Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 20:37, 16 lip 2019

Wracam po troszkę dłuższej przerwie
Najpierw tańcowałam na weselu, potem sporo podróżowałam. Oprócz tych rodzinnych wojaży miałam przyjemność odwiedzić kilka pięknych lubelskich ogrodów, spotkać się z cudownymi dziewczynami, no i pobuszować po szkółkach

Zdjęć niestety mam niewiele, jeszcze nie zdążyłam ich co prawda zgrać ale przedsmak tego co widziałam dała u mnie Ania-anabuko Dzięki Aniu, jesteś mistrzynią fotografii

No więc, najpierw spotkanie ogrodowiskowe u Gosi - Gocha w jej Kolorowym Ogrodzie.... Cudne jeżówki niespotykanej wielkości, takich nie widziałam nigdy w życiu. W ogóle wszystko rośnie u Gosi jak na dopalaczach Dziewczyny pokazały sporo na wątku u Gosi, więc tam zapraszam.

Potem odwiedziłam Kasię WB i jak zwykle powzdychalam do jej niesamowitego ceglanego muru - robi się ciąg dalszy, będzie czad

Następnego dnia Beatka -Betka (Historia ogrodu z rowem) pokazała mi swoje królestwo. Jak stworzyła te cudowne nasadzenia na tym słynnym już dzięki programowi tel. rowie to nie mam zielonego pojęcia Ja bym wymiękła. Nowa rabata hostowa odbijająca się w lustrze, piękna
Beatka pokazała mi kilka fajnych szkółek, oczywiście, że trochę kupiłam, np. świerka cupresine, hosty, .... o tym później

Potem pojechałyśmy już razem do Ani-anpi ( Za drzwiami do ogrodu). Cukiereczek, pudełeczko, kolory, no i te słynne drzwi. Ogród ślicznie skomponowany, pełen zakamarków z ławeczkami, stolikami. Aż się chciało posiedzieć i podziwiać.
EMuś Ani zrobił nam sesje zdjęciową .... w życiu się tak nie uśmiałam Nawet węża, którego nie było zobaczyłam

Kolejnego dnia miałam kolejna niespodziankę. Perfekcyjny ogród Anety (Aneta1309 -Jak więcej błędów nie popełnić) sprawił, że zaczęłam usilnie pragnąc szybko zabrać się do roboty we własnym No i jestem baaardzo ciekawa gdzie są te błędy? Ja ich na pewno nie zobaczyłam.

Do wszystkich tych ogrodów zapraszam oczywiście na wątki ponieważ ze zdjęciami u mnie tym razem krucho

W każdym razie podróże kształcą ..... i wpędzają w depresję ogrodową.
jolanka 20:48, 16 lip 2019

Kolejne dni spędziłam na spotkaniach rodzinnych no a teraz jestem wreszcie w domu.
No i kolejne spotkanie, tym razem u Izy UrsaMaior i jej lesno-cienistym ogrodzie. ( Ogród pod lasem)
Urokliwym, tajemniczym, pięknym. Jak znowu zacznie marudzić to ją po prostu uduszę I już
Zdjęcia zrobiły dziewczyny i są na wątku u Izy, zapraszam
jolanka 20:55, 16 lip 2019

Po prawie dwóch tygodniach chwasty uznały, ze chyba nie wrócę i sobie pozwoliły, ze hoho
Sadzę trochę, poprawiam, pielę, powiększam rabaty, robię kostkowe obrzeża, podlewam i.... i od nowa...
Zdjęcia będą jutro.
Teraz postaram się odpowiedzieć na posty, chociaż przepraszam jeśli będą już nieaktualne
jolanka 20:57, 16 lip 2019

Nikita napisał(a)
No jak tam...wybawiłaś się...obcasy połamałaś?

U nas wczoraj rekord temperatury...37 stopni. Masakra !!!
Ogród podlewany ile się dam a na drugi dzień znowu Sahara na rabatkach.

I to jak Obcasów nie połamałam bo... buty zdjęłam

U mnie było to samo a teraz właśnie wreszcie pada, pada, pada
jolanka 20:58, 16 lip 2019

Poppy napisał(a)

PEwnie ze tak. Mam nadzieje, ze dobrze sie bawilas

Przepraszam, dopiero wróciłam więc jutro obiecuję
jolanka 21:00, 16 lip 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Przyleciałam pergolę obejrzeć i na róże jeszcze się załapałam Cudne są, a pergola rewelacja, jeszcze poupinasz te tkaniny i bosko będzie. Solidna konstrukcja! Odpoczywasz po tańcach? Uściski!

Odpoczywam nie tylko po tańcach ale tez po cudnych wizytach ogrodowych

Jutro odbieram tkaniny na pergolę, kurcze, szyć trzeba będzie
Buziaki
jolanka 21:03, 16 lip 2019

anabuko1 napisał(a)
Jolu, fajnie, ze trochę czasu wspólnego mogliśmy spędzić w pięknym ogrodzie u Gosi.
Ty dzisiaj jeszcze u Ani..
A ja na pamiątkę zostawiam

Aniu, baaardzo Ci dziękuje za cudowne zdjęcia. I za spotkanie
jolanka 21:04, 16 lip 2019

Kasya napisał(a)
Teraz miałyście takie spotkanko ? Fajnie
Piekny ogrod

Tak, teraz
Ogród Gosi jest wspaniały, a jaki ma warzywnik? Łoł
jolanka 21:05, 16 lip 2019

inka74 napisał(a)
Widzę, że łączysz przyjemne z pożytecznym ale wrócisz chyba do soboty?

Miło było Cię uściskać Iwonko
Magleska 22:24, 16 lip 2019

Jolu podczytuję na bieżąco ,choć nie piszę mam nadzieję ,że trochę relacji wrzucisz ,bo nie wszystkie odwiedzone ogrody znam ………. jakoś nie nadążam ,żeby wszędzie zajrzeć