Irenko! Jak miło znowu podziwiać Twój ogród. Pięknie w każdym zakątku, cudnie wygląda ten rozchodnik kaukaski w donicach na murze (donice świetne). Sprzęt super, żadna praca nie będzie straszna. Buksów tylko szkoda, ja je jednak lubię.
Widoki zachwycają. Bukszpanów szkoda bardzo ale cóż zrobisz jak ni nie zrobisxMoje też ucierpiały od ćmy i grzyba ale jest, cze walczę.
Zobaczymy ile jeszcze cierpliwości mi starczy. Buziak
Moje dzielżany też się pokładają, buksy wywalasz, ja też swoje wywaliłam, zostały mi tylko trzy kulki, ale na jednej już widzą że jest ćma. Najbardziej żal mi było wywalić moje stożki i kule w kostce, tyle lat je formowałam, ale one i tak ciągle sprawiały mi kłopot bo chorowały na grzyba.
Będziesz czymś zastępować obwódki czy może zostawisz bez nich?
Ogród będzie odmieniony, na pewno piękny i roboty mniej bez cięcia.
Ja dumam co w tych miejscach w kostce posadzić, nie mam pomysłu
Jest taki od dłuższego czasu zapomniany bardzo pospolity ligustr. Po głowie od dłuższego czasu chodzi mi kulka z ligustra, nawet widziałam w jakimś czasopiśmie. Zielona zimą nie będzie ale plątanina gałązek też może wyglądać ciekawie.
Ta fota z tymi motylami fantastyczna. U mnie jest ich dużo na skssmitkach, ale u ciebie jest masa.
Właśnie ostatnio nikt nie pokazuje swoich narzędzi dzięki którym ogrody takie piękne. Akumulatorowe narzędzia są fantastyczne. Mam ich dużo niektóre podwójne elektr i akumul.
Milus w Lidlu są bardzo fajne nożyce do żywopłotu na akumulator. Zresztą mam dużo narzędzi od nich też na okumulator. Kupiłam dodatkowo 3 mocne akumulatory i używam narzędzi. Wejdź na ich stronę to zobaczysz wszystkie i to dobrej firmy.
Ja dzisiaj kupiłam te rozchodniki zamierzam je posadzić na skalniaku. Rzeczywiście ładne są jak są w większej grupie. Może jutro pójdę i dokupie.
Witaj Beatko
Masz rację, jeszcze tak jesieni nie widać, najbardziej widoczna w hortensjach koło domu i klon Flamingo żółknie.
Rozchodniki uwielbiam za bezobsługowośc i szybkie rozmnażanie.
Ta moja piła extra się sprawdza, jest nie duża, wszędzie dojdziesz i dobrze tnie. Myślę, że wystarczyłaby i tobie taka, cięłam konary po 8cm.
Z cisami mnie kusi aby już je dać w docelowe miejsce, ale czy są już korzonki, trzeba sprawdzić.Ostatnie lata jakoś niekorzystne dla bukszpanów, żegnam się z nimi, ciut zostało, nawet policzyłam, 5 stożków, jedna kula i jeden żywopłot, może tę ilość upilnuję.
Pozdrawiam Beatko
tutaj zamiast buksów dam wkoło hakonki
będzie współgrać z resztą, ale to dopiero na wiosnę