Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 13:37, 29 maj 2017

Bogdzia napisał(a)

To cudny prezent ci kupili , bajecznie piękna.

Tylko muszę wtedy baaardzo o nie dbać bo głupio by było gdyby prezent nie przeżył
jolanka 18:49, 29 maj 2017

Alicja169 napisał(a)

Piwonia rzeczywiście urody cudnej

Co do terminu sadzenia, ja wiem o terminie wrześniowym na przesadzanie

Moje piwonie w pąkach, ale już wkrótce bedzie pokaz.

Pewnie trzeba będzie wyposrodkować termin Na pewno będzie musiała zmienić miejscówkę wiec będę pilnowała kiedy.
Czekam na Twój podaż piwoniowy, ja pokazalam juz swoje wszystkie czyli sztuk jedna
jolanka 18:56, 29 maj 2017

tulucy napisał(a)
Jolu

Ano napadłam na szkółkę... Wsadzona chyba większość z tych ostatnich zakupów. Rodki jeszcze czekają, ale dziś kupiliśmy próchnicę kwaśną, może jutro się uda... Jeszcze w donicach mam jedną Amanogawę, Olę, derenia jadalnego, bez czarny i tę pęcherznicę.
I róże. Do wczoraj tylko Iceberg, a od wczoraj jeszcze 5 (z czego 4 mają miejscówki, a Pirouette nie ma... )

Dziś ogarniałam część warzywnika, w której wysiewa mi się taki chwast od sąsiadów... Oni nie bardzo dbają o ten kawałek, bo to u nich jest taki tył gospodarczy, za garażem. A chwast koszmarnie się sieje, wielki a do tego jak się go rwie, to śmierdzi.

Fuj Może załóż od sąsiadów gęsta siatkę ale to i tak niewiele da bo chwasty zawsze znajda sobie sposób na ciąg dalszy
Mnie nie udało się kupić jeszcze Amonogawy a planowałam, Ola posadzona potrzebuje siostry bliźniaczki
Hihi róże jeszcze a miał być koniec
Łucja ale Ty masz zawzięcie na robotę. Mnie się nie udaje bo ciągle coś wypada Plany sobie a rzeczywistość sobie
jolanka 19:00, 29 maj 2017

frezja napisał(a)

Jeżeli miejsca im nie zmieniasz, to zetnij tylko łodygi i suche liście. Po co dodatkowa robota.

Częściowo będę musiała wykopać bo róże tam wsadzilam i miejsca zrobiło się mniej ale masz rację, trochę zostawię i najwyżej dosadzę. Tylko niexwiem czy cebule będą rosły jak im się liście zetnie?
jolanka 19:03, 29 maj 2017

Alicja169 napisał(a)
ładny model, świadomy roli w jakiej występuje

Wie komu pozuje Taki fotograf jak ja to potrzebuje czasu aby włączyć aparat, potem wycelować, niełatwo być u mnie modelem
Gosiek33 19:10, 29 maj 2017

Jak udało Ci się dochować takiej cudnej piwonii - w ogrodzie botanicznym każda ma nad sobą parasol, a u Ciebie tak po prostu sobie rośnie
jolanka 19:12, 29 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
U mnie tez dzisiaj takie ptaszki biegaly, one po skoszeniu szukaja robaczkow. Zauwazylam, ze ma cos w dziobie.
U mnie duzo ptakow lata do wodopoju/oczka kapia sie w kaskadzie, ale bardzo płochliwe. One przyzwyczajone do ciszy na dzialce i jak przyjezdźamy to widac taki niepokoj u nich tylko smigaja w powietrzu.
Dzisiaj wyjezdzalam i znowu te ptaki tak zawodzily, ze tylko plakac.
pisalas chyba kos siedzi na czubku brzozy i gulgocze, treli, przerwa na odpowiedz samiczki i za chwile znowu to samo.
Wiosna jest piekna oby bylo cieplutko bez mocnych burz. O małe ulewki.

Z daleka to wcale nie widać, że cos jedzą, dopiero kiedy oglądam na komputerze to widzę, ze pełne dzioby maja Dobrze, dobrze, podobają mi się obżartuchy bo mniej zostanie na roślinach

Sprytne te Twoje ptaszki Po co takie ludziki na ich teren przyłażą. Może papusiu zabiorą
Z tym deszczem to masz marzenia. I jeszcze powinno padać nocami
jolanka 19:14, 29 maj 2017

Kasya napisał(a)

W sierpniu się przesadza, najlepiej tez liście wtedy przyciąc, ale te zwykle, bylinowe

Ale drzewiastej to lepiej wcale nie ruszać bo one się mocno korzenia i nie lubią przesadzania

Kasku, będę musiała ruszyć bo w tym miejscu na pewno nie może być. Trudno, postaram się wykopać ja z dużą bryła ziemi, może mi się uda Ona rośnie u mnie rok wiec pewnie nie zbudowała jeszcze dużych korzeni.
jolanka 19:16, 29 maj 2017

Gosiek33 napisał(a)
Jak udało Ci się dochować takiej cudnej piwonii - w ogrodzie botanicznym każda ma nad sobą parasol, a u Ciebie tak po prostu sobie rośnie

Ba Gdybym to wiedziała Gosiu, nie mam pojęcia, nawet zapominalam ja podlewać: P
Gosiek33 19:20, 29 maj 2017

jolanka napisał(a)

Ba Gdybym to wiedziała Gosiu, nie mam pojęcia, nawet zapominalam ja podlewać: P

To zupełna zgroza!

Bogdzia ma takie dwa rodki, które rosną jak szalone i nic nie pomaga by zahamowały wzrost - nie zmarzły, nie podlewane, nie dokarmiane i przycinane na dodatek bo w ścieżkę wchodzą, a rosną jak szalone - dziwy panie, dziwy