Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

TAR 21:26, 13 kwi 2021

jolanka napisał(a)

Ale miałaś widowisko, że hej Ale nie zazdroszczę, u mńie raczej odwiewało by moje rzeczy do sąsiadów
Ja to nawet jak zauważę coś takiego jak u Ciebie, to nie mogę głośno o tym mówić bo mój by taką akcję zrobił, że mogłabym rozglądać się za nowym domem

hehehe u nas to ja taka wyrywna ale jak juz jest ostre przegiecie to mezaty sie bierze za porzadki, wspolczuje wtedy ..... temu drugiemu

przed chwila dobry tekst usłyszalam: najlepsi sąsiedzi to tam, gdzie dobre płoty
tulucy 21:39, 13 kwi 2021

jolanka napisał(a)

Tego to się naprawdę boję bo zaraz za ogrodzeniem ludziki chodzą taką leśną ścieżka na spacery. Wypluj Łucja bo.... nic to, ludziki są myślący... chyba

Pluję trzy razy... A na wszelki wypadek zamierzam wysłać SMS do sąsiadki, że suchelce grożą pożarem.
jolanka 21:53, 13 kwi 2021

TAR napisał(a)

hehehe u nas to ja taka wyrywna ale jak juz jest ostre przegiecie to mezaty sie bierze za porzadki, wspolczuje wtedy ..... temu drugiemu

przed chwila dobry tekst usłyszalam: najlepsi sąsiedzi to tam, gdzie dobre płoty

Uśmiałam się serdecznie
Ja mam wspaniałych sąsiadów, nawet proponowali, że ogrodzenie, które sami stawiali zanim my kupiliśmy swoją działkę, mogą rozebrać (betonowe niestety) ale masz rację, płot to jednak jest ta granica i działki i ... nie tylko Trudno, niech będzie.
Przypomniał mi się film „Sami swoi” , co płot to płot
jolanka 21:54, 13 kwi 2021

tulucy napisał(a)

Pluję trzy razy... A na wszelki wypadek zamierzam wysłać SMS do sąsiadki, że suchelce grożą pożarem.

Strzeżonego ... zawsze SMS nie zaszkodzi
Agatorek 21:58, 13 kwi 2021

jolanka napisał(a)

Ale miałaś widowisko, że hej Ale nie zazdroszczę, u mńie raczej odwiewało by moje rzeczy do sąsiadów
Ja to nawet jak zauważę coś takiego jak u Ciebie, to nie mogę głośno o tym mówić bo mój by taką akcję zrobił, że mogłabym rozglądać się za nowym domem

Ze dwa lata temu, jak nasz taras jeszcze nie był ogrodzony, to podczas wichury porwało mi kanapę z technorattanu (3 osobowa, więc spora) - przeleciała przez cały taras, po drodze przewróciła drewnianą huśtawkę, przefrunęła nad kawałkiem trawnika i nad drogą z kostki. Z impetem uderzyła w ogrodzenie panelowe. Siła była taka, że wyrwała jeden panel ze słupka i ostatecznie wylądowała na polu u sąsiada .
Panel trzymał się na jednym słupku, musiałam z drugiej strony przywiązać go sznurkiem, żeby psy mi gdzieś nie pobiegły . EMa nie było wtedy, także kanapa wróciła do nas dopiero następnego dnia, sama nie dałam rady jej przywlec .
jolanka 22:12, 13 kwi 2021

Agatorek napisał(a)

Ze dwa lata temu, jak nasz taras jeszcze nie był ogrodzony, to podczas wichury porwało mi kanapę z technorattanu (3 osobowa, więc spora) - przeleciała przez cały taras, po drodze przewróciła drewnianą huśtawkę, przefrunęła nad kawałkiem trawnika i nad drogą z kostki. Z impetem uderzyła w ogrodzenie panelowe. Siła była taka, że wyrwała jeden panel ze słupka i ostatecznie wylądowała na polu u sąsiada .
Panel trzymał się na jednym słupku, musiałam z drugiej strony przywiązać go sznurkiem, żeby psy mi gdzieś nie pobiegły . EMa nie było wtedy, także kanapa wróciła do nas dopiero następnego dnia, sama nie dałam rady jej przywlec .

Ale numer
Wyobrażam sobie co wtedy przeżyłaś
Aga, dlatego do tej pory nie kupiliśmy mebli na taras bo podobają mi się techńoratanowe ale zdaję sobie sprawę, że są lekkie a u ,ńie też często są takie podmuchy wiatru, tworzy się przez naszą działkę taki tunel wietrzny. Chyba jednak muszę zamówić takie spawane, ciężkie, może nie polecą
Agatorek 07:47, 14 kwi 2021

U nas też będzie zamiana na kute . Się robią u kowala.
ElzbietaFranka 13:44, 14 kwi 2021

jolanka napisał(a)

Piękny jest. Jolu masz wyjątkowe szczęście że możesz takie okazy gościć.
U mnie wszystko płochliwe. Niby "ptasi gaj", ale tylko śpiew słyszę. Teraz tak troluja, że można paść.
Szkoda, że pogoda taka marna nie można wyjść pod wieczór i posłuchać śpiewu.
U dutka wszystko długie grzywa wysoka i dziub długi jakieś to musi mieć znaczenie dla niego ten dziub.

Poza tym u ciebie wszystko bardziej rozwinięte, może masz bardziej działkę osłonięta.

Pozdrawiam i życzę zdrowia
ElzbietaFranka 13:55, 14 kwi 2021

jolanka napisał(a)

U mnie magnolie to jednak zawsze eksperyment
Jedna już wypadła, druga drugi rok nie ma kwiatów bo przymrozki, trzecia nowa, czekam z utęsknieniem

To samo u mnie nawet się nie rzucam na magnolie przez ten klimat podwarszawski. Nigdy nie wiadomo kiedy wiosna przyjdzie albo Pomorzu wszystko.
W zeszłym roku straciłam piękna magnolie żółta 10 lat miała. Przyszedł mróz w ogrodnikow -8 (tak tak po 15 mają) zmarzła i nie odbiła.
Migdałek już wyrzuciłam, wiśnie japońska kiku tylko raz widziałam w pełnym księciu przez tyle lat. Ciągle wszystko obmarza co za klimat.

Johanka77 20:28, 14 kwi 2021

jolanka napisał(a)

Ale numer
Wyobrażam sobie co wtedy przeżyłaś
Aga, dlatego do tej pory nie kupiliśmy mebli na taras bo podobają mi się techńoratanowe ale zdaję sobie sprawę, że są lekkie a u ,ńie też często są takie podmuchy wiatru, tworzy się przez naszą działkę taki tunel wietrzny. Chyba jednak muszę zamówić takie spawane, ciężkie, może nie polecą

Jola, techsnorattanowe nie wszystkie są lekkie.
Zresztą ostatnio. są takie piękne komplety w budowlanych, że do domu bym wstawiła.

Ja też mam bardzo wietrzny ogród i lekkie meble. I wolę, jak one latają, niż by mi miały ciężkie latać