Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 12:44, 01 sty 2017

malkul napisał(a)
Śliczne zyczenia Jolu.
Dla Ciebie również Do Siego!!!

ps. "cytacik Co ciekawe życzenia "Do siego roku" były stosowane w przeszłości jako życzenia wigilijne. Gospodarz, łamiąc opłatek, życzył wszystkim „Ażeby Bóg dozwolił doczekać do siego roku”.
Życzenia te oznaczały mniej więcej tyle, co "życzę, żeby Bóg pozwolił doczekać w zdrowiu do nadchodzącego Nowego Roku".
Zdarzało się także, że mówiono: Życzę ci pomyślności „od siego do siego roku”. Oznacza to, że chodzi o czas między rokiem, który się kończy, a tym, który nastąpi.
Forma siego to dopełniacz zaimka wskazującego ś (si) znaczący ‘tego’."

Gosiu Radość mnie ogarnęła po Twoich słowach Moja babcia a później mama bardzo dbały aby przy łamaniu sie opłatkiem mówić zawsze właśnie to, co Ty napisałaś. Przypomniałaś mi o tym
Tradycja to piękna rzecz, warto wiedzieć skąd pochodzi, co oznacza. Sama staram się przekazywać mlodzieży tę wiedzę, mam nadzieję, że "coś" zapamietają
jolanka 12:47, 01 sty 2017

Filomena napisał(a)
Hej Jolu
tu też plany - chodzimy koło siebie w różnych wątkach.
Poczytałam, że zamówiłaś różę Eyes for you. Ciekawa jestem jak u Ciebie będzie się zachowywać, też mnie nęci...

Filomeno, cieszę się, że do mnie zajrzałaś Tak, tę różę nawet już mam, w ogrodzie, na razie zadołowaną bo przyszła dosyć późno jesienią. Jak Cie nęci to nie zastanawiaj się Kupuj
jolanka 12:50, 01 sty 2017

tulucy napisał(a)
Jolu, w ubiegłym roku A.Darby na mocnym wygwizdowie miał się nieźle, tylko w kopczyku. W tym roku ma bardziej zaciszną miejscówkę. Morris też dość osłonięta. Edenka zasłonięta dołem przez bukszpan.
Najbardziej martwię się o Myriam, bo ona z 7 strefy, u mnie gratisowa. Ją owinę jakby co. A Klasztorna rośnie na nawietrznej... więc boję się nie tyle mrozu, ile zimnego wiatru.

Wszystkiego co najlepsze!!!

No to może zaryzykuję i nie będę okrywać matami czy włókniną Nie mam ochoty patrzeć na prognozy i latać tam i z powrotem okrywając i odkrywając Myriam to chyba bym okryła
jolanka 12:51, 01 sty 2017

Marga napisał(a)
Jolu, pomyślności i szczęścia w Nowym Roku Rzadko piszę, ale przysięgam, że podglądam co u Ciebie słychać

Haha, dzieki
jolanka 12:54, 01 sty 2017

W ostatnim dniu 2016 roku poszłam do ogrodu i zrobiłam kilka zdjęć Na zime to nie wygląda

jolanka 12:55, 01 sty 2017

jolanka 12:57, 01 sty 2017

jolanka 13:05, 01 sty 2017

jolanka 13:07, 01 sty 2017

Makao_J 13:13, 01 sty 2017

To prawda. Za oknem zimy nie widać