Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 14:21, 03 lut 2017

ogrodula napisał(a)
Też mam duże sosny może je tak wysoko podciąć ale czym podsadzić jak łopaty tam wbić się nie da a ile można ziemi nasypać żeby podnieść rabatę.Podobają mi się ławeczki, dekoracje ogrom roślin.Połączenie bukszpanów z tulipanami i żurawkami

Bardzo dziękuję
Jesli chodzi o cięcie, to potem te gałęzie zmielisz i sypiesz to pod te sosny, możesz tam zwozic liście, odzielic brzeg jakąś deską na wysokośc 20cm i zbierać materiał, przerobi sie i ciut ziemi dowieź i sadzić, co rok coś tam dosypywać, rosliny potem same sobie drogę w glinie znajdą. Tak mam zrobione wkoło muru, tam sadziliśmy na całej długości rodki, azalie, hortensje. Teraz będzie pełno igliwia, zmiele i znowu sypnę, w ten sposób ziemia żyzna, koszty żadne.
Milka 14:22, 03 lut 2017

Aniaaa napisał(a)
Miłko piękny wpis poczyniłaś u Danusi w Bukszpanowym..

Pozdrawiam Cię serdecznie

Aniu dziękuję
Mam nadzieję, że podpis wkrótce będzie na zielono i dołączysz do naszej społeczności
Milka 14:23, 03 lut 2017

Anda napisał(a)
Piękne maki, szczególnie ten drugi Dostałam nasionka od Ryski i będę siać na rabaty. Mam nadzieje na rabatę przeplataną tu i ówdzie maczkami
A jakie róże będziesz rozmnażać? Pisałaś u mnie na wątku

Fajnie maki z trawami też wyglądają, tylko w naszym klimacie trudno to zgrać, u ciebie Ewo juz można.
Pisałam u ciebie Eden Rose i Charles Austin
2 Laguny juz wyhodowałam i wspaniale kwitną
Anda 14:25, 03 lut 2017

Milka napisał(a)

Fajnie maki z trawami też wyglądają, tylko w naszym klimacie trudno to zgrać, u ciebie Ewo juz można.
Pisałam u ciebie Eden Rose i Charles Austin
2 Laguny juz wyhodowałam i wspaniale kwitną

A Laguny bez ziemniaka?

Mam parę traw na rabacie. W zeszłym sezonie świeżaki jeszcze je ledwo było widać. W tym sezonie będą większe, to zasieję maczki obok Dzięki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 14:27, 03 lut 2017

Laguny bez ziemniaka, w październiku nie wierząc w jakikolwiek sukces gałazki do ziemi wsadziłam i teraz już to 2-letnie krzaczki
vita 15:06, 03 lut 2017

Hej, zajrzałam zerknąć na formowane ostrokrzewy i przepadłam!
Nieźle Wam robota szła od wiosny, podziwiam i efekty i ten niesłabnący entuzjazm. Chętnie bym się zaraziła aż taką motywacją
Znalazłam też czerwień na oknach z luster, kolor z przyszłością.
Byle do wiosny
zbigniew_gazda 15:22, 03 lut 2017

Widzę Irenko że wojaże zaliczone. Piękne widoki w Kotlinie. Orła w tym roku zaliczyłem i to nie tak dawno na spacerku z Barim. U nas chwilowa chlapa ale idzie mróz! Mam kolce na buty ale nie chce mi się zakładać a to błąd bo można się nieźle połamać. Wiosna już na parapecie.
Anda 15:54, 03 lut 2017

Milka napisał(a)
Laguny bez ziemniaka, w październiku nie wierząc w jakikolwiek sukces gałazki do ziemi wsadziłam i teraz już to 2-letnie krzaczki

Irenko, mnie się wydaje, że u Ciebie to wsadzony do ziemi kijek od miotły by zakwitł Masz tak zwany Zielony Kciuk Grüner Daumen
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gosika67 19:28, 03 lut 2017

Witaj jest pięknie u Ciebie, jaki areał masz ogrodu, zazdroszczę Ci łubinów, czy są one z nasion czy sadzonki, będę tu często zaglądać.Gosia
Jana 23:07, 03 lut 2017

Milka napisał(a)

Bardzo dziękuję
Jesli chodzi o cięcie, to potem te gałęzie zmielisz i sypiesz to pod te sosny, możesz tam zwozic liście, odzielic brzeg jakąś deską na wysokośc 20cm i zbierać materiał, przerobi sie i ciut ziemi dowieź i sadzić, co rok coś tam dosypywać, rosliny potem same sobie drogę w glinie znajdą. Tak mam zrobione wkoło muru, tam sadziliśmy na całej długości rodki, azalie, hortensje. Teraz będzie pełno igliwia, zmiele i znowu sypnę, w ten sposób ziemia żyzna, koszty żadne.
fajny pomysł tym sposobem można całe drzewo wykorzystać a szyszki zamiast kory