Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 10:55, 18 kwi 2017

Kasiu, ona całą zimę miała liście, więc jakby nadal sobie rosła, nie mogłam jej ciąć, bo jak w pełni sezonu wyglądała, od niej Eden Rose wyhodowano, to piękna róża
No ta aura dobija, akurat jak w tym roku paulownia, judaszowiec, dereń Rubrum i cedrówka, po raz pierwszy pokaz mają dać.
Wiem, mnie więcej wkurza
tez sobie wnusie wezmę
Milka 10:58, 18 kwi 2017

an_tre napisał(a)
...i to jest to co przyciąga wzrok, zachęca do spaceru po ogrodzie, a tam można wyszukać inne perełki i jak się okazuje równie wspaniałe .
pozdrawiam Irenko i życzę poranków bez przymrozków a dzionków tylko słonecznych

Aniu, widoczki są, tylko zimno, leje i zwiewamy z ogrodu, wczoraj chwila bez deszczu, ale ciemno, coś fotnęłam. Buziaki i Tobie też tego samego życzę

kwitną wilczomlecze od Alinki i od Ciebie też zaczynają
Kasya 11:02, 18 kwi 2017

jejku..roze w pąkach...w kwietniu ? szok
moje niektore ledwo startują..
piwonie też kiełkują dopiero...

a łany szafirków cudne
malgorzata_s... 11:05, 18 kwi 2017

No właśnie, te łany szafirków cudo. Może choć Ciebie ominą śniegi i mrozy bo masz najbardziej zaawansowaną wiosnę
an_tre 11:14, 18 kwi 2017

Milka napisał(a)

Aniu, widoczki są, tylko zimno, leje i zwiewamy z ogrodu, wczoraj chwila bez deszczu, ale ciemno, coś fotnęłam. Buziaki i Tobie też tego samego życzę

kwitną wilczomlecze od Alinki i od Ciebie też zaczynają
Jaka różnica z moim ogrodem, u mnie wiele roślinek jeszcze śpi, a wilczomlecze nawet nie myślą o kwitnieniu, magnolia obsypana pierwszymi pąkami i nie wiem czy zakwitną, bo chociaż jest słonecznie to wieje zimny lodowaty wręcz wiat, który mnie wygonił z ogrodu. Fotek nie robiłam bo wszystko zbyt intensywnie się rusza
Wolę zaglądać do waszych ogrodów w cieple mieszkania i podziwiać cudowne wiosenne kwitnienie, poznawać rośliny, których do tej pory nie znałam.
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Milka 11:16, 18 kwi 2017

Bogdzia
Dzięki za tyle ciepłych słów
Fajnie byłoby mieszkać obok siebie, nawet była posesja do kupienia, ale gdzież byś swój raj zostawiła

U ciebie straty, ja już mam też pierwszą. Magnolia Jolanthe super ruszyła, prawie pąki otwierała i nagle uschła, gałęzie jak suche podpałki odpadały, nie wiem co się stało, żal mi tak bardzo.
Jeden pęd został, sprawdzałam dokąd susz sięga, będę ratować, wykopię i przesadzę i poczekam....a nuż uda się uratować.
A na jej miejsce dam brzozę Purpurea.

Mam jeden jedyny taki rodek, ma 3 miejsce, korzenie sprawdzone, wygląda tragicznie, wszystko wkoło zdrowe, wywalić go czy ratować???
Dostał i nawóz i oprysk, jak było sucho, teraz nie mam jak powtórzyć.

nazwy nie pamiętam, kartki odpadły, ale na czerwono kwitł

Frezja
z opóźnieniem dziękuję, mam nadzieję, ze miałaś udane święta

MonikA
O piwonie drżę, zwłaszcza drzewiaste, okazuję się że kolejna zakwitnie, choć 1 kwiatkiem, no i Leoś nie patrzy i jedną najładniejszą już pęd połamał.

anabuko1 11:21, 18 kwi 2017

Szafirkowe poletko pięknie się prezentuje. Twoje rośliny większe, bardziej rozwinięte. Ja martwię się aby ten śnieg do mnie nie dotarł.
Agania 11:33, 18 kwi 2017

Milka napisał(a)
Olga80

Irenko piękne widoki, Suzan czarujaca mimo niepogody, szafirkowo zjakwiskowe

Piruetka bardzo udana, kwiatuszki jak u różyczki

Ciekawa jestem czy głogownik by u mnie dał radę...wpadł mi w oko
Milka 11:34, 18 kwi 2017

Kasya napisał(a)
jejku..roze w pąkach...w kwietniu ? szok
moje niektore ledwo startują..
piwonie też kiełkują dopiero...

a łany szafirków cudne

Kasiu, no aż dziw, że tak jest, bo pogoda naprawdę nie sprzyja, chyba że roślinom te ulewy pasują...dzięki

hortensja pnąca cała w pąkach

Milka 11:36, 18 kwi 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No właśnie, te łany szafirków cudo. Może choć Ciebie ominą śniegi i mrozy bo masz najbardziej zaawansowaną wiosnę

Gosiu, oby tak było, tak czekam na pokaz paulowni, ma tyle pąków i do tego 1 raz
Szafirki u mnie wszędzie, nie wiem jak się tak namnożyły. Jak ci brak, to sobie ukopiesz...i co tam jeszcze zechcesz, dam wam orliki, te wyjątkowe
Akurat do waszego przyjazdu podrosną