Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Gosiek33 19:57, 07 cze 2019

Sadzenie będzie
ewsyg 20:23, 07 cze 2019

Jolu, u Ciebie tak pięknie kwitną szałwie, u mnie dopiero zaczynają, jak również piwonie. Faktycznie w tych upałach kwiaty szybko więdną. Czeka nas różany czas, piękny i pachnący

Pozdrawiam
Alicja169 20:48, 07 cze 2019

TAR napisał(a)

u mnie daje czadu od miesiaca, jakos na poczatku maja pierwsze rutewki wstawiałam. czy krotko? jak na byline optymalnie. mniej wiecej jak orliki.

Bo to jest rutewka orlikolistna u mnie też już dość długo kwitnie, nie zanotowałam, ale pamiętam, że w ub. roku też długo kwitła
Bardziej jednak podoba mi się rutewka Delavaya:0
tulucy 21:04, 07 cze 2019

Jolu, w sierpniu dostaniesz ode mnie sadzonki piwonii, jeśli chcesz białe dzielę na bank, a jasnoróżowe jeszcze - jak uda mi się je teraz oznaczyć jakoś.
jolanka 22:05, 07 cze 2019

Gosiek33 napisał(a)
Mam nadzieję, że zobaczę

W Rogowie trzeba polować na odmiany bo sprzedają siewki

Masz racje, trzeba pilnować co maja w sprzedaży
jolanka 22:07, 07 cze 2019

ewsyg napisał(a)
Jolu, u Ciebie tak pięknie kwitną szałwie, u mnie dopiero zaczynają, jak również piwonie. Faktycznie w tych upałach kwiaty szybko więdną. Czeka nas różany czas, piękny i pachnący

Pozdrawiam

Widziałam u Ciebie całą kolekcje irysów, piękne masz
Jak będą dalej takie upały to nie nacieszymy się kwiatami.
Różany czas jest najpiękniejszy
jolanka 23:03, 07 cze 2019

Alicja169 napisał(a)

Bo to jest rutewka orlikolistna u mnie też już dość długo kwitnie, nie zanotowałam, ale pamiętam, że w ub. roku też długo kwitła
Bardziej jednak podoba mi się rutewka Delavaya:0

Delavaya też mam ale jakoś mizernie mi rosną. Może za słabo je nawoże? Jakieś malutkie są, cieniutkie
jolanka 23:06, 07 cze 2019

tulucy napisał(a)
Jolu, w sierpniu dostaniesz ode mnie sadzonki piwonii, jeśli chcesz białe dzielę na bank, a jasnoróżowe jeszcze - jak uda mi się je teraz oznaczyć jakoś.

Chce, chce, białe kocham

Kupiłam dzisiaj patyczki do oznaczeń w ogrodzie. Postanowiłam sobie, że będę pisać nazwy roślin bo albo nie pamietam albo po zimie depczę gdzie nie powinnam
Poppy 22:29, 10 cze 2019

jolanka napisał(a)

Chararkterki roslin tez pokazujesz. Te dwa sa boskie
Poppy 22:40, 10 cze 2019

jolanka napisał(a)
Eisvogel

Ciekawa jestem jak sie dalej rozwinie. Moja tegoroczna na tym etapie byla b podobna, a ponzniej zupelnie niepodobna do siebie z zeszlej wiosny i jesieni

jolanka napisał(a)
Eisvogel

Mme Francois Graindorge

ale ten pierwszy pączek nie jest taki jak być powinien. Teraz wieczorem jest już ok ale za ciemno aby robić zdjęcie

A tutaj sie przyznam,ze zwatpilam po tym paczku, moje sa mocno rozowe, u mnie Franka dostala ksywe Janeczka Ale kolorystycznie ten Twoj nie taki jak powinien paczek ma fantastyczne kolory!

Acropolis tez swietny, z jakimi kolorami go zgrywasz?

I klonowe gratulacje