Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 20:49, 15 maj 2017

Kasya napisał(a)

wydaje mi sie ze pare listkow tam widac...moj podobnie, moze ciut lepiej
nie martw sie o niego, juz tak mialam i nic mu nie bylo

ale duzo roslin brzydkich, ledwo zyja, inne maja zdeformowane przez mroz liscie...ech

Widzialam u Ciebie, nie spodziewałam się, że tyle Ci złapie Jakieś zastoiny mrozowe musiałaś mieć albo mroźny wiatr. Ale przecież u Ciebie zacisznie Nie wiem.
jolanka 20:51, 15 maj 2017

Kasya napisał(a)

o matko...bardzo zapadła ? w ktorym miejscu ?

Z przodu domu od tulipanowca w lewo jak stoi się przodem do domu. Przy tych kamieniach
paulina_ns 20:53, 15 maj 2017

Ja jak wczoraj byłam w Auchan na dziale ogrodniczym to aż zglupialam ile i jakie rośliny dostały po tych ostatnich przymrozkach, ciężko było cokolwiek wybrać, bo wszystko wyglądało okropnie. Chyba u mnie też mróz jakiś łaskawszy był...
lojalna_ 21:05, 15 maj 2017

Joluś trzymam kciuki żeby rośliny odbiły ....ale ta zapadajaca się ziemia szok
Gosiek33 21:24, 15 maj 2017

Nawet nie wiem co napisać, zapadająca ziemia, to jak to było zrobione, czy to po deszczach?

Rośliny odbiją... a jak nie to będzie miejsce na nowe, jak mówi Danusia
jolanka 21:24, 15 maj 2017

paulina_ns napisał(a)
Ja jak wczoraj byłam w Auchan na dziale ogrodniczym to aż zglupialam ile i jakie rośliny dostały po tych ostatnich przymrozkach, ciężko było cokolwiek wybrać, bo wszystko wyglądało okropnie. Chyba u mnie też mróz jakiś łaskawszy był...

Widocznie zasłużyłaś Zdradź chociaż co, ile i gdzie dałaś
inka74 21:25, 15 maj 2017

Jola ale jak to zapadła ci się ziemia???
jolanka 21:30, 15 maj 2017

lojalna_ napisał(a)
Joluś trzymam kciuki żeby rośliny odbiły ....ale ta zapadajaca się ziemia szok

U mnie jest piach. Niby nawieźliśmy ziemię ale nie byla ubita. Teraz nasze "miejskie" wychowanie wyłazi. To nie jest przy samym domu więc jeśli dosypię teraz ponownie ziemi to powinno być dobrze.

Pamietam jak doprowadzane była do domu hydraulika to w tym miejscu były wykopywane jakieś resztki fundamentów Widocznie jak posadziłam rośliny, podlewałam sporo bo piach i sucho, to wreszcie w te wolne przestrzenie piasek i ziemia powchodziły

Nic to, wiecie kogo robi robota ?
jolanka 21:33, 15 maj 2017

Gosiek33 napisał(a)
Nawet nie wiem co napisać, zapadająca ziemia, to jak to było zrobione, czy to po deszczach?

Rośliny odbiją... a jak nie to będzie miejsce na nowe, jak mówi Danusia

Wielkiego dołu nie było ale taka wyraźna niecka tak na powierzchni 12-15 metrów kwadratowych.
Dobrze, że mamy kupioną ziemię dosyć gliniastą to po dosypaniu będzie dobrze tylko ...ona miała być dla roślin

Hihi, na nowe rośliny mówisz miejsce?
nawigatorka 21:36, 15 maj 2017

jolanka napisał(a)

Lornetkę mam postawioną na parapecie okiennym ale nie jest za dobra. Widziałam takie cudeńka do podglądania Hmm, na razie nie

Pisałam juz wcześniej, że naliczyłam chyba ok.20 gatunków Muszę zrobić spis
ja akurat mam obiektyw który robi lepsze zbliżenia niż lornetką ja nie liczyłam gatunków ale byłoby ich baaardzo dużo. Ostatnio pliszkę żółta odkryłam. Żółta jak papuga normalnie. Widuje tez np dzięcioła zielonego ktorycjest niezwykły i raniuszki które takie maleńkie są. Do tego pleszki, pliszki siwe, dudki, drozdy, szpaki, kosy, sikory, wróble, sroki, skowronki, trzcinniczki, kopciuszku, sójki, bociany, żurawie, czaple, przepiórki, bażanty, trznadle, jaskółki... chyba tez spisze