Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Alija 14:41, 27 wrz 2021

Irenko! Jak miło znowu podziwiać Twój ogród. Pięknie w każdym zakątku, cudnie wygląda ten rozchodnik kaukaski w donicach na murze (donice świetne). Sprzęt super, żadna praca nie będzie straszna. Buksów tylko szkoda, ja je jednak lubię.
malgorzata_s... 19:08, 27 wrz 2021

Widoki zachwycają. Bukszpanów szkoda bardzo ale cóż zrobisz jak ni nie zrobisxMoje też ucierpiały od ćmy i grzyba ale jest, cze walczę.
Zobaczymy ile jeszcze cierpliwości mi starczy. Buziak
Agatorek 22:21, 27 wrz 2021

Milka napisał(a)
Muszę zabrać z rabat ten kaukaski rozchodnik, bo ginie, a w donicach urzeka.

Te rozchodniki wyglądają bardzo oryginalnie. Piękna ozdoba, bardzo mi się podoba

Nowy sprzęcik super .
Ja się nie dotykam do takiego sprzętu (pisałam Ci kiedyś, że jestem ogrodową pierdołą ), obsługuję tylko takie „bezsilnikowe” .
Ogrodowy_Kal... 23:32, 27 wrz 2021

Trudno pisać co mi się podoba bardziej bo cały ogród jest piękny ale rozchodniki na ścianie trafione w "dychę". Super
Pszczelarnia 10:10, 28 wrz 2021

Pięknie otuliłaś ogród trawami.
KasiaBawaria 10:34, 28 wrz 2021

O mamusiu ile motyli, cudnie u ciebie.Uwielbiam jesien!
mirkaka 14:18, 28 wrz 2021

Moje dzielżany też się pokładają, buksy wywalasz, ja też swoje wywaliłam, zostały mi tylko trzy kulki, ale na jednej już widzą że jest ćma. Najbardziej żal mi było wywalić moje stożki i kule w kostce, tyle lat je formowałam, ale one i tak ciągle sprawiały mi kłopot bo chorowały na grzyba.
Będziesz czymś zastępować obwódki czy może zostawisz bez nich?
Ogród będzie odmieniony, na pewno piękny i roboty mniej bez cięcia.
Ja dumam co w tych miejscach w kostce posadzić, nie mam pomysłu
Joku 21:19, 28 wrz 2021

Jest taki od dłuższego czasu zapomniany bardzo pospolity ligustr. Po głowie od dłuższego czasu chodzi mi kulka z ligustra, nawet widziałam w jakimś czasopiśmie. Zielona zimą nie będzie ale plątanina gałązek też może wyglądać ciekawie.
ElzbietaFranka 23:57, 28 wrz 2021

Ta fota z tymi motylami fantastyczna. U mnie jest ich dużo na skssmitkach, ale u ciebie jest masa.

Właśnie ostatnio nikt nie pokazuje swoich narzędzi dzięki którym ogrody takie piękne. Akumulatorowe narzędzia są fantastyczne. Mam ich dużo niektóre podwójne elektr i akumul.
Milus w Lidlu są bardzo fajne nożyce do żywopłotu na akumulator. Zresztą mam dużo narzędzi od nich też na okumulator. Kupiłam dodatkowo 3 mocne akumulatory i używam narzędzi. Wejdź na ich stronę to zobaczysz wszystkie i to dobrej firmy.

Ja dzisiaj kupiłam te rozchodniki zamierzam je posadzić na skalniaku. Rzeczywiście ładne są jak są w większej grupie. Może jutro pójdę i dokupie.
Milka 05:43, 29 wrz 2021

beamilusia napisał(a)

Witaj Irenko. U Ciebie w ogrodzie tak jeszcze zielono, że prawie jesieni nie widać. Śliczny zakątek, różowa ławka, różowe rozchodniki w doniczkach na ścianie (fantastyczne wyglądają te donice z rozchodnikiem na ścianie). Hortensje kwitną, masz rękę do sadzonkowania, gdzie wsadzisz patyk, tam kwiaty wyrastają -hortensje w donicach, ciski ukorzenione na nowy żywopłocik. Trawy dorodne zdobią teraz ogród. Piękny ten gatunek trzcinnika z perłowymi kwiatostanami. Szkoda bukszpanów, ale jest nowe miejsce na rośliny. Zaopatrzyłaś się w sprzęt do cięcia. Ja zastanawiam się nad piłą akumulatorową do cięcia gałęzi. Podkrzesałam iglaki zwykłą, ale ciężko mi to szło. Miłego dnia, Irenko.

Witaj Beatko
Masz rację, jeszcze tak jesieni nie widać, najbardziej widoczna w hortensjach koło domu i klon Flamingo żółknie.
Rozchodniki uwielbiam za bezobsługowośc i szybkie rozmnażanie.
Ta moja piła extra się sprawdza, jest nie duża, wszędzie dojdziesz i dobrze tnie. Myślę, że wystarczyłaby i tobie taka, cięłam konary po 8cm.
Z cisami mnie kusi aby już je dać w docelowe miejsce, ale czy są już korzonki, trzeba sprawdzić.Ostatnie lata jakoś niekorzystne dla bukszpanów, żegnam się z nimi, ciut zostało, nawet policzyłam, 5 stożków, jedna kula i jeden żywopłot, może tę ilość upilnuję.
Pozdrawiam Beatko

tutaj zamiast buksów dam wkoło hakonki

będzie współgrać z resztą, ale to dopiero na wiosnę