Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 12:50, 31 paź 2019

Anda napisał(a)
Irenko, widoki u Ciebie zawsze sliczne. Jednak duze ogrody moga sie lepiej prezentowac jesienia niz male

Dziekuje za informacje o judaszowcu. Jaka masz odmiane? Ze wschodnich znam tylko Avondale, bo mamy go w szkolce, ale ma byc maly, ok. 2-3 m.

Masz rację, można znaleźć plusy w dużym ogrodzie, niedoróbki się w oczy nie rzucają.
Na metce miałam napisane, odmiana wschodnia, nic więcej. Bardzo ci polecam, bo od 2011 r. dobrze przetestowany jest. Ale rośnie duży, ma około 6m, tak na oko i dalej pnie się do góry. Ale zwarty, zgrabny i niekłopotliwy
Anda 12:53, 31 paź 2019

Milka napisał(a)

Masz rację, można znaleźć plusy w dużym ogrodzie, niedoróbki się w oczy nie rzucają.
Na metce miałam napisane, odmiana wschodnia, nic więcej. Bardzo ci polecam, bo od 2011 r. dobrze przetestowany jest. Ale rośnie duży, ma około 6m, tak na oko i dalej pnie się do góry. Ale zwarty, zgrabny i niekłopotliwy

Wlasnie taka wysokosc bym chciala Tylko ten Avondale odpada. Kolezanka mnie wysmiala, jak jej powiedzialam, ze chce go sadzic. Mowila, ze po 10-ciu latach bedzie mial 3m. I tak sobie dalej szukam

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eVka 12:55, 31 paź 2019

Cedry dzidziusie a teraz takie kolosy, niesamowite! Zmrożone pajęczyny bajkowe!!!
Ja na razie nic nie sprzątam, kilka host maż wyciął ale resztę zostawiam i wiosna to co się nie przekompostuje to wytnę.
Milka 12:56, 31 paź 2019

świerk konika w falbankach
jak do świąt wystrojony

peruczek
jak się go tnie, bosko pachnie

magnolie Leonard Messel gubią liście
a róża Madame Plantier ma tak zielone, jakby wiosna była
stąd znikną rozplenice, dałam siewki, zrobiły się giganty i duszą róże
a wpadłam na nową koncepcję

była szansa na kwitnienie, ale chyba po tej nocy, raczej nie
idę gotować i sadzić, miłego dnia

Milka 12:57, 31 paź 2019

Anda napisał(a)

Wlasnie taka wysokosc bym chciala Tylko ten Avondale odpada. Kolezanka mnie wysmiala, jak jej powiedzialam, ze chce go sadzic. Mowila, ze po 10-ciu latach bedzie mial 3m. I tak sobie dalej szukam

To musiałabyś kupić, ten co ja. Jeśli chcesz, kupię ci, jakbyś była w Polsce, to wysłałabym, taki sam jak mój oczywiście.
Tyle czekać...10 lat na 3m, no nie
Milka 12:59, 31 paź 2019

effka napisał(a)
Cedry dzidziusie a teraz takie kolosy, niesamowite! Zmrożone pajęczyny bajkowe!!!
Ja na razie nic nie sprzątam, kilka host maż wyciął ale resztę zostawiam i wiosna to co się nie przekompostuje to wytnę.

Tak, miały 15cm, poszły do ziemi, przeżyły -30
Chwilkę te mrożonki już się ociepla.
O, to możesz już odpoczywać w ogrodzie, u mnie muszę, mam za dużo tego. A cały czas leci grabienie liści i igieł.
Anda 13:08, 31 paź 2019

Milka napisał(a)

To musiałabyś kupić, ten co ja. Jeśli chcesz, kupię ci, jakbyś była w Polsce, to wysłałabym, taki sam jak mój oczywiście.
Tyle czekać...10 lat na 3m, no nie

Irenko, PW
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eVka 13:10, 31 paź 2019

Milka napisał(a)

Tak, miały 15cm, poszły do ziemi, przeżyły -30
Chwilkę te mrożonki już się ociepla.
O, to możesz już odpoczywać w ogrodzie, u mnie muszę, mam za dużo tego. A cały czas leci grabienie liści i igieł.

Twój ogród to inna bajka niż mój, mnóstwo roboty bo i drzewa masz wielkie i dużo więcej rabat. U mnie niewiele pracy na razie, wiosną więcej bo wtedy wycinam resztki bylin, plewię, kanty docinam etc.
Dorota123 13:50, 31 paź 2019

Widzę, że i u Ciebie dziś przymroziło. U nas też było na minusie i mgła.
AgnieszkaW 14:00, 31 paź 2019

Irenko, piękne masz te jesienne kolory. Buki Tricolor masz w słońcu i liści im nie przypala? Mojego musiałam przesadzić do półcienia, bo latem wyglądał tragicznie, suche liście tylko widziałam... Miłorzęby też masz przepiękne, no i cedry oraz inne drzewa też. Dużo dla mikroklimatu robią wysokie mury i drzewa wokół, u mnie niestety jest gorzej pd tym względem....