Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 20:35, 03 lip 2016

Anda napisał(a)
Piekne róże. Tak myślałam, że pomyliłaś podpisy Twój Abraham to Abraham. Edenki nie mam, ale wg mnie podobna jest do Souvenir de Baden-Baden, też Kordesa, więc wszystko w rodzinie

Ewuniu, mam nadzieję, że to jednak będzie Edenka Długo była w donicy, może to sprawiło, że pierwszy kwiat taki jakiś
Zaraz zobaczę co to za róża SBB
Mary 21:35, 03 lip 2016

Witaj Jolu.
Zaglądam i podczytuję o jeżówkach. White Double Delight też u mnie rośnie. Mam też Mozzarellę i Meringue. Wszystkie na zdjęciach bardzo podobne. Może w tym roku w końcu uda mi się zrobić porównanie tych trzech odmian.
alis 22:20, 03 lip 2016

jolanka napisał(a)
Byłam w odwiedzinach u koleżanki, ktora kocha róże, ale nie zna ich nazw, kupuje, sadzi i ....podziwia
To są zdjęcia z jej ogrodu, róże NN

Śliczne róże, coraz bardziej skłaniam się ku kolejnej rabacie różanej.
Bogdzia 23:15, 03 lip 2016

jolanka napisał(a)

Bogdziu to pokaz cały krzak tej róży, ciekawa jestem jaka będzie w przyszłości. Zaraz do Ciebie pójdę i to samo poproszę Chyba nie będzie jej dobrze przy Bonice Może dokupię drugą taką samą to będzie fajny widok a Bonicę przeprowadzę

Jutro zrobię zdjecie ale chyba ma teraz tylko jeden kwiat trzeba poczekac na drugie kwitnienie.
zawitka 08:56, 04 lip 2016

Jola jak byś mogła mi odpowiedzieć na moje pytanie ha ha to byłabym Ci wdzięczna bo tak mnie intryguje ta roślina jest niska chyba piękny kolor to nie jest tawuła chyba bo ma inne liście ??????? Jak będziesz w W-wie to zapraszam do siebie na kawkę .adres na pw.
Kindzia 09:28, 04 lip 2016

Rybi ogonek to przetacznik Christa
Kasya 09:32, 04 lip 2016

jolanka napisał(a)

Kasiu, to jest kwiat, który juz przekwita - jej pierwszy. Widzę, że kolejne są takie pomponiaste Mam nadzieję, że pomyłki nie ma, bo chciałam ja mieć w tym miejscu czas pokaże

u mnie tez w pierwszym roku kwiatki byly i drobniejsze i mniej obfite
w drugim juz byly bardzo pelne i ogromniaste
Makao_J 14:21, 04 lip 2016

Piękne te róże masz. I nazwy których nie znam a też pięknie wyglądają. Ja to tak boję się kupować róż których nie znam bo boję się ich chorób i porażki a u Ciebie jest mnóstwo nieznanych i nic specjalnego się nie dzieje, co???
Może i ja zacznę ryzykować.
Gardener27 17:42, 04 lip 2016

jolanka napisał(a)
Hortensje już wreszcie

Ależ ona piękna Co to za odmiana ?
jolanka 21:00, 04 lip 2016

MariBere napisał(a)
Witaj Jolu.
Zaglądam i podczytuję o jeżówkach. White Double Delight też u mnie rośnie. Mam też Mozzarellę i Meringue. Wszystkie na zdjęciach bardzo podobne. Może w tym roku w końcu uda mi się zrobić porównanie tych trzech odmian.

Ja jeszcze tych nazw nie zapamietuję Postanawiam sobie, że powtykam przy roślinach tabliczki z nazwami ale jakoś na chęciach na razie się kończy Mam chyba 6 rodzajów. Może jutro zrobie foty i zobaczę w końcu co mam