Jolu, u Ciebie tak pięknie kwitną szałwie, u mnie dopiero zaczynają, jak również piwonie. Faktycznie w tych upałach kwiaty szybko więdną. Czeka nas różany czas, piękny i pachnący
Bo to jest rutewka orlikolistna u mnie też już dość długo kwitnie, nie zanotowałam, ale pamiętam, że w ub. roku też długo kwitła
Bardziej jednak podoba mi się rutewka Delavaya:0
Jolu, w sierpniu dostaniesz ode mnie sadzonki piwonii, jeśli chcesz białe dzielę na bank, a jasnoróżowe jeszcze - jak uda mi się je teraz oznaczyć jakoś.
Kupiłam dzisiaj patyczki do oznaczeń w ogrodzie. Postanowiłam sobie, że będę pisać nazwy roślin bo albo nie pamietam albo po zimie depczę gdzie nie powinnam
Ciekawa jestem jak sie dalej rozwinie. Moja tegoroczna na tym etapie byla b podobna, a ponzniej zupelnie niepodobna do siebie z zeszlej wiosny i jesieni
A tutaj sie przyznam,ze zwatpilam po tym paczku, moje sa mocno rozowe, u mnie Franka dostala ksywe Janeczka Ale kolorystycznie ten Twoj nie taki jak powinien paczek ma fantastyczne kolory!
Acropolis tez swietny, z jakimi kolorami go zgrywasz?
I klonowe gratulacje