Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

TAR 22:58, 26 cze 2019

mrokasia napisał(a)

Kochana, bardzo Ci dziękuję, dajesz mi nadzieję . Od korzenia to raczej nic go nie żre. Listki na gałązkach blisko pnia, schowane pod innymi są zielone, w ogóle bardziej zielony jest od północnej strony.

moze jest tak, ze on mial slabiej rozwinieta bryle korzeniowa albo miejsce sadzenia było bardziej wyeksploatowane niz te pod pozostałe graby i jemu najzwyczajniej brakuje. poczekałabym do wiosny jak ruszy, na koniec sie okaze, ze da czau i przegoni pozostałe aaa i jeszcze jedno, grabów nie tniemy wiosna
April 06:59, 27 cze 2019

Miało być chłodniej a już 23 stopnie z samego rana. Wczoraj jak wracałam z pracy to w Warszawie 38, a w domku chłodne 35 na dworze
Nie podlewałam, bałam się że poparzę rośliny. Za to o północy była burza i kwadransik popadało. Jupiiiiii
Dało to więcej niż gdybym godzinami stała z wężem.
Życzę zatem deszczyku, nawet malutkiego
Kasya 08:05, 27 cze 2019

jolanka napisał(a)
Dwie godziny podlewałam co się dało i ile się dało. Rośliny od południa powiedniete, pousychane liście bylin, masakra, nie wiem czy część nie wypadnie po dzisiejszym dniu.
Takich temperatur nigdy wcześniej nie widziałam. 36 w cieniu, 46 pk południu w słońcu. Wrrr, ręce opadają.
Teraz chodzą linie kroplujace. Gdybym się nie bała, ze np wody w studni zabraknie i pompę szlag wtedy trafi, to zostawiłabym włączone do rana. Rano trawnik, bo nie dam rady tyle godzin po ciemku łazić.

Burze miałam ale przeszła jak burza.... 5 min i po deszczu
A u ciebie ? Bo z zachodu szła
mrokasia 08:17, 27 cze 2019

U mnie coś się błyskało i jakieś słabe grzmoty były i tyle. Ani kropelka deszczu nie spadła. Dziś trochę chłodniej i wieje...
JoannA 08:34, 27 cze 2019

Burza była po północy i nawet troszkę popadało. Dzisiaj zimnica, a Skarżysko głowę urywa.
malgol 08:53, 27 cze 2019

jolanka napisał(a)

Na pewno rośliny będą zmasakrowane
Tam u Ciebie to jeszcze zapowiadali burze brrr oby nie

No tak, te ciężkie pieniądze skutecznie zamykają nam dostęp naszego marudnego charakteru
Poza tym tam to wakacje, nie wypada, tutaj codzienność, nie można uskuteczniać w takiej sytuacji leżingu tylko zasuwać w pracy albo w domu Oj, i jak tu żyć?

Pergola zamierza prowadzić tzw salon otwarty

U mnie upał zelżał...powiedziałabym nawet ,że jest zimno.O 7 rano było 17 stopni! brr. Burzy ani nawet lekkiego deszczyku nie było.Wieczorem ruszyło dodatkowe podlewanie.Rosliny jakoś zyją.Jednak duże drzewa robia robotę
sarenka 08:58, 27 cze 2019

April napisał(a)
Miało być chłodniej a już 23 stopnie z samego rana. Wczoraj jak wracałam z pracy to w Warszawie 38, a w domku chłodne 35 na dworze
Nie podlewałam, bałam się że poparzę rośliny. Za to o północy była burza i kwadransik popadało. Jupiiiiii
Dało to więcej niż gdybym godzinami stała z wężem.
Życzę zatem deszczyku, nawet malutkiego
u nas 20 stopni, a w nocy popadało może z 2 minuty i to tak słabiutko.dzis mus będzie podlać bo wczoraj wróciłam z mega bólem głowy i nic nie robiłam na dworze
TAR 09:00, 27 cze 2019

u nas 20 st. i co chwila popaduje. najblizsze dni maja byc takie nijakie dzis chlodno jutro gorac, pojutrze znowu chlodek a w niedziele powtorka z wczoraj. troche kicha, bo w ogrodzie ciezko cos porobic i poplanowac.
inka74 10:17, 27 cze 2019

U mnie dziś przyjemnie chłodno. Będzie można popracować w ogrodzie po południu. Burza była w nocy. Krótka ale i to dobre.
BasiaLT 14:42, 27 cze 2019

U mnie z wczorajszych 39 stopni dzisiaj przyjemne 25. Ale deszczu ani kropli.