Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Alicja169 22:30, 28 maj 2017

Zana napisał(a)
Piwonie o ile kojarzę w lipcu się przesadza. Kolor ma piękny, ale trudny.

Piwonia rzeczywiście urody cudnej

Co do terminu sadzenia, ja wiem o terminie wrześniowym na przesadzanie

Moje piwonie w pąkach, ale już wkrótce bedzie pokaz.
tulucy 22:31, 28 maj 2017

Jolu

Ano napadłam na szkółkę... Wsadzona chyba większość z tych ostatnich zakupów. Rodki jeszcze czekają, ale dziś kupiliśmy próchnicę kwaśną, może jutro się uda... Jeszcze w donicach mam jedną Amanogawę, Olę, derenia jadalnego, bez czarny i tę pęcherznicę.
I róże. Do wczoraj tylko Iceberg, a od wczoraj jeszcze 5 (z czego 4 mają miejscówki, a Pirouette nie ma... )

Dziś ogarniałam część warzywnika, w której wysiewa mi się taki chwast od sąsiadów... Oni nie bardzo dbają o ten kawałek, bo to u nich jest taki tył gospodarczy, za garażem. A chwast koszmarnie się sieje, wielki a do tego jak się go rwie, to śmierdzi.
frezja 22:32, 28 maj 2017

jolanka napisał(a)

Juz patrzyłam Spróbuje tak zrobić, na rabatach przekwitniete tulipany nie wyglądaja ładnie, sterczęce badylki i zeschnięte liście

Jeżeli miejsca im nie zmieniasz, to zetnij tylko łodygi i suche liście. Po co dodatkowa robota.
jolanka 22:34, 28 maj 2017

Rosliny przypomnialy sobie co robią w ogrodzie
Azalia, szałwia, hakuro i chyba ubiorek ?

Bogdzia 22:35, 28 maj 2017

jolanka napisał(a)

Bożenko, dostałam od przyjaciół. My sobie z okazji różnych świąt kupujemy jako prezenty rośliny jak tak dalej pójdzie to niezła kolekcja z tego wyjdzie nawet ostatnio mój eM dostał z okazji imienin jabloń ozdobna "Olę".

To cudny prezent ci kupili , bajecznie piękna.
jolanka 22:37, 28 maj 2017

Dwa droździki zwiedzały dzisiaj dokladnie mój trawnik, Obejrzały doookładnie centymetr po centymetrze. Pozował tylko jeden

jolanka 22:38, 28 maj 2017

Przepraszam, dzisiaj tylko tyle. Odpowiem jutro, bo musze się juz polożyć. Wstaje o 5-tej ;( Dobranoc
Alicja169 22:52, 28 maj 2017

ładny model, świadomy roli w jakiej występuje
ElzbietaFranka 23:07, 28 maj 2017

U mnie tez dzisiaj takie ptaszki biegaly, one po skoszeniu szukaja robaczkow. Zauwazylam, ze ma cos w dziobie.
U mnie duzo ptakow lata do wodopoju/oczka kapia sie w kaskadzie, ale bardzo płochliwe. One przyzwyczajone do ciszy na dzialce i jak przyjezdźamy to widac taki niepokoj u nich tylko smigaja w powietrzu.
Dzisiaj wyjezdzalam i znowu te ptaki tak zawodzily, ze tylko plakac.
pisalas chyba kos siedzi na czubku brzozy i gulgocze, treli, przerwa na odpowiedz samiczki i za chwile znowu to samo.
Wiosna jest piekna oby bylo cieplutko bez mocnych burz. O małe ulewki.
Kasya 00:59, 29 maj 2017

jolanka napisał(a)

Dzięki, Anulka, nie wiedziałam tego. W tym miejscu gdzie jest piwonia czyli przy tarasie, chcę posadzić róże a ją przesadzic gdzieś na zewnętrzną rabatę

Ciekawostka, w jednym miejscu wyszła mi z ziemi ...piwonia, która posadziłam chyba 2 lata temu i w ub roku jej nie bylo Nie wiem

W sierpniu się przesadza, najlepiej tez liście wtedy przyciąc, ale te zwykle, bylinowe

Ale drzewiastej to lepiej wcale nie ruszać bo one się mocno korzenia i nie lubią przesadzania