Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 22:03, 28 cze 2019

malgol napisał(a)

U mnie upał zelżał...powiedziałabym nawet ,że jest zimno.O 7 rano było 17 stopni! brr. Burzy ani nawet lekkiego deszczyku nie było.Wieczorem ruszyło dodatkowe podlewanie.Rosliny jakoś zyją.Jednak duże drzewa robia robotę

Takiej temperatury to jeszcze nie widziałam i znowu ma być ponad 30
No właśnie, duże drzewa, muszę trochę jeszcze poczekać
jolanka 22:07, 28 cze 2019

sarenka napisał(a)
u nas 20 stopni, a w nocy popadało może z 2 minuty i to tak słabiutko.dzis mus będzie podlać bo wczoraj wróciłam z mega bólem głowy i nic nie robiłam na dworze

Powinno być tak, że w nocy podlewa a w dzień osusza
Wiele osób bardzo źle znosi takie ekstremalne temperatury więc wcale się Tobie nie dziwię
jolanka 22:10, 28 cze 2019

TAR napisał(a)
u nas 20 st. i co chwila popaduje. najblizsze dni maja byc takie nijakie dzis chlodno jutro gorac, pojutrze znowu chlodek a w niedziele powtorka z wczoraj. troche kicha, bo w ogrodzie ciezko cos porobic i poplanowac.

A bo u Ciebie to taki Inny Świat
Tylko niech ta inność z umiarem będzie a nie z przytupami
jolanka 22:11, 28 cze 2019

inka74 napisał(a)
U mnie dziś przyjemnie chłodno. Będzie można popracować w ogrodzie po południu. Burza była w nocy. Krótka ale i to dobre.

Podmuchaj w moją stronę
jolanka 22:17, 28 cze 2019

BasiaLT napisał(a)
U mnie z wczorajszych 39 stopni dzisiaj przyjemne 25. Ale deszczu ani kropli.

Rzeczywiście jest dzisiaj trochę chłodniej ale i tak jak i u Ciebie deszczu nic a nic. Trawnik mimo podlewania wygląda masakrycznie, jeszcze kilka dni takiej posuchy i na pewno wyschnie na wiór Drzewa praktycznie nie puszczają nowych przyrostów, bronią się naprawdę skutecznie.
Róże przekwitają w przyspieszonym tempie, w ogóle byliny mają obóz przetrwania
jolanka 22:18, 28 cze 2019

Gosiek33 napisał(a)
Jest czym oddychać

Ja przez cały dzień oddychałam klimatyzację
jolanka 22:22, 28 cze 2019

Poppy napisał(a)

No ba, wiadomo

To moja cholernica na pewno nie, od poczatku znacnzie jasniejsza niz Twoja, no ale to dopiero jeden kwiat. Same paki tez ma, albo mocno intensywne, albo b jasne. Zobacze co z nich wyjdzie. Chippendale tez troche tych pakow, ale b pastelowych. Wlasnie, moglabys je porownac dla mnie? MA z chippkiem. Pewnie sama je porownam, ale to za kilka tygodni dopiero, b wolno im to idzie, a ja sie niecierpliwie

I ochlody zycze

Oczywiście, że Ci porównam ale dopiero w przyszłym tygodniu, może w poniedziałek abo wtorek gdy wrócę do domu, ok?
Ochłoda troszkę przyszła ale udaje, że zabłądziła i wybiera się znowu gdzieś indziej
jolanka 22:33, 28 cze 2019

Dzisiaj rano musiałam znowu bardzo wcześnie wstać i podlać porządnie cały ogród. Potem fryzjer, podróż a teraz siedzę i pazurki suszę. Jutro tańcowanie
Jak ja to lubię

Niestety róże bardzo szybko przekwitają, jak wrócę trzeba będzie poprzycinać i czekać na drugą turę. Szkoda, że te upały nie pozwoliły się nacieszyć kwitnieniem.
Nikita 11:33, 01 lip 2019

No jak tam...wybawiłaś się...obcasy połamałaś?

U nas wczoraj rekord temperatury...37 stopni. Masakra !!!
Ogród podlewany ile się dam a na drugi dzień znowu Sahara na rabatkach.
Poppy 12:14, 01 lip 2019

jolanka napisał(a)

Oczywiście, że Ci porównam ale dopiero w przyszłym tygodniu, może w poniedziałek abo wtorek gdy wrócę do domu, ok?
Ochłoda troszkę przyszła ale udaje, że zabłądziła i wybiera się znowu gdzieś indziej

PEwnie ze tak. Mam nadzieje, ze dobrze sie bawilas