Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 19:28, 12 lip 2016

Anda napisał(a)

Świetne róże kupiłaś. I jeszcze pienne Minervy i Wiliam S. Super Już jestem ciekawa kompozycji na rabacie.
Zniszczonego trawnika bardzo współczuje. Nie wolałabyś trawnika z rolki?

Kompozycje to Ty robisz swietne. Będe próbować

Trawnik z rolki wymaga dobrego podloża, bo w szkółce rośnie na dobrej ziemi, później musi radzić sobie w innej U mnie jest piach, więc nawoziliśmy sami ziemią kupioną w różnych miejscach. Rolka jest droga, nawet jeśli dwa razy będe siała to i tak wyjdę na tym do przodu. Sąsiad kupowal z rolki i teraz większość zmienia, trawa nie rosła, wdał sie grzyb, opryski kosztowaly juz majątek. Kiedy to obserwowaliśmy, zdecydowaliśmy się robić sami Zobaczymy jak to wyjdzie. czasami szczęście przychodzi a czasami odchodzi
Kasya 19:33, 12 lip 2016

Jolu, a te rozyczki nowe chcesz wszystkie razem posadzic ?
jolanka 19:42, 12 lip 2016

Niekoniecznie, nie zastanawialam się nad tym;P Miejsca mam duuuzo więc mogę pozwolić sobie na razie na fantazjowanie i bawienie sie zestawieniami. Mogą być razem albo nie Albo troche pomieszane z kupowanymi wiosną Dowolność pełna
KasiaWB 19:47, 12 lip 2016

Jolanka,
przykro mi, że pogoda popsuła Twoją pracę ... nawet nie wiem co radzić, bo ja mam małe trawniczki w porównaniu z Twoim ale też mi tak parę razy spłynęło w rabaty tam gdzie trawa spłynęła to dobrze robisz, że wybierasz i ponownie rozsypujesz, a na nowych rabatach to poczekaj z sadzeniem jak wzejdzie to co nie uda się zebrać, bo wzejdzie, o tym coś wiem, tak jak Kindzia do tej pory co jakiś czas muszę pielić rabaty z trawy. Można też wycinać całe kawałki darni z rabat i łatać dziury - też tak robiłam.

Róże kupiłaś piękne same ślicznotki a Minervę już mam na oku to przez to zdjęcie Joanny z białym koszykiem a jak jeszcze do tego pachnidło to mus kupić

Serdecznie pozdrawiam!
jolanka 19:55, 12 lip 2016

KasiaWB napisał(a)
Jolanka,
przykro mi, że pogoda popsuła Twoją pracę ... nawet nie wiem co radzić, bo ja mam małe trawniczki w porównaniu z Twoim ale też mi tak parę razy spłynęło w rabaty tam gdzie trawa spłynęła to dobrze robisz, że wybierasz i ponownie rozsypujesz, a na nowych rabatach to poczekaj z sadzeniem jak wzejdzie to co nie uda się zebrać, bo wzejdzie, o tym coś wiem, tak jak Kindzia do tej pory co jakiś czas muszę pielić rabaty z trawy. Można też wycinać całe kawałki darni z rabat i łatać dziury - też tak robiłam.

Róże kupiłaś piękne same ślicznotki a Minervę już mam na oku to przez to zdjęcie Joanny z białym koszykiem a jak jeszcze do tego pachnidło to mus kupić

Serdecznie pozdrawiam!

Kasiu, tu nawet nie ma co radzić, po prostu pech i tyle. zamiast odpoczywać to będe zasuwac od nowa

Minerwa rzeczywiście robi wrażenie, a zreszta wszystkie róże o takich intensywnych kolorach i pieknym zapachu takie wrażenie robią. Przekonałam się o tym kiedy targałam te dwie doniczki z Minerwami do domu. Nie bylo osoby która by nie podeszła
Musisz kupić
KasiaWB 22:13, 12 lip 2016

Oj Jolanka, widzę, że różyczka Ciebie dopadła, że hej piękne są te Twoje Minerva
Agania 23:06, 12 lip 2016

jolanka napisał(a)

Minerwa docelowo powinna miec ok 60-80 cm, u mnie na razie jest pierwszy rok więc "stara się " Niedługo, jak widzę, będzie miała trochę kwiatów więc będę mogła dopiero poobserwować. W szkółce, gdzie widziałam ich na placu dużo, nie było zbyt dużo płatków na ziemi Nawet jeśli by smieciła to i tak jej wybaczę bo i pikna i pachnidełko cudne

Jak zobczaysz w necie daj mi o niej znać
Agania 23:07, 12 lip 2016

jolanka napisał(a)

Agatko jak zrobie to pierogi będe walcować zapraszam wtedy

Zrobisz, zrobisz i jedno i drugie
Kasya 06:37, 13 lip 2016

No trzeba czekać u mnie dzisiaj leje równo, u ciebie pewnie tez...
Zana 06:59, 13 lip 2016

jolanka napisał(a)

Kurcze, nie uwierzycie, eM czeka na kreta aby spróbować metody Toszki

No nie mogę!!!!