Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

mira 23:57, 12 sty 2017

Ja na słowo do męża - mężu oddaj Irence kawałek trawnika

Irenko kup mężowi w zamian książkę Sekretne życie drzew - pewnie już słyszałaś a może już to macie. Wiem że będzie się Wam niesamowicie podobać - jestem w trakcie czytania.
Czas? - zajdziesz czas.

pozdrawiam
06:09, 13 sty 2017
Milka napisał(a)
Wkleję od Dorotki, bo fajne i sprawdzę
http://www.lolmania.pl/lol/38475/wbila-lodyge-rozy-w-ziemniaka-i-wsadzila-do-ziemi-rezultat-po-tygodniu-was-zachwyci.html

a to ciekawe .....efekt za 2 sezony pewnie

ja w tym roku skupie sie na wysianiu pomidorów ....to u mnie będzie pierwszy raz bo zawsze kupowałam gotowe sadzonki ....ale w tym roku mam chęć mieć swoje
Milka 11:05, 13 sty 2017

jolanka napisał(a)
Irenko, tez zwróciłam uwagę na ten pomysł sadzenia róży w ziemniaku Tylko jak rosną wtedy korzenie

Szczerze, to nie wiem, chyba pokarm z ziemniaka czerpią i poprzez niego przechodzą i do ziemi. Tak sobie to wyobrażam, będę z tym ziemniakiem testować, ale nastawiam się na inne rośliny też, nie tylko róże.

Dziś rano na mojej liście zakupów pojawiła się brzoza zwisająca Royal Frost - Betula pendula Royal Frost.
Milka 11:06, 13 sty 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, miło, że jesteś Zima u Ciebie łagodniejsza niż u mnie, to i roślinki zapewne lepiej przezimują i wiosną szybko ruszą. Buziaki w Nowym Roku

Aguś, to się okaże jeszcze. Zobaczymy, jak moje młode magnolie, te nowe, póki co zapączkowane.
Już mamy na plusie, dla mnie już wiosna pachnie w powietrzu.
Szukam oliwniki na pniu, zapraszam je do ogrodu...jakbym miała mało liści
buziaki
Milka 11:15, 13 sty 2017

kasiek napisał(a)
U mnie w donicy golterie zostały i ozdobne bluszcze - też sie dygam... Laurowiśnię Etnę mam od Zawitki - zasuwa że hej, juz mojej wysokości jest i Halina kazała ją skrócić i sadzonki na wiosnę robić Podoba mi się wysokość podkrzesania u Ciebie Iglastych - docelowo planuje tak samo tyle że robie etapami by zbyt dużo masy zielonej nie straciły...

U mnie w małych donicach, takich 15cm są bluszcze, barwinek i amazon mist i przetrwały po ubiegłorocznym mroźniejszym styczniu, tak samo hosty w mini donicach, zatem jest nadzieja.
O rany, to migiem urosła, moje aż tak nie lecą, one pod sosnami, tam sucho i trudno, ale są gęste, zdrowe i piękne, może cięcie je przyśpieszy, Madżen zaproszę na cięcie ja się bojam ich ciąć, że zbrzydną
Podkrzesanie trwa już ileś lat, tak, co 2 lata robiliśmy. Zyskałam dzięki temu dużo miejsca na nowe rośliny i różnorodnośćteż będę w ziemniaku rozmnażac laurowiśnie, zobaczymy, co z tego wyjdzie.

skoro juz o laurowiśni, to tu Etna, w mieście, tyle lat już rosną, pamiętam, jak je sadzili, teraz to drzewka, tną je co sezon, są cudowne.

wyjątkowo o 1 fotę regulamin przekroczę

tu cięte, są takie baldachimy
Milka 11:16, 13 sty 2017

zbigniew_gazda napisał(a)
Irenko no i doczekałaś się zimy. Niech przynajmniej na chwilę będzie.

Tak, mroźno i snieżnie było, teraz ciepło i odwilż, wiosną pachnie
Milka 11:20, 13 sty 2017

barbara_krajewska napisał(a)

O matko, myślałam, że jakiegoś lwa przysposobiłaś!

Patrząc na nabrzmiałe pąki krzewów uważam, że wiosny szybko możesz się spodziewać. Oczywiście, o ile nowa fala mrozów nas nie zaskoczy. Ale w Waszym rejonie zawsze najcieplej.
A donic szkoda.
Uściski ślę.

Postura zająca, ale charakter u niej lwi
Basiu, bezsprzecznie idzie wiosna, nawet łubiny i przywrotniki nowe liście puściły...donic szkoda, szukam 2 nowych, tylko jakie do niebieskiego zakątka??? cmok
już ruszył-tu przywrotnik
Milka 11:20, 13 sty 2017

GorAna napisał(a)
Irenko, odbierz wiadomość na prv.

Już rano, o21 ja juz spię
Milka 11:21, 13 sty 2017

Madzenka napisał(a)
Fajnie , ze wróciłaś
Czy to oznacza że wiosna juz nadchodzi?

Oj tak Marzenko, u mnie juz jej sporo widać
kasja83 11:22, 13 sty 2017

Milka napisał(a)

Szczerze, to nie wiem, chyba pokarm z ziemniaka czerpią i poprzez niego przechodzą i do ziemi. Tak sobie to wyobrażam, będę z tym ziemniakiem testować, ale nastawiam się na inne rośliny też, nie tylko róże.

Dziś rano na mojej liście zakupów pojawiła się brzoza zwisająca Royal Frost - Betula pendula Royal Frost.

Irenka to jak będziesz testować-to chętnie pośledzę. A gdzie Ty jeszcze brzozę u siebie będziesz upychać?Podziwiam gumowatość ogrodu