zbieram też szyszki i też tam sypię
drzewa całą wodę wyciągają
ale bez nich nie wyobrażam sobie ogrodu
mam mnóstwo siewek trzcinnika krótkowłosego
będę lokować w nowe miejsca, lubię go
Danusiu dzięki.
Nam zejdzie długo, ale się zrobi. Dziś pochmurno od rana, oby nie padało, choć deszczu trzeba, też mam sucho. Ten złocień Clara Curtis mam z Czech, kilka lat temu to była nowość, nadwyżki mogę ci dać.
Hakonki tylko dzielę, po 2 latach są już spore kępy. Nie wykopuję całej, tylko z boków odcinam kawałki i będę to robić teraz, rok temu tez na jesień robiłam i świetnie urosły, chyba nawet lepiej, choć radzą wiosną, ja robię tak, jak u mnie się sprawdza.Buziaki
Gratuluję wnuków i I miejsca w prestiżowym konkursie
To cieszy, gdy ktoś z zewnątrz doceni naszą pracę. Twój ogród jest naprawdę zjawiskowy (nie tylko zdjęcia, Grzesiek widział na żywo i opowiadał mi o Twoim ogrodzie), więc dyplom jest w pełni zasłużony.
W takim razie kupię Mayleen i Rubens.Na zdjęciu (tam gdzie chcę kupić)kwiaty Elizabeth wydały mi się najciemniejsze,dlatego ten clematis planowałam wcześniej.