Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 15:39, 19 lut 2021

mirkaka napisał(a)

Kaśka, jesteś

Irenko, piękna ta Twoja malutka, jak ją wybrałaś?

To akurat kicia Kasi, ale podobna do mojej.
Kicię szukaam od listopada i ciągle się nie udawało, aż w końcu trafiłam na fundację, gdzie czekała na mnie. Przejechała koło 100km i wylądowała u mnie. Tylko malutkie foto jej widziałam, więc ciut w ciemno to było, ale warto
Milka 15:40, 19 lut 2021

Dorota123 napisał(a)
Dziękuję za informacje.
U mnie są miejsca gdzie leży z pół metra śniegu, jeszcze trochę zejdzie zanim zobaczę ziemię. Dziś już na plusie temperatura i ptaszki świergoczą w gałęziach, może przeczuwają wiosnę

U mnie też jeszcze leży, no ale nie tyle. Od zachodu idzie ciepło, najpierw do nas, potem do was.
Gadałam z przyjaciółką z Hanoveru, u niej już 18 na plusie.
Mokro na ogrodzie, więc niewiele jeszcze się zrobi.
MiluniaB 17:36, 19 lut 2021

Piękny wianek
Mirka 20:52, 19 lut 2021

Irenko czy ty pamiętasz jaka jest odmiana tej tawuły co wstawiłam zdjęcie u siebie?
Gruszka_na_w... 21:06, 19 lut 2021

Milka napisał(a)

Ojej, ale różnica. Pięknie jest, słonko i te trele ptasie.

U mnie też taka aura. Z olbrzymia przyjemnością pobrykałam po ogrodzie.
Kociak cudny.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
SlonecznyOgrod 21:14, 19 lut 2021

Irenko, jak tam śnieg? Jeszcze coś zostało?

U mnie jeszcze wszędzie biało, topi się ale jeszcze to potrwa.
basia3012 21:27, 19 lut 2021

Milka napisał(a)

U mnie te 2 świerki i sosna czarna i jeszcze tuja złota rosną na takiej wysokiej rabacie, okolonej murem. Mają już po 23 lata, więc ten proces trwał. Myślę, że u ciebie nie będzie tego problemu. Zatem nic nie usuwaj

Irenko, dzięki za radę. Przepraszam za namolność ale czy mogłabyś Irenko tak na "oko" ocenić w jakiej odległości od tego muru one rosną? Trochę się przestraszyłam tym Twoim pęknięciem. Za 20 lat też nie chciałabym tego ogrodzenia burzyć.Dobrze byłoby aby przeżyło mnie.
Pozdrawiam serdecznie.
Milka 05:16, 20 lut 2021

MiluniaB dziękuję

Mirka nie, bo dawno sadzone.

Gruszka_na_w byłam u ciebie i doczytałam; ja tak z doskoku coś tam skubię, może dziś uda się więcej, wycinam już wszystko, hortensje pąki puściły, tzn. bukietowe, a ogrodowe też w pąkach.

Słoneczny Ogród Daria, prawie znikł, a dziś pewnie już ani śladu, bo noc na plusie; zauważyłam pąki na różach, przyroda rusza.

basia3012 sadziliśmy malutkie rośliny, tak z 30cm góra, akurat to są tam niby świerki serbskie, ale nie pasują mi na nie, pewnie pomylone. Odległość około 1m była, teraz z 60cm. Przy okazji zrobię zdjęcie, będzie bardziej zobrazowane; ale korzenie polazły tez pod chodnik i go wybrzusza. Już 2 razy mąż kostkę ściągał i ciął te korzenie. U ciebie pewnie pójdą w kierunku ogrodu, a nie muru.
marba 09:36, 20 lut 2021

Irenko, jak tam Twój zwierzyniec? Czy kotek i psiaki zaakceptowały się wzajemnie?
hankaandrus_44 09:41, 20 lut 2021

Też by sie chciało do ogrodu, ale dziś chyna jeszcze nie, może jutro sie uda.
U Ciebie już zaczyna się ruch. Cieszy mnie ta przewidywana odskocznia. Za biera z głowy niechciane myśli.

ZYczę zdrowia przede wszystkim. A Zygmusiowi urodzinowo ściskam łapkę i życzę długich lat i pięknych nocy.