Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:38, 15 maj 2017

inka74 napisał(a)
Jola ale jak to zapadła ci się ziemia???

Iwonko, napisałam wyżej. Mam zajęcie, wiesz?
Dosypaliśmy już chyba 10-12 taczek ziemi, jutro powinno pójść jeszcze 8-10. To nie jest duża powierzchnia, musialo trafić na jakieś miejsce z resztkami fundamentów.
jolanka 21:42, 15 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
ja akurat mam obiektyw który robi lepsze zbliżenia niż lornetką ja nie liczyłam gatunków ale byłoby ich baaardzo dużo. Ostatnio pliszkę żółta odkryłam. Żółta jak papuga normalnie. Widuje tez np dzięcioła zielonego ktorycjest niezwykły i raniuszki które takie maleńkie są. Do tego pleszki, pliszki siwe, dudki, drozdy, szpaki, kosy, sikory, wróble, sroki, skowronki, trzcinniczki, kopciuszku, sójki, bociany, żurawie, czaple, przepiórki, bażanty, trznadle, jaskółki... chyba tez spisze

Ale masz fajnie Raj ptasi

Pliszki żółtej nie widziałam, muszę sprawdzić w int. Dzięcioł zielony przychodzi, szczególnie zimą. Wróbli chyba nie ma, mazurki za to. Skowronki słyszę ale nie widzę
Oj, mamy w takim razie cudne widoki
inka74 21:45, 15 maj 2017

Właśnie czytałam. Współczuję. Ale może to w jakąś pozytywną stronę się obróci - nowe kompozycje powstaną
jolanka 21:50, 15 maj 2017

inka74 napisał(a)
Właśnie czytałam. Współczuję. Ale może to w jakąś pozytywną stronę się obróci - nowe kompozycje powstaną

Haha, może tak być
nawigatorka 21:54, 15 maj 2017

jolanka napisał(a)

Ale masz fajnie Raj ptasi

Pliszki żółtej nie widziałam, muszę sprawdzić w int. Dzięcioł zielony przychodzi, szczególnie zimą. Wróbli chyba nie ma, mazurki za to. Skowronki słyszę ale nie widzę
Oj, mamy w takim razie cudne widoki
kiedys nie mailabym pojęcia jak te ptaki wyglądają a lornetkę i atlas kupiłam eMowi na pierwsza rocznice ślubu
nawigatorka 21:55, 15 maj 2017

Ale ro trochę nienaturalne takie zapadlisko? Nawet chyba jeśli fundamenty były. A przynajmniej daleko od domu?
Alicja169 22:13, 15 maj 2017

Jolu, wróciłam kilka stron wstecz, bo kilka dni mnie nie było i co tu widzę, straszne szkody Ci wyrządziły te majowe przymrozki. U mnie też trochę przymroziło ale tak wielkich szkód nie mam.
Szkoda dużych okazów, bo te drobne jakoś szybko się uzupełni.
Dużo "głasków" Ci wysyłam
Mam nadzieję, że już teraz nic złego w ogrodzie się nie wydarzy czego Tobie i sobie życzę
tulucy 22:39, 15 maj 2017

Jolu a tam żadnej "piwniczki" nie ma? Może jakieś "skarby" byście odkopali...
Kawa 11:35, 16 maj 2017

Jolka ptice śliczne ciągłych niespodzianek nie zazdroszczę
macham i ściskam
jolanka 20:39, 17 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
kiedys nie mailabym pojęcia jak te ptaki wyglądają a lornetkę i atlas kupiłam eMowi na pierwsza rocznice ślubu

Szukam takiego atlasu, w którym będą fotografie ptaków parami: dziewczynki i chłopczyka Widziałam wczoraj nawet fajny ale tylko samczyki tam były

Lornetkę sobie zażyczyłam już dużo wcześniej ale tylko taką małą z L. dostalam