Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 14:38, 18 lut 2021

Dorota123 napisał(a)
Dziękuję
Jak gdzieś spotkam to kupię tą skimmię, podoba mi się. Czy ona rośnie u Ciebie wysoka, bo mam wrażenie, że raczej jest niska i czy kiedykolwiek ją cięłaś, czy rośnie jak chce?

U Ciebie zdecydowanie mniej śniegu. U mnie w ogrodzie wszystko pod zwałami śniegu, w południe wyszło słoneczko może coś stopi tego śniegu. Na rabatach mam jakieś 20 cm śniegu.

Dorotko, ona rośnie powoli, w taką kulę przeciętą na pół.
Swoje nigdy nie cięłam, powinnam je przesadzić, bo laurowiśnie je duszą, ale w tej gęstwinie korzeni drzew i krzewów jest to nie realne, bo coś oberwie i zmarnieje.
Śnieg topnieje, mam juz miejsca bez śniegu. Jutro ma być 16-18 to pewnie całość zniknie.
Pozdrawiam
Milka 14:39, 18 lut 2021

Mirka napisał(a)
Wiesz że wczoraj był Światowy Dzień Kota?

Wiem moja szalała na wieczór, mieliśmy ubaw i jak wesoło z nią. Ale ciągle domaga się pieszczot, ciągle na ręce pakuje, ze ja prawie nic w domu nie mogę zrobić.
Mirka 14:49, 18 lut 2021

Milka napisał(a)

Wiem moja szalała na wieczór, mieliśmy ubaw i jak wesoło z nią. Ale ciągle domaga się pieszczot, ciągle na ręce pakuje, ze ja prawie nic w domu nie mogę zrobić.

Hehe to rozpuszczony kociaczek jest
Od dziecka miałam styczność z kotami bo moje dwie sąsiadki w kamienicy miały po kilka kotów.
Jakoś sama nie mam. Miałam 4 psy i jak odeszły tak już nie mamy zwierzaków.
Milka 14:52, 18 lut 2021

U mnie też już nic nie biorę, wszystko młode, to mam nadzieję, że długo pożyje, a potem my będziemy starsi, to różnie może być.
Ona tylko tak do mnie, od męża zwiewa, nic nie posiedzi.
Agatorek 17:06, 18 lut 2021

Milka napisał(a)

Dorotko, ona rośnie powoli, w taką kulę przeciętą na pół.
Swoje nigdy nie cięłam, powinnam je przesadzić, bo laurowiśnie je duszą, ale w tej gęstwinie korzeni drzew i krzewów jest to nie realne, bo coś oberwie i zmarnieje.
Śnieg topnieje, mam juz miejsca bez śniegu. Jutro ma być 16-18 to pewnie całość zniknie.
Pozdrawiam

16-18 stopni? Kurczę, ale Ci zazdroszczę .

Kotka ma śliczny pyszczek . Widać po niej, że jest szczęśliwa u Was (u Ciebie ).
Alija 18:09, 18 lut 2021

Śliczna kicia. Bawi się i szaleje, bo jej dobrze u was i czuje się bezpiecznie.
SlonecznyOgrod 18:58, 18 lut 2021

Dekoracja z szyszek super ale już gdzieś parę stron wcześniej chyba dojrzałam szyszki w ramie na ścianie, a wiem, że w tamtym roku wspominałas , że malujesz i będziesz tworzyć

Widać kicia Cię cieszy, chyba zostanie gwiazdą Ogrodowiska

U mnie więcej śniegu, ale i tak jak na Wrocław to się białą pokrywa trzyma
basia3012 19:38, 18 lut 2021

Irenko, przyszłam za kociakiem. Piękny jest. I jak czytam to dobrze czuje się u Was.

Dekoracja z szyszek wyszła super. Też mam ostatnio myśli aby niebieski kolor wprowadzić do domu a i w ogrodzie też bym chciała.
Rench 22:03, 18 lut 2021

Milka napisał(a)
laurowiśnie Etna, też zapączkowane

Marzyły mi się laurowśnie, po kilku łagodnych zimach.
Niestety obecna ostudziła moje zapędy.

U ciebie już przedwiośnie, może i do mnie przyjdzie niebawem
gogo 01:36, 19 lut 2021

Milka napisał(a)

Dziękuję Grażynko
No proszę, kota trudniej poznać i rozszyfrować. Rano ona cuda wyprawia, ulubione miejsce pod schodami i w kominku.

Donice są wysokie, ale mają taki wkład, więc w tym wkładzie jest ziemia i rosną, tak na oko około 50cm. W innych nawet mniej. Jak dasz 70cm, będzie im idealnie. Pamiętaj o odpływie i na sam dół żwirek jakiś nasyp.

Irenko, dzięki za wymiary donic, takie zrobię, ale będą bez dna i nie będzie problemu z nadmiarem wody
Miłka przyzwyczai się do Waszego trybu życia, moje śpią wtedy, kiedy i my, choć czasem robią wyjątki od reguły