Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Makao_J 11:51, 03 sty 2017

EM poszedł i okrył klonika. Przy okazji śmiał się sam z siebie bo pomylił klona z tulipanowcem i musiał okrywać jeszcze raz
kasja83 07:33, 04 sty 2017

Melduję się u Ciebie w Nowym Roku i zapewne w nowym sezonie ogrodniczymPozdrawiam śnieżnie
Agania 08:41, 04 sty 2017

Część Szczęśliwego nowego Roczku Jolu...u nas już ruszyła zima, z trawek mi pozrywało wstążeczki, czy będziesz przycinała im pióropusze?
jolanka 20:42, 04 sty 2017

Madzenka napisał(a)
Świetny pomysł z rafia na choince

Dzięki, potrzeba matka wynalazków
jolanka 20:46, 04 sty 2017

Makao_J napisał(a)

Ja swojego klona też nie okryłam. Tylko kopczyk zrobiłam. Rośnie w bardzo zacisznym miejscu więc liczę że da radę. Liczę ale to się okaże. Różaneczników też nie okryłam. Aż eM się zainteresował czemu?

Aniu, dzisiaj zalozyłam mate na jednego klonaale chyba zmienię na włókninę. dzrugi "maly" ale rozłożysty chciałam trochę związać i ułamałam jedna gałązkę wrrr Położyłam więc włókninę płasko a końce poprzykrywałam kamieniami Owinęłam też różę New dawn, Elfe i Edenkę, reszta ma kopczyki i śnieg Trudno, nie będę latać.
jolanka 20:46, 04 sty 2017

Kawa napisał(a)
macham Jolu
u Ciebie to jesień a nie zima

Dzisiaj już nie Zima przyszła i duje
jolanka 20:49, 04 sty 2017

Kasya napisał(a)
Klony palmowe to ja bym chyba okryla...mlode sa wrazliwe
u mnie przemarzl w zeszlym roku 1 malutki, wiec juz wiecej nie chce ...chyba

Właśnie Ani odpowiedziałam nt klonów. Tylko moje mają już trzeci rok, to mam nadzieję, że może wystarczy Niby okryłam ale ....chyba popoprawiam jutro jak będzie pogoda
jolanka 20:52, 04 sty 2017

pestka56 napisał(a)
Mam jednego, ale nie okrywam. Zeszłą zimę przeżył, to i tę da radę. Też miałam wcześniej złe doświadczenia.

Oooo, i to chciałam przeczytać, ale trochę mi jednak szkoda Fajnie już podrosly. Gorzej, że judaszowców nie przykrylam. No ale jeśli nawet dam włókninę a są duże wiatry to majtają się razem z rośliną. Może dadzą radę.
jolanka 20:54, 04 sty 2017

katel napisał(a)

Ja moje młode klony (tegoroczne nasadzenia) obsypałam korą i włożyłam w rury piankowe (nie najlepiej to wygląda ale jest szybkie do zrobienia).

Trochę mi się pomyliło - dziś to już są zeszłoroczne nasadzenia

Moje się tak już nie da okryć, za duże są, za rozłożyste Ale może inne rośliny? Fajny pomysł
jolanka 20:58, 04 sty 2017

Makao_J napisał(a)
EM poszedł i okrył klonika. Przy okazji śmiał się sam z siebie bo pomylił klona z tulipanowcem i musiał okrywać jeszcze raz

Ania, tulipanowca okrywałam przez dwa lata, tak, że zrobił OK Pochwal go