Ja na słowo do męża - mężu oddaj Irence kawałek trawnika
Irenko kup mężowi w zamian książkę Sekretne życie drzew - pewnie już słyszałaś a może już to macie. Wiem że będzie się Wam niesamowicie podobać - jestem w trakcie czytania.
Czas? - zajdziesz czas.
ja w tym roku skupie sie na wysianiu pomidorów ....to u mnie będzie pierwszy raz bo zawsze kupowałam gotowe sadzonki ....ale w tym roku mam chęć mieć swoje
Szczerze, to nie wiem, chyba pokarm z ziemniaka czerpią i poprzez niego przechodzą i do ziemi. Tak sobie to wyobrażam, będę z tym ziemniakiem testować, ale nastawiam się na inne rośliny też, nie tylko róże.
Dziś rano na mojej liście zakupów pojawiła się brzoza zwisająca Royal Frost - Betula pendula Royal Frost.
Aguś, to się okaże jeszcze. Zobaczymy, jak moje młode magnolie, te nowe, póki co zapączkowane.
Już mamy na plusie, dla mnie już wiosna pachnie w powietrzu.
Szukam oliwniki na pniu, zapraszam je do ogrodu...jakbym miała mało liści
buziaki
U mnie w małych donicach, takich 15cm są bluszcze, barwinek i amazon mist i przetrwały po ubiegłorocznym mroźniejszym styczniu, tak samo hosty w mini donicach, zatem jest nadzieja.
O rany, to migiem urosła, moje aż tak nie lecą, one pod sosnami, tam sucho i trudno, ale są gęste, zdrowe i piękne, może cięcie je przyśpieszy, Madżen zaproszę na cięcie ja się bojam ich ciąć, że zbrzydną
Podkrzesanie trwa już ileś lat, tak, co 2 lata robiliśmy. Zyskałam dzięki temu dużo miejsca na nowe rośliny i różnorodnośćteż będę w ziemniaku rozmnażac laurowiśnie, zobaczymy, co z tego wyjdzie.
skoro juz o laurowiśni, to tu Etna, w mieście, tyle lat już rosną, pamiętam, jak je sadzili, teraz to drzewka, tną je co sezon, są cudowne.
wyjątkowo o 1 fotę regulamin przekroczę
tu cięte, są takie baldachimy
Postura zająca, ale charakter u niej lwi
Basiu, bezsprzecznie idzie wiosna, nawet łubiny i przywrotniki nowe liście puściły...donic szkoda, szukam 2 nowych, tylko jakie do niebieskiego zakątka??? cmok
już ruszył-tu przywrotnik