Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:03, 01 lut 2020

TAR napisał(a)
ja tez juz wirtualne zakupy do kosza dodaje i czekam na marzec. wczesniej nie bede w ogrodzie robic niczego poza porzadkami

Jolu dzis mialam rankiem pelen ubaw z kowalika i rudzika. Jeden zachowuje sie jak cyrkowiec a drugi jak pileczka tenisowa. I zachowuja sie jak oswojone, ani troche sie nie boja bialaskow ani mnie jak podchodze. A wczesniej jeszcze kiedy ciemno bylo o 6 rano mały bialas gonil mysze i chyba zagonil ja do oczka, bo jakas plywa w resztkach podeszczowych. I tak to zawsze z tym moim zwierzyncem jest do smiechu.

Mam do wysadzenia 4 jarzaby, robie podmiane z brzozami. chetnie bym juz teraz to zrobila ale chlop mi potrzebny a moj sie uszkodzil. jedna stopa zwichnieta, w drugiej cos sie uszkodzilo nerw lub miesien. i chodzi jak ta sierota a ja sie glowie skad skolowac jakiegos mocarza na wykopki

Ja muszę jednak wyjść wcześniej, pociachać trochę muszę. Przez te dodatnie temperatury to nie wiem czy już nie jest za późno.

Fajne takie obserwacje ptaszorkow, tez to uwielbiam. Kowaliki to takie małe łobuziaki, u mnie próbują odganiać od karmnika sikorki ale te spryciule, wysyłają najpierw jedną odważną aby go zajęła a pozostałe zza pleców porywaja słonecznik
Tę myszę to może zabierz z tego oczka zanim się rozlozy brrr Nie lubię myszy

Hmm, chłopiny szkoda, części zamiennych brak, musisz albo dobre okulary założyć do tego rozglądania się za tym jakimś mocarzem albo ćwiczyć cierpliwość
Ja niestety ćwiczę cierpliwość chociaż nowe okulary właśnie zrobiłam
jolanka 21:06, 01 lut 2020

Zana napisał(a)
Doczytałam koszyk z zakupami, imponujący. Też zaglądam do sklepów internetowych i strrrrasznie mnie kusi zapełnianie koszyczków, ale jak na razie dzielnie się trzymam. Proszę jednak o mnie pamiętać przy zmówinach na wyprawę do ZP.

Piękne wspomnienie lata przytoczyłaś, ale jak na dwie godziny przeglądania zdjęć to trochę mało. Dorzuciłabyś coś jeszcze

Ba, mnie tez imponuje
A można wiedzieć czego się trzymasz? Może mńie tez się przyda
ZP oczywiście, ze mus

A zdjęcia wstawię, wstawię w wolniejszej chwili
jolanka 21:07, 01 lut 2020

Kasya napisał(a)

a moze masz ochote na kawke przed praca ?

Oooo, zguba się odnalazła
Buziaki Kasiu. Zdzwonimy się
jolanka 21:07, 01 lut 2020

BasiaLT napisał(a)

Witam w klubie Poszło zamówienie na nasiona kwiatów i warzyw. Ależ miałam radochę, chyba nawet większą niż z zamawiania butów

Następna szalona
jolanka 21:10, 01 lut 2020

KasiaLangier napisał(a)
Lato to cudna pora roku, ale z czasem zaczęłam doceniać też chłodniejszą aurę Nie mniej jednak dzisiaj delektowałam się ciepłym wyżem na całego Edytowałam, żeby powiedzieć, że dzisiaj też kopałam Pozdrawiam serdecznie

Haha, myślę, ze czułaś się Kasiu wspaniale, co też ta łopata ma w sobie takiego, że lgniemy do niej jak do....
Gosiek33 08:13, 02 lut 2020

Derenia Magic Flame mam w końcu. Polecam. Pięknie przebarwione ma pędy właśnie teraz. Latem taki sobie krzaczor ale zimą oczy cieszy
Zana 14:39, 02 lut 2020

jolanka napisał(a)

Ba, mnie tez imponuje
A można wiedzieć czego się trzymasz? Może mńie tez się przyda
ZP oczywiście, ze mus

A zdjęcia wstawię, wstawię w wolniejszej chwili

Trzymam się dzielnie resztek zdrowego rozsądku Aczkolwiek coraz trudniej mi się go trzymać jak czytam o tych zapełniających się koszykach. Koleżanki wodzą na pokuszenie.
Mam nadzieję, że wolniejsza chwila rychło nastąpi
jolanka 19:45, 02 lut 2020

Gosiek33 napisał(a)
Derenia Magic Flame mam w końcu. Polecam. Pięknie przebarwione ma pędy właśnie teraz. Latem taki sobie krzaczor ale zimą oczy cieszy

Muszę zobaczyć naocznie
jolanka 19:48, 02 lut 2020

Zana napisał(a)

Trzymam się dzielnie resztek zdrowego rozsądku Aczkolwiek coraz trudniej mi się go trzymać jak czytam o tych zapełniających się koszykach. Koleżanki wodzą na pokuszenie.
Mam nadzieję, że wolniejsza chwila rychło nastąpi

Haha, zdrowy rozsądek ogrodowy to chyba jest odczucie z gatunku science fiction
Cmok, chwilo przybywaj
jolanka 19:54, 02 lut 2020

Prawie cały dzień u mnie padało. Z jednej strony to dobrze ale z drugiej to znowu ruszyć się nie można było
Miałam zaplanowane cięcie a tu niestety, tylko panienka z okienka była

W ub roku miałam krety wizytujące mój trawnik non stop. Kupiłam, oprócz innych atrakcji, elektroniczny solarny odstraszacz. Dziewczyny trochę się ze mńie podśmiewały, ze w takie nowinki wierzę. Hmm, u sąsiada za płotem kopców zatrzęsienie, u mnie tfu, tfu, tfu, jak na razie nic
A odstraszacz cały czas pracuje